Cum arată soția și fiul lui Mircea Cărtărescu

.
Mircea Cărtărescu este unul dintre cei mai cunoscuți poeți, prozatori, critici literari și publiciști români din noua generație. Dar dacă numele autorului a devenit cunoscut chiar și peste hotare, puțini știu că soția lui Cărtărescu este la rândul ei scriitoare.

Citește și – Mircea Cărtărescu: “Bucureștiul e o cursă de șoareci”

Ioana Nicolaie, căci despre ea este vorba, s-a născut pe 1 iunie 1974 la Sângeorz-Băi, județul Bistrița-Năsăud. După absolvirea liceului „George Coşbuc” din Năsăud a devenit studentă la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti, pe care a absolvit-o în anul 1997, potrivit Wikipedia.

A debutat în lumea literară în 2000, cu volumul de versuri „Poză retuşată“, iar de-a lungul timpului a adunat o vastă colecție de volume și colaborări cu reviste literare.

Pe Mircea Cărtărescu l-a cunoscut la sfârșitul anilor ’90, când autorul operei „Levantul” era căsătorit, iar tânăra scriitoare tocmai divorțase de poetul Gelu Vlasin.

În anul 2000, Mircea Cărtărescu a plecat cu o bursă în Germania, iar Ioana l-a urmat. Au stat departe de țară timp de doi ani, iar Ioana  fost cerută în căsătorie într-un autobuz berlinez.

Cei doi sunt căsătoriți de ani buni și au împreună un fiu în vârstă de 14 ani, pe nume Gabriel.

Citește și – La ce e bună poezia?

Foto – Libertatea.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton