Cum se face salata rusească Șuba. Rețeta rapidă, dezvăluită de Victoria Raileanu

.

Actrița Victoria Raileanu a dezvăluit, pentru UNICA.ro, rețeta de șuba – o salată rusească tradițională nelipsită de pe masa ei de Crăciun.

Cum se prepară salata tradițională rusească șuba și ce ingrediente sunt necesare, aflăm pas cu pas din rețeta dezvăluită de Victoria Raileanu.

Cum se face salata rusească Șuba. Rețeta actriței Victoria Raileanu

„De când eram mică, mama m-a implicat în făcutul mâncării de Crăciun. În felul asta am învățat să fac tot. Și tot în felul asta s-a stabilit de-a lungul timpului cine ce fel de mâncare face. 

Mie îmi place cel mai mult să fac șuba. Este un fel de mâncare rusesc care se face de fiecare dată de sărbători în Republica Moldova. Este o salată cu pește și legume făcută în straturi. Genul de mâncare care ori îți place foarte mult, ori nu-ți place deloc. Și, de câțiva ani încoace, eu sunt responsabilă cu șuba. O fac în fiecare an”, a declarat Victoria Raileanu, exclusiv pentru UNICA.ro.

Cum se face salata rusească Șuba. Rețeta rapidă, dezvăluită de Victoria Raileanu

Ingrediente salata rusească Șuba

400 gr cartofi, 300 gr sfeclă roșie, 200 gr morcov, 2 ouă (gălbenușurile), un macrou afumat mare sau 1 și jumătate dacă sunt mai mici, 2 cepe mici sau o ceapă mare, un borcan mare de maioneză.

Modul de preparare salata rusească Șuba

Fierbeți toate legumele (mai puțin ceapa) și cele două ouă.

Curățați macroul bine de piele și oase și tăiați-l sau mărunțiți-l cu mâinile în bucăți mici. 

Tăiați ceapa în cubulețe cât mai mici. Când legumele au fiert și s-au răcit, le curățați și le dați prin răzătoarea mare. Apoi, le așezați separat. 

Se aleg trei farfurii festive pentru salată. Salata se face în straturi. Mai întâi așezați un strat de macrou gros de un deget, apoi presărați niște ceapă. Nu foarte multă, doar pentru gust iar apoi un strat gros de un deget de cartofi rași. După această prima combinație vine primul strat de maioneză. 

Maioneza trebuie să acopere în totalitate cartofii.

„Nu vă îngrijorați. Nu este multă. Ea se va îmbiba în celelalte ingrediente și va face salata mai gustoasă. Oricum, toate salatele rusești se fac cu muuultă maioneză (râde)”, spune Victoria Raileanu.

În continuare puneți un strat subțire de morcovi iar pe deasupra un strat consistent de sfeclă. Peste sfeclă vine al doilea strat de maioneză care de dată asta va deveni roz datorită sfectei. Salata ar trebui să aibă o formă bombată. Acum puteți să curățați farfuria de urme de maioneză ca să arate frumos.

Ideal este să o lăsăți în frigider câteva ore, să prindă gust. Doar înainte să o puneți pe masă radeți gălbenuș de ou cu răzătoarea mică atât cât să ningă puțin pe ea. Modul corect pentru a servi salata este să ajungeți cu lingură până la baza farfuriei astfel încât să luați din toate ingredientele – încheie actrița.

Citește și:  Rețete dietetice de Crăciun. Preparate tradiționale cu un twist

Citește și:  Rețete de prăjituri de casă pentru Crăciun. Rapid de făcut și perfecte de savurat împreună cu cei dragi

Citește și:  Cristina Mălai de la „Chefi la Cuțite” ne propune 4 rețete pentru masa de sărbători. Trucuri pentru cea mai bună friptură de porc

Sursă foto salată șuba: captură youtube RadaȘoimu

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton