Cum arăta Rona Hartner în tinerețe, în Gadjo Dilo. În ce filme a jucat și la ce show-uri TV a participat actrița

.

Rona Hartner, una dintre cele mai apreciate artiste din România, s-a stins din viață la vârsta de 50 de ani, după o luptă cruntă cu un diagnostic nemilos. În ce filme a jucat actrița care s-a mutat în Franța, după ce s-a îndrăgostit și s-a căsătorit cu actorul argentinian Rocco Sedano, în ce show-uri de televizune a apărut, cu ce se ocupă fiica ei, de ce a divorțat și în ce scandaluri politice a fost implicate afli din articol.

Rona a fost una dintre cele mai îndrăgite artiste și actrițe din România, cucerind publicul cu zâmbetul ei și cu buna dispoziție pe care le afișa de fiecare dată.

Cum arăta Rona Hartner în tinerețe. În ce filme a jucat

Citește și: Cine este Rocco Sedano, tatăl fiicei Ronei Hartner. Cum a anunțat-o artista pe Rita că are cancer

Citește și: Câți bani a primit Andra ca să cânte imnul la meciul dintre România și Elveția. „Răspund cu cea mai mare plăcere”

Rona a fost fiica unui inginer proiectant german și a unei economiste de origine română. S-a născut la București, însă aceasta se stabilise în Franța.

A studiat la Școala de Muzică Titu Maiorescu, precum și la Academia de Teatru și Film din București.

În anul 1996, regizorul francez Tony Gatlif i-a oferit rolul principal în filmul Gadjo dilo (Străinul nebun), peliculă ce s-a filmat în România. Pentru această interpretare, Rona a primit Leopardul de Aur la Festivalul de Film de la Locarno.

Tot în anul 1996, Rona a jucat în co-producția franco-română Asfalt-Tango, regizată de Nae Caranfil.

Un an mai târziu, aceasta a plecat în Franța, unde a jucat în thrillerul Nekro regizat de Nicolas Masson, iar în 1998 a revenit în România pentru rolul primit în producția Dublu extaz al lui Iulian Mihu.

Rona Hartner a mai jucat apoi în filmele „Sauve-moi” (2000), „Sexy Harem Ada Kaleh” (2001), „Le Divoerce” (2002) și „Chicken with Plums” (2011).

La ce show-uri TV a participat Rona Hartner

Rona Hartner a fost deseori invitată în emisiuni televizate, însă a participat de trei ori, în calitate de concurent, la unul dintre cele mai îndrăgite show-uri de talente.

Artista a participat de trei ori la „Te cunosc de undeva” de pe Antena 1. În sezonul 3 (difuzat în 2013) şi în sezonul 6 (difuzat în 2014) a concurat singură şi s-a clasat pe locul 4. Şi anul trecut a participat la aceeaşi competiţie, de data aceasta alături de Johny Romano.

Citește și: Ozana Barabancea, prima reacție după moartea Ronei Hartner: „A fost o mare artistă, cu o putere si un magnetism scenic de admirat” / Exclusiv

Citește și: Ultimele imagini cu Rona Hartner în viață. Ce spunea despre moarte / Video

Scandalul dintre Rona și Corneliu Vadim Tudor

În anul 1999 a început un adevărat scandal mediatic, în mijlocul căruia se aflau Rona Hartner și Corneliu Vadim Tudor. Regretata actriță era acuzată atunci de Vadim că ar fi avut o relație cu președintele Emil Constantinescu.

Subiectul a fost atât de mediatizat încât a ajuns și în presa internațională. Atunci, Rona a decis să se mute la Paris.

La vremea respectivă, Vadim Tudor susținea că se află în posesia unui jurnal intim al Ronei, în care era descrisă presupusa aventură cu fostul președinte. Mai mult, acesta a arătat și o fotografie în care Rona Hartner părea să fie în brațele lui Emil Constantinescu, dansând.

„În timpul acestui dans, eu cântam melodia «Ești loserul meu». Mi-am dat seama că nu avea un mesaj foarte bun și am încercat să fac diverse lucruri, ca să distrag atenția, am început să mă dau pe spate, picioare-n sus, chestii… Și cum eram eu îmbrăcată-dezbrăcată… s-au făcut o tonă de poze care au devenit o mină de aur și pe care le-au vândut toți fotografii, ani de-a rândul, pe la toate ziarele”, a declarat artista în anul 2010 pentru revista „The One”.

„Mi s-a zis Pațurcă: invită-l pe președinte la dans. Eu aveam un blues, «You are my looser». Nu știam cum s-o mai dau, cum să-i cânt ”Ești ratatul meu”? Și am început să mă dau cu cracii în sus, să fac show, să nu audă textul. Am făcut o diversiune. Toți jurnaliștii au venit în jurul nostru. Și… s-a terminat piesa, aplauze, poze, nu știu ce. Asta a fost în noiembrie 1996”, spunea Rona despre momentul respectiv.

Acel jurnal ar fi fost inventat de o prietenă de-ale artistei, pentru a o convinge să revină în România.

„Tot în noiembrie 1996 am dat castingul pentru Gadjo Dilo. Și m-am mutat în Franța… Dar ce crezi că s-a întâmplat în România? Cea mai bună prietenă a mea – așa credeam – a inventat acel jurnal să mă facă să mă întorc în România. I l-a vândut lui Vadim pe 60.000 de dolari”, a povestit Rona Hartner, în emisiunea „În Oglindă”.

Cu cine a fost căsătorită Rona Hartner

Rona Hartner a avut succes pe plan profesional, însă în viața privată a trecut prin două despărțiri dureroase. A fost căsătorită de două ori, dar de fiecare dată a ajuns la divorț.

Primul soț al artistei, Rocco Sedano, este și cel alături de care a devenit mamă, în urmă cu 15 ani, când a adus pe lume o fată, Rita Sumalya.

La vremea respectivă, artista spunea că a cerut divorțul după ce soțul ei începuse să consume foarte mult alcool și nu mai reușeau să se înțeleagă.

Cel de-al doilea soț al Ronei a fost Herve Camilleri, de care a divorțat după trei ani de mariaj. Separarea de ultimul său soț a avut consecințe financiare devastatoare, deoarece prin partaj a fost nevoită să îi ofere lui Camilleri o sumă impresionantă de bani.

„Am făcut un partaj corect. El a plecat cu tot ce vrut de la mine. I-am zis să ia tot ce vrea. Mi-a făcut o listă și i-am dat tot ce vrut. Nu a ieșit deloc ceva oribil. Din fericire, a fost foarte corect. Și cu conturile ne-am aranjat. De aia ne-au trebuit două luni până să anunțam divorțul, ca să aranjăm totul. Cunoști un cuplu după cum divorțează. Iubirea asta imposibilă dintre noi poate în timp se va transforma în altceva. Herve nu m-a trădat, nu am avut o viață sinistră cu el”, spunea artista în urmă cu doi ani.

Pe de altă parte, cu Rocco Sedano a păstrat o legătură de prietenie, la mijloc fiind fiica lor, acum în vârstă de 15 ani.

Cu ce se ocupă fiica Ronei Hartner

Rona Hartner era foarte mândră de fiica sa, Rita Sumelya. Deși are doar 15 ani, adolescenta a obținut o diplomă internațională în urma participării la cursurile de la Syma Make Up Studio, una dintre cele mai cunoscute școli din Franța care se ocupă de beauty.

„I s-a propus un stagiu de șapte zile, să facă toată baza de școală numărul unu, școală de make-up nivel unu. La 18 ani, diploma aia va fi europeană, chiar internațional valabilă. Deocamdată e doar diplomă de participant, dar a terminat cu nivel excelent, pentru că într-adevăr s-a implicat enorm.Fiecare machiaj pe care l-a realizat a durat șase ore. Deci a făcut șapte machiaje profesioniste, de la machiaj natural până la machiaj de modă, apoi machiaj de nuntă. Acum, imaginează-ți că în Franța au sunat-o deja cliente care vor să le machieze”, spunea Rona Hartner despre Rita, într-un interviu pentru Fanatik.

De asemenea, regretata artistă spunea că o susține și încurajează pe Rita, care deja are propriile ei cliente.

„Îți dai seama că oricărui copil la 15 ani i-ar plăcea să aibă un job de vară, iar ea practic își va face cliente. Într-adevăr e foarte talentată, chiar dacă nu vrea să facă o meserie din chestia asta, dar va fi un hobby ca un job, așa de weekend. Eu o încurajez, că și eu la vârsta ei am avut o grămadă de joburi. Eram coafeză, făcusem un an de coafură, fusesem traducător, traduceam din germană și engleză, e bine să ai joburi. Eram și stenodactilografă”, a mai spus atunci Rona.

De ce boală suferea Rona Hartner

Mereu cu zâmbetul pe buze, Rona Harner iubea viața și nici măcar cancerul nu a reușit să îi fure încrederea în Dumnezeu și speranța la un miracol.

În anul 2019, actrița a fost diagnosticată pentru prima dată cu cancer la colon și ficat. Atunci, Rona spunea că a avut noroc că medicii au reușit să îi depisteze boala pe când se afla în stadiul trei și a avut o șansă mai mare să se vindece.

Anul acesta, boala a revenit, într-o formă mai agresivă, la plămâni, în stadiul patru și cu metastaze la creier.

„La mine, în momentul de față, este ziua și încercarea. Tocmai vă anunțam că voi veni la Tulcea, la concert, cu Ovidiu Lipan. Azi m-am dus până la Paris, la un doctor specialist care mi-a dat un foarte mare tratament, trebuie să-l fac împreună cu chimioterapia despre care o să aflu peste două zile ce este exact și acest domn doctor mi-a zis că îmi interzice să urc pe scenă”, scria Rona pe pagina sa de Facebook în luna iulie a acestui an.

În urmă cu câteva săptămâni, artista anunța fericită că a fost supusă unui tratament experimental și că s-a vindecat complet. Astăzi, 23 noiembrie 2023, Rona Hartner a încetat din viață la vârsta de 50 de ani.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus cum arăta Rona Hartner în tinerețe

Sursă foto: Facebook, Captură video

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton