Dan Negru, indignat de prețul biletelor de la Castelul Peleș: „Cum am ajuns mai scumpi decât alții? E mai ieftin să vezi Versailles”

.

Dan Negru s-a arătat indignat pe rețelele de socializare, de prețul pe care turiștii trebuie să îl plătească dacă vor să viziteze Castelul Peleș din Sinaia. Prezentatorul de televiziune a mers pe Valea Prahovei și a făcut o scurtă comparație între prețul cerut la intrarea în Castelul Versaiiles din Franța și Castelul Peleș, din România.

Dan Negru, indignat de prețul biletelor la Castelul Peleș

Dan Negru a mers în vizită la Castelul Pepel din Sinaia și a rămas uimit să vadă că prețul biletelor este mult mai mare decât cele de la Castelul Versailles sau Castelul Sant Angelo. Mai mult, el s-a arătat dezamăgit de felul în care arată drumul până la celebrul castel, care se înălță în măreția sa în una dintre cele mai străbătute stațiuni de pe Valea Prahovei.

„Cum am ajuns mai scumpi decât alții? Cum a ajuns Peleşul mai scump decât Versailles? Și cum nu suntem în stare să reparăm un gard deși încasăm mai mult decât Versailles?”, este titlul unui videoclip pe care prezentatorul de televiziune l-a publicat pe rețelele de socializare.

Dan Negru a filmat în împrejurimile Peleșului, arătându-le oamenilor starea de degradare a gardului de pe drumul principal, dar și pericolele la care copiii care merg pe acolo sunt expuși.

În primul rând, vedeta a precizat că prețul unui bilet la castelul Peleș costă, pentru adulți, 150 de lei, în timp ce la Versailles, turiștii trebuie să plătească doar 104 lei.

„Ăsta e Castelul Peleș din Sinaia și dacă vrei să-l vizitezi trebuie să plătești 150 de lei dacă ești adult și 37 de lei dacă ești copil. Dacă vrei să intri la Versailles, palatul regilor Franței, de lângă Paris, plătești mai puțin, 21 euro, adică vreo 104 lei. E mai ieftin să vezi Versailles decât Peleș, deși despre regii Franței, despre istoria Franței, învață toți copiii de pe planeta asta. Despre istoria regilor României învățăm doar noi”, a afirmat Dan Negru, indignat.

Cât costă să vizitezi Castelul Sant Angelor din Roma

Dan Negru a ținut să mai facă o comparație între prețul biletului la Castelul Peleș și cel la Castelul Sant Angelo din Roma. Acolo, turiștii scot din buzunar 17 euro, cu aproape 50% mai puțin decât dacă vor să viziteze Peleșul.

„Vă mai dau un preț: dacă vrei să vezi castelul Sant Angelo din Roma plătești 17 euro. Aici, la Peleș, e dublu, 30 de euro. Despre istoria Imperiului Roman și despre împărații Imperiului Roman învață toț copiii planetei la școală, despre regii României, doar ai noștri”, a subliniat prezentatorul de televiziune.

Cum arată gardul de pe drumul principal care duce la Castelul Peleș

Drumul până la Peleș este unul pietruit, iar gardul care se află de-o parte și de alta a drumului nu este nici el într-o stare prea bună.

„Și dacă tot încasezi mai mult decât la Versailles, măcar gardul repară-l. Ăsta e gardul de pe drumul principal care duce spre Peleș”, a afirmat Dan Negru, arătându-le urmăritorilor săi cum arată gardul stricat și pe alocuri inexistent.

Mai mult, acesta a arătat că nu există nicio protecție pentru prăpastia care se află la marginea drumului, fiind un real pericol pentru turiștii însoțiți de copii.

„Dar aici, la Peleș, trebuie să ai grijă de copiii tăi, dacă nu îi ții de mână, i-ai pierdut în prăpastia aia. Liniștit un copil se poate prăbuși acolo în prăpastie. O spun cu amărăciune, l-am cunoscut pe Majestatea Sa, regele Mihai, am cunoscut-o și pe Regina Ana, dar după ei, regalitatea a dat-o în gard, de mult”, a mai spus Dan Negru.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus imaginile de la Castelul Peleș, prezentate de Dan Negru

Sursă foto: Captură video, Facebook, Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton