Damian Drăghici, despre cum l-a afectat abandonul mamei și cum a reușit să o ierte: „Am făcut 20 de ani de terapie”

.

Damian Drăghici (54 ani) este unul dintre cei mai îndrăgiți artiști din România, piesele sale fiind ascultate de milioane de oameni. Deși acum este un om împlinit și un cântăreț de succes, nu mulți știu că acesta a fost abandonat de mamă în copilărie, iar acest lucru l-a făcut să se îmbolnăvească. Invitat în podcastul „Te ascult” realizat de Ilinca Vandici, Damian Drăghici a vorbit fără ocolișuri despre copilăria sa, boala de care suferă, dar și despre motivul pentru care consideră mâncarea a fi „un drog”.

Damian Drăghici, abandonat de mamă în copilărie

Damian Drăghici a povestit că a fost părăsit de mamă pe când era foarte mic, el fiind crescut de bunica lui, pe care a considerat-o și încă o consideră a fi mama sa. Cu mama biologică s-a revăzut în anul 2019, tot atunci reușind să o și ierte.

Mai mult, artisul spune că din cauza abandonului, a dezvoltat ADHD și a avut nevoie de 20 de ani de terapie.

„Nu am conștientizat (n.r. că a fost abandonat de mamă) pentru că până pe la 7, 8, 10 ani i-am spus mamă bunicii mele. Pe tatăl meu biologic îl consideram frate și-i spuneam pe nume, Tahir. Taică-miu avea 18 ani, mătuși-mea avea 16 ani când m-am născut eu și unchiul meu avea 13 ani. Era o diferență foarte mică și atunci îi consideram frate, soră. Era așa de multă dragoste în familie așa că nu am simțit diferența. Și mama, eu îi spuneam mamă, mă iubea așa de mult. Mă cunosc acum cu maică-mea, suntem într-o relație ok, dar simt dragostea aia mare pentru mama care m-a crescut”, a afirmat Damian Drăghici în podcastul „Te ascult”.

Cântărețul spune că nu a simțit că are vreo traumă până ce acest lucru i-a fost repetat, în momentul în care a ajuns în America.

„Nu le-am simțit până când n-am ajuns în America să-mi bage în cap „tu ai niște probleme, niște traume”. Am făcut 20 de ani de terapie. După aia s-a dovedit a fi o problemă cu ADHD-ul meu pentru că ADHD-ul se dezvoltă în urma unei lipse în momentul ăla în care nu e mama acolo și tu îți faci tot felul de lucruri ca să nu fii prezent. Totul se întâmplă pentru un motiv”, a explicat el.

Citește și: De ce a ținut Damian Drăghici post negru 7 zile. „Nu doar pentru dietă!” Artistul a dat jos peste 5 kg

Citește și: Cristina Stroe, iubita lui Damian Drăghici, confesiuni tulburătoare despre lupta cu depresia: „S-a manifestat prin repulsia mea față de oricine în afară de copil” / Exclusiv

Cum a reușit să-și ierte mama

Damian Drăghici a dezvăluit că a reluat legătura cu mama lui în anul 2019, îninte ca fiul lui, Andrei să vină pe lume.

„Pe mama am iertat-o în 2019, cu două săptămâni înainte să se nască fiul meu. Sărbătoream un an cu Cristina, m-am dus să iau o cutie de trandafiri și îmi spune că prețul e 30.000 de lei. I l-am cumpărat, i l-am dat și Cristina s-a uitat pe un alt site și a văzut că asta costă 20 de euro și atunci am întrebat-o că ea e florăreasă de știe cât sunt astea? Eu ar trebui să știu, că mama mea e florăreasă, iar atunci mi-a spus că de ce nu o sun. Am sunat-o, atunci ne-am văzut și în mometul ăla ne-am închegat. Și acum suntem într-o relație foarte bună, a povestit el.

Citește și: Ce a găsit Daniel Pavel la Ana Maria Pop, viitoarea soție, și nu a avut în vechile relații: „Ea nu se abține să fie calmă” / Exclusiv

Citește și: Fiica Iuliei Albu și a lui Mihai Albu a strălucit la banchet. Mikaela a purtat o rochie creată de celebra mamă și i-a împrumutat pantofii Valentino: „M-am simțit ca o prințesă”

De ce a renunțat Damian Drăghici la dulciuri și alcool

În ultimii ani, Damian Drăghici și-a schimbat complet sitlul de viață, ținând chiar post negru pe perioade lungi de timp. Mai mult, artistul spune că mâncarea este „un drog”.

„Postul negru a fost o experiență incredibilă. Nu am făcut-o doar pentru slăbit, mi-am dat seama că te ajută pentru sănătate și după ce am făcut-o prima oară, mi-am dat seama ce impact are asupra ta, e incredibil. Te face să ajungi la tine, să fii prezent și să-ți dai seama că noi folosim mâncarea ca să ne dăm stări, mâncarea este cel mai mare drog. În 99% din cazuri nouă nu ne e foame, ci poftă, e diferență între cele două. Eu asta am învățat, că, de fapt, folosim mâncarea ca un drog, fără să ne dăm seama”, a precizat cântărețul în podcastul realizat de Ilinca Vandici.

De asemenea, Damian Drăghici spune că a renunțat la câteva obiciuri alimentare care nu îi făceau deloc bine.

„Eu nu am o problemă, nu sunt gras, problema e că noi ne dăm stări prin mâncare. Bea apă 7 zile și o să vezi de ce stări ai parte, să vezi cum ești înăuntrul tău. Am muncit câte 16 ore pe zi, am o energie incredibilă. Acum țin lunea, miercurea și vinerea. Da, am renunțat la toate de 5,6 ani de zile (n.r. dulciuri, țigări, alcool). Dacă îmi vine să mănânc o prăjitură mănânc, dar nu întreagă. Atât de mult s-au schimbat papilele gustative că nu-mi vine să cred că eu mâncam un carton de prăjituri”, a mai zis el.

Acum, Damian Drăghici spune că a înlocuit dulciurile pline de zahăr cu ciocolată neagră și semințe sau fructe uscate.

„Eu mănânc ciocolată neagră de 99%, mai avem la studio un dulăpior unde avem migdale, curmale, lucruri foarte sănătoase și ăștia știu că este a lui Damian, îl împing. De băutură, țigări, cafea nu mă mai ating de 5 ani. Eu eram dependent de starea pe care ele o generau ca eu să fac față în fața publicului, eu nu mă acceptam cum eram, nu aveam curaj să fiu expansiv pe scenă. Era și anturajul pe vremea aceea, doar beam și mâncam”, a precizat artistul.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Damian Drăghici

Sursă foto: Instagram, Captură video

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton