Cum pregătește Laura Cosoi friptura de miel pentru masa de Paște: „Clasică, dar delicioasă”

.

Toată lumea se pregătește pentru a sărbători Învierea Domnului, iar gospodinele se gândesc la preparatele pe care vor să le pună pe masa de Paște. Și din meniul lor nu poate lipsi friptura de miel. Laura Cosoi are în meniu o rețetă pentru acest preparat delicios pe care a împărtășit-o acum cu urmăritorii ei de pe rețelele de socializare. Vezi cum se pregătește friptura clasică de miel.

Friptură de miel, după rețeta Laurei Cosoi

Laura Cosoi, la fel ca alte gospodine se pregătește pentru Paște, unde se va strânge alături de cei dragi pentru a sărbători Învierea Domnului Iisus Hristos. Cum în România tradiția spune că din meniu nu poate lipsi friptura de miel, actrița a dezvăluit că are și ea o rețetă simplă, dar delicioasă, pe care a împărtășit-o cu fanii ei de pe Instagram.

„Știu că azi, mâine, vă pregătiți deja meniul pentru masa de Paște. Poate vă inspiră și această rețetă de friptură de miel, clasică, dar delicioasă”, a scris Laura la postarea sa.

Ingrediente friptură de miel

  • carne de miel
  • frunze de dafin
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • usturoi
  • sos de rodie
  • boia de ardei dulce
  • 1 pahar vin alb

„Ai nevoie doar de carne fragedă de miel, frunze de dafin, sare, piper și 3 linguri de ulei de măsline. Dacă vrei ca friptura să fie ușor mai sofisticată la gust poți adăuga usturoi, sos de rodie, un strop de boia de ardei dulce, 1 pahar vin alb. Eu prefer să fie ceva mai simplă”, a precizat Laura Cosoi.

Mod de preparare

Ingredientele se amestecă și se adaugă peste carnea de miel. Se lasă la macerat câteva zile, într-o oală mare, la frigider.

Se pune friptura macerată în tavă sau într-o oală de fontă cu capac. Se dă în cuptorul preîncălzit la 200 grade, după care se scade temperatura la 185 grade. Se lasă la cuptor până se pătrunde bine.

„Carnea este gata când se desprinde ușor de pe os”, a precizat Laura Cosoi.

Citește și: Supă cremă de broccoli, rețeta Laurei Cosoi. Face minuni pentru răceli!

Citește și: Rețeta de Babka Trojniak, prăjitura care nu lipsește din meniul de Paște pregătit de Elwira, soția lui Mihai Petre

Citește și: Ouă colorate pe pat de legume, rețeta specială făcută de Elwira Petre pentru Paște

Citește și: Carmen Brumă, rețetă de chifle de post cu linte. „O pâine proteică foarte ușor de făcut și foarte gustoasă”

Rețete cu carne de miel pentru Paște

Din carnea de miel poți pregăti o mulțime de rețete delicioase, de la ciorbe la stufat și fripturi. Iată câteva rețete care pot ajunge cu ușurință în meniul tău de Paște, întrucât se prepară ușor și sunt foarte gustoase.

Ciorba de miel este alegerea ideală pentru masa de Paște. Gustoasă și hrănitoare, toți meseii vor mai dori o porție, dacă o faci după această rețetă simplă. Pentru un strop de aromă în plus poți încerca ciorba de miel cu tarhon, gata în mai puțin de două ore.

Din meniul de Paște nu are voie să lipsească nici acest stufat de miel ce conține legume proaspete ce se combină perfect cu carnea de miel.

Friptura de miel la cuptor marinată este una dintre rețetele de Paște care nu trebuie să lipsească de pe masa ta. Marinata din ierburi, usturoi, ardei iute și portocală va da un gust deosebit fripturii de miel.

O rețetă mai specială este cea de cotlete de miel la cuptor, ce va face furori printre invitații tăi la masă. Însă, dacă îți dorești un preparat mai simplu, poți alege să faci această rețetă de pulpă de miel la tavă.

Un preparat cu totul deosebit, cu care ai putea să-ți surprinzi invitații și familia este reprezentat de chifteluțe din miel cu mentă și iaurt.

Dacă vrei să servești miel și la aperitiv, poți încerca această rețetă spectaculoasă de plăcintă de miel.

Sursă foto, video: Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton