Cum se simte mama lui Lili Sandu, după diagnosticul de poliradiculonevrită: „Nu există tratament pentru această boală”

.

Lili Sandu (44 de ani) a spus cum se simte mama ei, Emilia Sandu, în vârstă de 78 de ani, după diagnosticul de poliradiculonevrită, o boală declanșată de infecția cu noul coronavirus.

Mama lui Lili Sandu, Emilia, a contractat virusul SARS-CoV-2 la începutul lunii octombrie, iar acesta i-a declanșat o boală neurologică numită poliradiculonevrită acută. Emilia Sandu a început a patra săptămână de spitalizare.

Cum se simte mama lui Lili Sandu, Emilia, după diagnosticarea cu poliradiculonevrită

Invitată în emisiunea „La Măruță”, Lili Sandu a spus cum se simte mama ei în urma diagnosticului primit la începutul acestei luni.

„E bine, Doamne-ajută. A început să facă niște pași, dar se ține de un cadru. Este o infecție care părea banală la început. Nu am știut despre condiția asta, despre boala asta. Ideea e că îți paralizează picioarele, mama neavând niciun simptom”, a declarat Lili Sandu, în emisiunea „La Măruță”.

Citește și: Lili Sandu, vedetă fără acordul tatălui: „Nu și-a dorit ca fiica lui să îmbrățișeze o carieră de artistă” / Exclusiv

Lili Sandu: „E o afecțiune neurologică și intri un pic într-o depresie”

În doar câteva zile de la infecția cu noul coronavirus, Emilia Sandu și-a pierdut abilitatea de a merge. Pentru prezentatoarea „Vorbește Lumea”, problemele de sănătate ale mamei sale au fost lovitură dură, deși a rămas pozitivă, tocmai pentru a-i transmite energie pozitivă.

„E bine, e fericită. E o afecțiune neurologică și intri un pic într-o depresie. Am încercat tot timpul să fiu eu pozitivă. Să am o stare bună, știam că mă urmărește, ca să-i transmit. A ajutat-o mult de tot. Am făcut și eu cât am putut. Ajungeam acasă și eram praf”, a mai povestit Lili Sandu.

Citește și: Lili Sandu, dezvăluiri despre viața alături de băieții săi. Cum o cucerește Silviu Țolu în fiecare zi: „E sufletul meu pereche!” / Exclusiv

Lili Sandu: „A fost cea mai grea perioadă din viața mea până la 44 de ani”

Mama prezentatoarei era un sprijin de nădejde în creșterea fiului ei, Thomas. Lili Sandu a devenit mamă în august 2020. Lili și Silviu Țolu (32 de ani) formează un cuplu din vara anului 2015. Perechea s-a logodit în mai 2019, în ziua în care actrița a împlinit 40 de ani, și are împreună un fiu, Thomas Jay Cristian, în vârstă de 3 ani.

„Mergeam la emisiune (n.red.: Vorbește Lumea) și așteptam telefon de la doctor să-mi spună dacă o să fie intubată sau nu. Asta se întâmplă pentru că e o boală a nervilor. Nervii picioarelor nu-i mai poți folosi și poate urca spre torace și nu mai poți respira singur și atunci e nevoie să fii intubat. Ea era conștientă, dar se putea schimba de la o secundă la alta. A fost foarte greu. Doamne-ajută. Nu doresc nimănui. A fost cea mai grea perioadă din viața mea până la 44 de ani”, a mai declarat Lili Sandu, pentru sursa citată.

Citește și: Cum reușește Lili Sandu să nu se îngrașe. Secretele prezentatoarei de la Pro TV: „Râd mult și îmi iubesc bărbatul” / Exclusiv

Lili Sandu: „Nu există tratament pentru această boală nenorocită”

În continuarea interviului, Lili Sandu a făcut un apel la telespectatori, dacă nu se simt bine, să folosească măști de protecție pentru a-i proteja pe oamenii din jurul lor. Prezentatoarea TV a vorbit despre cele întâmplate abia acum pentru că starea de sănătate a mamei sale s-a îmbunătățit.

„Durerile nu mai sunt. Două săptămâni au fost cu dureri încât îmi spunea să chem pe cineva să-i pună pe venă că nu mai putea suporta durerile care nu treceau cu niciun calmant. Nu există tratament pentru această boală nenorocită. Există doar calmate și recuperare și refacere. A fost un tratament cu imonoglobină, la început, pentru a ridica un pic sistemul imunitar”, a mai declarat Lili Sandu, în emisiunea „La Măruță”.

Lili Sandu a mai mărturisit și că ea nu a crezut atât de mult în noul coronavirus, deși a purtat mască și s-a vaccinat. La rândul ei, mama lui Lili era vaccinată anti-COVID-19 cu trei doze. Prezentatoarea a dezvăluit că emisiunea „Vorbește Lumea” a ajutat-o să depășească această perioadă dificilă din viața ei.

Foto: Instagram/Lili Sandu

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton