„Dacă mai întârziam, făceam septicemie”. Dan Ciotoi a primit două diagnostice greșite înainte să afle că are cancer de colon

.

Dan Ciotoi a început să se simtă rău la începutul anului. Liderul trupei Generic susținea un turneu în Germania atunci când durerile abdominale cu care se lupta au devenit de nesuportat. Artistul a pus asta pe felul în care s-a hrănit, asta pentru că nu mai avea ciorbele de acasă.

La întoarcerea în țară a mers de urgență la medic și diagnosticul pus a fost obstrucție intestinală. A fost trimis la un spital privat, dar a ajuns la o unitate medicală din Târgoviște care nu era dotată cu aparatura necesară pentru astfel de investigații.

Dan Ciotoi a acuzat la început dureri abdominale

„Eu, de fel, mănânc ciorbe, de aici începe povestea mea, ca să se înțeleagă mai bine. Am plecat într-un turneu, în Germania, și nu am mai mâncat ciorbe, am mâncat mai multă mâncare solidă, ce găseam pe traseu. Am ajuns acasă, aveam niște crampe foarte puternice abdominale, semn că se întâmpla ceva. Nu am putut să merg imediat la medic, pentru că urmau alte patru concerte, în țară. După ce am terminat ultimul concert, care a avut loc în Brașov, era o zi de duminică.

Am un prieten doctor, din Sibiu, care are grijă de mine atunci când am nevoie și când mi-a făcut control, mi-a spus că sunt suspect de obstrucție intestinală. Mi-a dat imediat trimitere în Sibiu, la un spital privat, doar că am zis că o să mă duc la Târgoviște, că este mai aproape, dar nu știam că spitalul privat din Târgoviște nu era de urgență, era doar de control, iar când am venit eu, nu aveau să-mi facă un CT”, a mărturisit Dan Ciotoi, în emisiunea lui Cătălin Măruță.

A fost tratat pentru obstrucție intestinală, dar acesta nu a fost singurul diagnostic greșit pe care l-a primit. Specialiștii i-au spus că are și diabet. A ajuns de la spital acasă, dar continua să se simtă rău. Nu mai dormea noaptea și avea dureri. Un CT a lămurit întreaga situație. Dan Ciotoi a fost diagnosticat cu cancer de colon. Calvarul pe care începuse să îl trăiască era abia la început.

„M-au tratat de obstrucție intestinală, dar fără să-mi facă analizele recomandate inițial”

„Trebuia să fac un CT pentru că ala se recomandă la boala asta. Am avut norocul să cunosc alt doctor și m-a trimis la spitalul județean, dar nu mi-au făcut control CT. Am stat trei, patru zile și mi-au spus că sunt bine. Acolo m-au tratat de obstrucție intestinală, dar fără să-mi facă analizele recomandate inițial. M-au trimis acasă ca fiind sănătos. Pe lângă asta, mi-au descoperit că am și diabet, dar a fost un diagnostic greșit.

Acolo la spital eram pe hrană lichidă și acasă mi-au zis să trec pe hrană solidă. După două zile a început iar să mă doară, îmi era rău, noaptea nu am dormit deloc. Ulterior, am mers la un alt medic și m-am dus la un spital privat din Târgoviște și mi-au făcut CT-ul. Când au văzut rezultatul, m-au trimis de urgență la operație, în București. Mi-au spus că este grav. Practic, la ieșirea din spital mi-au zis că sunt aproape sănătos și după aceea m-am trezit de urgență la operație”, a mai spus solistul.

Citeşte și: Medana, adevărul despre mariajul cu Alin Oprea. Cu ce îl așteaptă întotdeauna acasă: „Am avut credința că totul va fi bine”

Citeşte și: Cine va prezenta “Insula de 1 milion”? Prezentatorul show-ului de aventură, anunțat de Kanal D

Citeşte și: Cum a petrecut Monica Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță de Valentine’s Day: „Sunt în faza în care sărbătoresc iubirea”

Citeşte și: Mihai Leu, cucerit de soție cu un mesaj de suflet: „Iubirea noastră crește și strălucește tot mai puternic”

Citeşte și: La 73 de ani, Camelia Mitoșeru se descurcă greu cu banii. Ce sacrificii face: „Nu am vrut să fiu o grijă pentru fiul meu, Mihai”

Dan Ciotoi: „Nu am făcut ședințe de chimioterapie”

Liderul trupei Generic se poate considera, însă, norocos dintr-un singur punct de vedere. A descoperit boala într-o fază incipientă, de aceea nu a mai avut nevoie de chimioterapie după operație. „Nu am făcut ședințe de chimioterapie pentru că am avut faza a doua de cancer, adică cancerul nu se extinde și a rămas în bucata de colon extirpată. Dacă mai întârziam două, trei ore la operație, deja aveam o fisură la un intestin, dacă mai aveam alte fisuri și întârziam, făceam septicemie”, a mai spus Dan Ciotoi.

Foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton