Dan Negru, mesaj viral după rezultatele lui Popovici la Campionatul Mondial de Natație. „David să se pregătească de uitare”

.

David Popovici a obținut locul 6 în finala probei de 100 m liber (cu timpul de 47.83) și locul 4 în finala probei de 200 m liber la Campionatul Mondial de Natație de la Fukuoka, Japonia. Dan Negru a reacționat la cei care au criticat rezultatele sportivului în mediul online.

Deși majoritatea românilor îi admiră talentul și profesionalismul, au existat și persoane care au criticat reprezentația lui David Popovici de la Campionatul Mondial de Natație din Japonia. Anul trecut în august, David Popovici a devenit cel mai rapid înotător din istorie în proba de 100 de metri liber, la Campionatele Europene de la Roma.

„La noi nu e nimic mai sigur decât uitarea!” Dan Negru, reacție virală după rezultatele lui David Popovici la Campionatul Mondial de Natație

După valul de mesaje pozitive și mai puțin pozitive din mediul online, Dan Negru a reacționat pe Facebook.

„Nu e adevărat că «doar în România» presa demolează un campion care ratează un meci. Nu doar românii fac asta cu David Popovici. Ne place să părem mereu inferiori, dar nu-s doar românii așa. Când Germania a fost eliminată anul trecut de la Mondialele din Qatar, presa germană i-a demolat. Pentru că așteptările nemților erau să joace finala. Nici spaniolii nu l-au iertat pe Nadal când a fost eliminat în turul doi la A.O. «Rușine», erau titlurile nemțești când Bayern a fost eliminată în sferturi din Champions League. Oriunde în lume presa pune presiune pe campioni. Când Naționala Americii a luat bătaie la baschet de la Nigeria, presa americană i-a demolat”, scrie Dan Negru în mediul online.

Citește și: Ce mesaje de susținere i-au transmis vedetele lui David Popovici, după rezultatele de la Campionatul Mondial de Natație

„Nu-s doar românii așa! Românii însă sunt singurii care uită, așa cum alți n-o fac! Ați auzit de Tamara Costache? Trăiește în Ploiești în uitare. Nimeni nu i-a amintit măcar numele la Mondialele astea de înot. Tamara la 16 ani – în 1986 – devenea campioană mondială la înot! Era mai tânăra decât Popovici! A bătut recordul mondial la 16 ani! Apoi a bătut de patru ori recordul european! Cine-i mai amintește numele azi? Tamara de ieri e David de mâine. David să se pregătească de uitare, oricâte recorduri o să bată! Asta e despre noi. Aici ni se potrivește «doar românii-s așa». La noi nu e nimic mai sigur decât uitarea!”, a încheiat Dan Negru, pe Facebook.

Mesajul lui David Popovici, după rezultatele pe care le-a obținut la Campionatul Mondial de Natație

„Din fericire, tot ce nu mi-a ieșit poate fi antrenat și va fi antrenat. Dacă ar fi după mine, m-aș întoarce mâine în bazin, dar din păcate sau din fericire, de fapt, trebuie să-mi iau și niște timp liber pentru mine. Trebuie să reflectez asupra a tot ce s-a întâmplat, asupra anului care a fost cu suișuri și coborâșuri”, a spus David Popovici.

„Un an complicat, ciudat, atipic pentru mine și nu e deloc sfârșitul lumii. De-abia aștept să merg la următorul concurs și să le demonstrez adversarilor mei că s-au bucurat prematur, poate, de locurile mele mai îndepărtate de cea mai înaltă treaptă a podiumului. Și da, sunt și un pic bucuros că s-a terminat, pentru că, fie că vreau sau nu să recunosc, a fost un stres”, a încheiat sportivul.

Citește și: Cine sunt părinții lui David Popovici, cu ce se ocupă și ce sacrificii au făcut pentru sportiv

După cursa de 100 de metri liber, presa internațională a relatat că David Popovici a fost „departe de standardele sale” la Campionatul Mondial din Japonia, dar rămâne unul dintre favoriți pentru medalie la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton