Dan Cruceru dezvăluie secretul relației cu soția celebră, Cristina Pocora: „Este partenerul fără de care nu aș concepe viața, cariera și familia” / Exclusiv

.

Dan Cruceru dezvăluie că s-a axat pe parentingul făcut cu blândețe din cauza traumelor din copilărie. Pe vremea comunismului, mulți dintre părinți erau rigizi, nu discutau cu copiii și adoptau metode diferite de creștere a celor mici. Exclusiv pentru UNICA.RO, Dan Cruceru face dezvăluiri despre copilărie, carieră, viața de familie. Ce spune despre soția sa, Cristina Pocora, la 14 ani de căsnicie, aflați tot de la cunoscutul „Taticool”.

Dan Cruceru explică, într-un interviu exclusiv pentru UNICA.RO, cum a decis să scrie despre parentingul făcut cu blândețe și modern. Ideea i-a venit la 3 ani de la nașterea fiicei sale, când a devenit „șomer de lux” și a decis că trebuie să facă ceva. Dan Cruceru își amintește, de asemenea, despre copilăria lui și decizia pe care a luat-o la 14 ani, aceea de a urma un liceu militar. Ne povestește despre experiența de la „Survivor” și recunoaște că, deși este nostalgic, nu va mai face asta niciodată. Dan Cruceru ne vorbește despre compromisuri, relația specială pe care o are cu soția lui, Cristina Pocora, și care este impresia pe care o lasă la prima vedere.

Dan Cruceru: “Sunt orgolios și arogant uneori, asta e imaginea mea la primul contact”

De ce „Taticool” ?

Cuvântul a apărut fix după jumătate de ora de la nașterea Sofiei, în urmă cu 11 ani de zile. Când am luat-o prima dată în brațe am avut o revelație. Mi s-a părut incredibil și i-am spus „eu voi fi tatăl tău”. După aceea, 3 ani mai târziu, când devenisem șomer de lux, m-am gândit ce să fac în viață. Soția mea, cel mai apropiat prieten al meu și cel mai mare susținător, mi-a spus să mă gândesc la ce mă pricep. Între timp descoperisem că îmi place să mă joc cu fii-mea, să scriu așa că mi-a spus „ce-ar fi să te apuci să scrii despre ‘părințeală’?”. Am creat împreună, după un brainstorming, și am înregistrat la OSIM „Taticool”. După 3 luni a ieșit marca înregistrată și m-am apucat de treabă. A fost o ironie a sorții.

“Dan este cool atât timp cât copiii sunt în siguranță”

Cât de cool este tăticul Dan Cruceru? Fac copiii din tine ce vor sau ai reușit să găsești rețeta ca să te impui?

Dan este cool atât timp cât copiii sunt în siguranță și înțeleg că există joacă, iubire, dar și task-uri și obligații pe care le au. Față de școală, de anumite momente ale zile. Atunci, taticool nu mai este așa de cool. ‘Cool’ înseamnă prietenie, dragoste, dar trebuie să însemne și ‘părințeală’ serioasă.

Dan Cruceru alături de familie. Sursă foto: Arhivă personală
Dan Cruceru alături de familie. Sursă foto: Arhivă personală

Citește și:  Alexandra Ungureanu, confesiune în lacrimi despre tatăl ei, la FRESH by UNICA: „Mi-aș cere iertare și i-aș spune că-l iubesc” / Exclusiv

Citește și: Theo Rose a spus de ce l-a îmbrâncit pe Anghel Damian în plină stradă. „De ce mi-a fost frică, n-am scăpat!” / Video

Citește și: Carmen Brumă, declarații exclusive despre relația și nunta cu Mircea Badea: „Există o poveste spusă de Mihai Mitoșeru. Nu este adevărată”

Citește și:  Tina Turner știa că și-a pus viața în pericol: „Am crezut că trupul meu e indestructibil”. Ce a dezvăluit în ultima postare

Dan Cruceru: “ ‘Părințeala’ este un job cu normă întreagă, foarte obositor”

Există sau au existat momente în cariera de tată când ai simțit că nu mai poți?

Asta se întâmplă frecvent, nu există părinte care să nu simtă că nu mai poate. ‘Părințeala’ este un job cu normă întreagă, foarte obositor, foarte stresant și simți că nu mai poți. Dar pentru asta există soțul și soția care pot împărți atribuțiile.

Dacă ea obosește mai iese la un cico sau la un film, 2,3 ore, ca să-și mai ‘spele’ creierii. Eu mă duc la sală, ies la fotbal cât de des pot, mă duc la birou. Știu o grămadă de părinți care, în pandemie, erau disperați din cauza asta. Eu mi-am dorit mai mult timp pentru copii dar când este prea mult, poate să dăuneze.

Cum reacționăm la tantrumuri

Care este secretul ca un copil să fie liniștit, să nu mai aibă crizele de personalitate?

Eu cred că secretul nu este cum  să nu îi apuce crizele, ci cum să faci să țină cât mai puțin. Nu există soluții magice, tantrumurile sunt o formă de manifestare a stresului copilului. Asta până la vârsta de 4 ani când se transformă în altele. Eu mereu spun să tratați copilul ca și cum ați fi voi. Și noi, adulții, facem tantrumuri din nimicuri uneori, ne purtăm urât pentru că suntem foarte stresați într-un anumit moment al zilei.

La copiii foarte mici apar mai frecvent, ei acumuleaza anumite frustrări din nimicuri. Am soluții să dureze cât mai puțin și cum să reacționez când face copilul așa ceva. De exemplu, nu ai ce să cauți într-un magazin de jucării dacă copilul este obosit. Dacă te duci în această situație, nu te aștepta să nu înhațe 4 jucării și să nu vrea să plece din magazin. Fii un pic mai deștept decât copilul și nu te duce cu el acolo.

“De multe ori, necazul lui pare o nimica toată, dar pentru el un capăt de lume”

Și cum facem când începe tantrumul?

Când apare prima dată trebuie să ‘extragi’ copilul de acolo, de unde e. Oferă-i brațele tale, este o chestie care necesită timp și care se desfășoară în timp. Să știe că, venind la tine, o să fie mereu în siguranță. Încearcă să-l asculți, s-ar putea ca, de multe ori, necazul lui să fie pentru tine o nimica toată, dar pentru el un capăt de lume.

Dan Cruceru, despre Survivor: “Foamea și condițiile precare îi aducea în punctul în care nervii lor erau la limită”

Cum te-ai simțit la ‘Survivor’? Ce te-a mirat mai tare, răutatea sau bunătatea concurenților?

În primul rând rolul meu era să fiu imparțial. Nu-ți ascund că, în momentul în care privezi omul de tot confortul cu care a fost obișnuit 30 sau 40 de ani, concurentul ajunge într-o situație pe care nu a mai întâlnit-o. Din cauza asta nu știe cum s-o gestioneze și apar tot felul de situații. Nu cred că oamenii au devenit răi acolo, cotrolat. Foamea și condițiile precare îi aducea în punctul în care nervii lor erau la limită.

Ca prezentator eram extrem de atent să fiu imparțial, dacă petreceam 5 minute cu Războinicii mă duceam, imediat, să stau 5 minute și cu Faimoșii. Oamenii acolo, după câteva luni, își făceau tot felul de scenarii încât să puteau gândi că ții cu una din echipe. Pentru ei devenise deja un subiect de monden să afle cu ce parfum mă dădusem în ziua respectivă. Unii mă miroseau și îmi spuneau și cu ce m-am spălat pe cap. Simțurile astea se dezvoltă foarte mult când nu ai confortul necesar.

De ce nu a mai prezentat Dan Cruceru Survivor: “O dată în viață a fost minunat, și acum sunt nostalgic”

De ce ai renunțat la proiect?

Slavă Domnului, am norocul de a învață lucruri senzaționale, am o familie senzațională. Dar oricât de frumoasă a fost experiența din punct de vedere profesional, la un moment dat, în viață, trebuie să iei niște decizii conștiente, asumate. Ce câștigi și ce pierzi, conduc 4 companii pe care le dețin în parteneriat sau în exclusivitate, am doi copii de care trebuie să mă ocup, sunt însurat de 14 ani.

La un moment dat te gândești că 6 luni acasă și 6 la filmări poate fi foarte greu. Ajungi să te întrebi care este viața ta reală, dacă jumătate de viață ești într-un loc și cealaltă jumătate în alt loc. Inconștientul îți pune întrebări chiar dacă tu, conștient, zici că nu-i nicio problemă. O dată în viață a fost minunat, și acum sunt nostalgic. Dar deciziile trebuie luate de adulți și eu sunt adult.

Dan Cruceru, despre copilărie: “Jucam fotbal și aveam toată lumea la picioare”

Ce-ți plăcea să faci când erai copil?

Copilăria mea a fost destul de simplă dar frumoasă. Am prins epoca comunistă, am prins egalitatea din fața blocului cu 2 bolovani ca poartă și o minge de 2 lei. Jucam fotbal și aveam toată lumea la picioare, îmi plăcea să stau foarte mult afară.

Dan Cruceru în copilărie. Sursă foto: Arhivă personală
Dan Cruceru în copilărie. Sursă foto: Arhivă personală

“Poate de aia acum promovez blândețea, am rămas cu niște tare din copilărie”

Când aveai nevoie de sfaturi la cine te duceai, la mama sau la tata?

Evident că mama era mai lipită de mine, dar pe vremea noastră nu exista parenting cu blândețe și modern, ca azi. Nu prea aveai cui să ceri sfaturi, mai degrabă vorbeam cu mătușile decât cu părinții. Tata era rigid, serios, nu stătea la discuții iar mama muncea de dimineață până seara. Poate de aia acum promovez blândețea, am rămas cu niște tare din copilărie.

Aveam mereu nota scăzută la purtare pentru că săream gardul”

De ce liceul miliar? Și de ce n-ai mers mai departe?

De nebun, jur.  Părinții mei s-au opus, cum să-și lase mama copilul să plece la 14 ani de acasă. Mie mi-a plăcut cartea și în Focșani nu credeam că sunt licee destul de bune pentru ce-mi doream. Am vrut să mă duc la un liceu unde se face super carte, Colegiul militar ‘Dimitrie Cantemir’. M-am dus, am dat examen și am intrat al 6-lea din 30 de candidați.

Doar că, odată intrat, am descoperit foarte multă militărie prost făcută, nu poți implementa niște lucruri rigide unor copii de 14 ani. Făceai militărie de nu mai știai ce-i cu tine. Așa că nu m-am regăsit în povestea de acolo. Eram orientat către știință, dar până la urmă mi-a prins bine, am făcut handbal de performanță, m-am înălțat 30 de cm în 4 ani. Aveam însă mereu nota scăzută la purtare pentru că săream gardul, mă duceam spre libertate.

Dan Cruceru la liceul militar. Sursă foto: Arhivă personală
Dan Cruceru la Liceul Militar. Sursă foto: Arhivă personală

Dan Cruceru, secretul relației cu soția sa: “Este partenerul fără de care nu aș concepe viața”

Ce înseamnă Cristina pentru tine?

Ca să nu fiu foarte siropos, trebuie să spun că ne iubim foarte mult în continuare, dar suntem și prieteni. Este partenerul fără de care nu aș concepe viața, cariera și familia. Este mâna mea dreaptă, și stânga câteodată, când îmi fură mâncarea din farfurie (râde). Cristina este cel mai bun prieten al meu și cel mai bun partener.

Îți mai aduci aminte prima întâlnire?

Mi-a plăcut din prima. Ieșea din clădirea partidului unde era înscrisă și eu eram reporter la departamentul politic de la Prima Tv. Urma să-i iau un interviu liderului de acolo. Mi-a plăcut alura ei, întregul, era o apariție și este în continuare. Reușește să impună respect și atenție fără să epateze. M-am gândit ‘wooow, cine e domnișoara’?. N-aș fi îndrăznit niciodată să o invit la cafea dacă nu văzusem că și ea pusese ochii pe mine.

Dan Cruceru, despre participarea la ‘Chefi la cuțite’: “M-am pregătit 2 luni într-o bucătărie profesională, am ‘furat’ meserie”

Cine gătește cel mai bine în familie?

Mama gătește cel mai bine (râde). Suntem niște persoane foarte ocupate, nu reușim să gătim prea des. Fiecare dintre noi are carieră, copii, programul e infernal. Mama este aproape mutată la noi, stă la parter și  noi la etaj, mare noroc avem. Chestiile mai speciale le gătesc eu însă. Am participat de curând la ‘Chefi la cuțite’ iar pentru asta m-am pregătit 2 luni într-o bucătărie profesională. Am ‘furat’ meserie de acolo.

Cel mai greu moment în familia Cruceru: “Sofia extrem de bolnavă și am crezut că o pierdem, la 10 zile de la naștere”

Care a fost cel mai greu moment din viața ta?

Au fost momente grele când a murit tată sau când a fost Sofia extrem de bolnavă și am crezut că o pierdem, la 10 zile de la naștere. Alt moment a fost când s-a închis Acasă TV și din ‘Dumnezeu’ cum mă credeam am devenit șomer de lux. Nu mi s-a reproșat nimic, dar s-a închis postul și câteva sute de oameni am fost concediați. Dar dacă ai înțelegere acasă le depășești pe toate celalalte.

“Sunt orgolios și arogant uneori, asta e imaginea mea la primul contact”

Ce nu știe lumea despre tine?

Nu am foarte multe secrete. De colecționat am colecționat timbre și surprize de la gumele Turbo. Am găsit într-o zi, pe stradă, 200 de surprize. M-am bucurat enorm pentru ceva nemuncit, iar la o săptămână am pierdut toată colecția, 400 de surprize. Eram în clasa a 4-a și o să țin minte asta toată viața. Nu joc la Loto sau la pariuri sportive. Sunt orgolios și arogant uneori, asta e imaginea mea la primul contact. Și să nu mă calci pe coadă. Am făcut niște lucruri în viața asta și am de ce să fiu mândru, chiar dacă unii mă cred infatuat.

“Important este să ai tăria să spui ‘îmi pare rău’ și să recunoști că ai greșit”

Când ai dezamăgit cel mai tare și de ce?

A dezamăgi pe cineva ține de firea umană. Îl pui pe locul doi pe respectivul, fără să vrei, sau nu-i acorzi suficient timp. Dar important este să ai tăria să spui ‘îmi pare rău’ și să recunoști că ai greșit.

Dan Cruceru: “Suntem un cumul de experiențe, de compromisuri”

Ai făcut compromisuri în viață? Care a fost cel mai greu?

Mici compromisuri facem zilnic. Mi-aș dori să stau pe canapea și să beau o bere dar renunț pentru că trebuie să mă duc să mă joc cu copiii care trag de mine. Nu am deloc regrete, fără chestiile mai puțin plăcute nu aș fi ajuns omul de azi. Suntem un cumul de experiențe, de compromisuri, dar nu simt că aș fi făcut vreunul care să mă fi marcat.

De exemplu, când relația mea cu Cristina a devenit serioasă am ieșit din sfera jurnalismului politic pentru că n-aș mai fi putut să fiu obiectiv. Dacă aș fi rămas acolo azi avea un talk-show, dar am ales să schimb macazul ca să nu am conștiința pătată vreodată. De aia am trecut la ‘Focus Monden’.

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton