Cum arătau în tinerețe unele dintre cele mai mari vedete autohtone. Matilda Pascal Cojocărița, Margareta Pâslaru și Irina Loghin au cucerit și cu frumusețea lor

.

Au cucerit inimile a milioane de oameni cu talentul lor și cu reușitele de pe plan profesional, iar acum sunt unele dintre cele mai îndrăgite vedete din România. Continuă să facă performanță în diferite domenii și sunt celebritățile care nu vor fi uitate niciodată. Cum arătau în tinerețe Margareta Pâslaru, Irina Loghin, Ion Țiriac, Matilda Pascal Cojocărița, Ilie Năstase și multe ale vedete autohtone.

Cum arătau în tinerețe cele mai îndrăgite vedete din România

Timpul trece peste noi și fievcare se schimbă de-a lungul anilor. Însă rămân impregnate în memorie și inimi realizările artiștilor și sportivilor care au făcut performanță și au știut cum să atragă publicul de partea lor.

Cine nu poate încă fredona „Lasă-mi toamnă, pomii verzi” sau „Roata vieții”, cine nu își amintește de primul 10 din istorie obținut de Nadia la Jocurile Olimpice sau de palmaresul impresionant al lui Ilie Năstase. Dar vă mai amintiți cum arătau aceste vedete la începutul carierei lor?

Nadia Comăneci

Nadia Comăneci este prima gimnastă din lume care a primit nota 10 într-un concurs olimpic de gimnastică. Sportiva are în palmares cinci medalii olimpice de aur și este considerată a fi una dintre cele mai mari sportive ale secolului XX. Supranumită „Zeița de la Montreal”, Nadia este primul sportiv român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame.

Nadia s-a născut pe 12 noiembrie 1961 în Onești, iar la vârsta de 13 ani câștiga trei medalii de aur și una de argint la Campionatele Europene doin 1975 de la Skien, Norvegia. S-a retras din activitate în 1980, după Jocurile Olimpice de la Moscova.

În anul 1994 s-a logodit cu gimnastul american Bart Conner, cu care s-a căsătorit doi ani mai târziu. În prezent locuiește în America alături de soțul ei și singurul lor fiu, Dylan.

Citește și: Ce cerințe are 50 Cent pentru concertul susținut în România. Meniul special pregătit pentru celebrul rapper

Citește și: Irina Rimes, dezvăluiri despre relația cu David Goldcher și concertul „Descântatele”. Cum împacă profesionalul cu personalul: „Iese cu scandal câteodată” / Exclusiv

Ilie Năstase

Ilie Năstase a fost unul dintre cei mai importanți jucători de tenis ai anilor 1970. A fost numărul 1 mondial în 1972 și 1973. Din cele 83 de titluri câștigate, doar 58 au fost înregistrate de Asociația Jucătorilor de Tenis Profesioniști (ATP).

Printre cele 58 de titluri la simplu pe care Ilie Năstase le-a câștigat de-a lungul carierei sale, se numără și US Open în 1972, respectiv Roland Garros în 1973. La dublu a câștigat turneele de la Wimbledon în 1973, Roland Garros în 1970 și US Open în 1975. A câștigat, de asemenea, de patru ori Turneul Campionilor în anii 1971, 1972, 1973 și 1975. Pentru echipa de Cupa Davis a României a jucat timp de 18 ani un număr de 146 de meciuri de simplu și dublu, câștigând 109. Alături de Ion Țiriac a fost finalist al Cupei Davis de trei ori, în 1969, 1971 și 1972.

În 2005, „TENNIS Magazine” l-a plasat pe locul 28 în lista celor „40 cei mai mari jucători de tenis din ultimii 40 de ani”. A fost desemnat de patru ori „Cel mai bun sportiv român al anului” (în 1969, 1972, 1973 și 1974). 

Pe plan personal, Ilie Năstase a fost Căsătorit cu Dominizuq Grazia, între 1972-1982, Alexandra King, între 1984-2022, Amalia Năstase între 2004-2010 și Brigitte Sfăt din 2013 până în 2018. În prezent, fostul sportiv s-a recăsătorit cu Ioana Năstase.

Are cinci copii: Charlotte, Nicholas, Alessia, Nathalie și Emma.

Ion Țiriac

Ion Țiriac s-a născut pe 9 mai 1939 la Brașov și a devenit unul dintre cei mai mari tenismeni ai României. Talentul său pe teren s-a materializat mai ales la dublu, câștigând alături de Ilie Nastase, în afară de Roland Garros, numeroase alte turnee precum Foro Italico, Open Philadelphia Indoor (1970), Monte Carlo Open, Open Suedia, Italian Open și Canadian Open (1972), Arymehr Cup (1977), alături de Guillermo Villas la Baltimore International și Nice International (1977), Volvo International (1979) și, alături de Adriano Panatta, Campionatului Mondial de tenis, Sao Paolo (1974). Țiriac a fost component al echipei României în Cupa Davis între anii 1959 și 1978, disputând trei finale, cu SUA, în 1969, 1970 și 1972, în toate trei avându-l ca partener pe Ilie Năstase.

Dina nul 1996, Ion Țiriac este deținătorul licenței turneului de tenis BRD Nastase Tiriac Trophy.

Țiriac a fost căsătorit între anii 1963 și 1965 cu jucătoarea de handbal Erika Braedt. Are copii cu modelul Mikette von Issenberg, mama lui Ion Țiriac jr., și cu ziarista din Egipt Sophie Ayad, cu care are doi copii: Karim Mihai și Ioana Natalia.

Citește și: Laura Cosoi se pregătește de botezul fiicei sale, Aida. Unde va avea loc marele eveniment: „Va fi minunat!

Citește și: Cum colaborează Andreea Bălan și George Burcea în creșterea celor două fiice, după despărțire: „Așa ar fi normal și firesc” / Exclusiv

Irina Loghin

Irina Loghin a venit pe lume pe 19 februarie 1939 în Gura Vitioarei. Supranumită „Regina muzicii populare”, aceasta a fost solistă a ansamblurilor „Ciocârlia”, „Barbu Lăutaru” și „Ciprian Porumbescu”.

Irina Loghin este căsătorită cu fostul campion la lupte greco-romane Ion Cernea și este mamă a doi copii, Ciprian și Irinuca.

Între 1965 și 1995 a scos 18 discuri de vinil editate de Electrecord, iar muzica ei este iubită și ascultată de milioane de români.

Printre cele mai cunoscute piese ale artistei se numără „„Roata vieții”, „Valurile vieții”, „Miorița” și „Omule care ai bani”.

Matilda Pascal Cojocărița

Matilda Pascal Cojocărița este cunoscută în întreaga țară ca prima Miss România, după ce și-a câștigat titlul în anul 1979. La doar un an după ce a ieșit învingătoare, s-a căsătorit și a născut un băiețel pe nume Alin, ajuns acum prezentator TV și cântăreț.

Când fiul său avea 13 ani, a plecat la Bistrița, la violonistul Ștefan Cigu, pe care îl cunoștea din concertele avute în țară. Cei doi artiști și-au unit destinele la scurtă vreme și au avut grijă de cei trei copii ai lor, proveniți din căsătoriile anterioare. 

Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără „Ce-mi faci, dorule?”, „Uite hora cum se-nvârte” sau „Mama”.

Margareta Pâslaru

Născută pe 9 iulie 1943, Margareta Pâslaru este una dintre cele mai îndrăgite artiste din România. Actriță de teatru și film, cântăreață, textieră, realizatoare TV și Radio, precum și autoare, Margareta Pâslaru a excelat în fiecare domeniu.

Încununând o carieră de excepție, Margareta Pâslaru a fost sărbătorită la Uniunea Compozitorilor în 2008 cu prilejul aniversării a 50 de ani de la debutul său. În 2010, la împlinirea unei jumătăți de secol de la primul disc, artista a lansat CD-ul „Lasă-mi toamnă, pomii verzi” și i s-a oferit Trofeul Electrecord.

Pe 29 martie 2018 artista a fost sărbătorită pentru 60 de ani de activitate neîntreruptă pe multiple planuri la Magazinul Muzica prin lansarea noului album de autor „Providența”.

Încă din 1993 Margareta Pâslaru a donat toate drepturile ce-i revin din vânzarea discurilor către Societatea Națională de Cruce Roșie din România, UNICEF, Proiectul „Banca de Alimente”, artiștii pensionari din Orchestra Radio, UCIN pentru actorii vârstnici cu probleme de sănătate, Campania Națională „Artiștii pentru Artiști”- UNITER, Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”, Căminul de Copii „Grădinari”, Asociația Nevăzătorilor din România.

A fost căsătorită în 1968 și 2006 cu Gheorghe Sencovici, cu care a avut și o fată, Ana Maria Sencovici.

Maria Dragomiroiu

Maria Dragomiroiu a fost comparată încă de la începutul carierei sale cu Maria Tănase, datorită amplului registru vocal, al tehnicii excelente și a vocii sale deosebite.

A scos, de-a lungul timpului, 18 discuri și albume, devenind rapid una dintre cele mai îndrăgite artiste ale muzicii populare.

Președintele României Ion Iliescu i-a conferit artistei Maria Dragomiroiu la 7 februarie 2004 Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

De 37 de ani are o căsnicie fericită cu Bebe Mihu. Are doi copii, Mircea și Ileana, cu primul ei soț, Ion Dragomiroiu care, după divorț, a ales să nu mai țină legătura cu copiii săi.

Corina Chiriac

Corina Chiriac este una dintre cele mai mari soliste ale muzicii ușoare ale anilor 1970 până în prezent. Născută din părinți artiști, compozitorul Mircea Chiriac și profesoara de pian Elisabeta Chiriac, drumul ei a fost stabilit încă de la bun încpeut. De mică s-a familiarizat su lumea sunetelor.

În anul 1965 a debutat radiofonic la Casa de cultură a studenților „Grigore Preoteasa” din București, în cadrul concursului „Debuturi”. A câștigat premiul de popularitate al celui mai tânăr concurent cu două compoziții proprii și melodia „Pe valea Prahovei” de George Grigoriu. 

S-a lansat în actorie încă din facultate, atunci când a făcut parte din echipa de studenți actori ce au făcut figurație la teatru și televiziune.

Corina Chiriac a fost căsătorită o singură dată, timp de patru ani, cu omul de afaceri Virgul Anastasiu, de care a divorțat în anul 2007.

Angela Similea

Angela Similea a venit pe lume pe 9 iulie 1946 în comuna 1 Decembrie, Ilfov. A cunoscut succesul în anii 1970 și 1980, printre șlagărele ei numărându-se „Un albastru infinit”, „Grăbește-te, vino”, „Dacă n-ai fi existat”, „Să mori de dragoste rănită” și „Nu-mi lua iubirea”.

Datorită refuzului mamei sale de a o lăsa să urmeze o carieră în muzică, aceasta a fost îndrumată să urmeze o facultate de medicină pentru a deveni medic pediatru.

Începând din 1965, Angela SImilea a început să cânte în mișcarea de amatori și a obținut locul III la Festivalul artiștilor.

Succesul artistei a început odată cu obținerea premiului II la „Cerbul de aur” în 1970.

Prima dată, cântăreața s-a căsătorit cu Andi Constantin, un simplu electrician. Însă, căsnicia lor nu a durat foarte mult timp. Artista a divorțat de acesta pentru a-și uni destinele de chitaristul Sorin Movileanu. Acestuia i-a dăruit și un fiu, Sorin, devenind astfel pentru prima dată și mamă.

Din nefericire pentru marea artistă, nici acest mariaj nu a ținut. Însă, pentru că a fost în permanență în căutarea dragostei, a avut curajul să spună pentru a treia oară da. De data aceasta unui om de afaceri din Olanda, Jan Hilgen. A și fost cel mai lung mariaj al artistei, timp de 17 ani.

În 1999, Angela Similea a mai ajuns o dată la altar, de data aceasta la brațul lui Victor Surdu. Însă, și de această dată mariajul artistei a avut un sfârșit nefericit. După 12 ani de la căsătorie, acesta a murit de cancer pancreatic. Acela a fost momentul în care artista a decis să se mute în America.

Mirabela Dauer

Mirabela Dauer, născută Mirabela Scorțaru, este o cântăreață română de muzică ușoară. Alături de Corina Chiriac și Angela Similea, Mirabela Dauer a fost una din cele mai frecvente și iubite prezențe pe scena muzicală și de divertisment TV din anii 70-80. A lansat până în prezent 40 de albume. 

Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără „Te-aștept să vii”, „Mulțumesc, iubită mamă” și „Fotoliul din odaie”.

Pe plan personal, Mirabela a fost căsătorită până în anul 1980 cu regizorul de montaj al Televiziunii Române, Dan Traian Popovici, cu care are un fiu, Alexandru Popovici.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus cum arătau în tinerețe cele mai mari vedete autohtone

Sursă foto: Facebook, Profimedia

Ultima modificare august 16, 2024 10:28 am

PE ACELAȘI SUBIECT
    
Vedete din Romania Vedete internationale