Cum arăta Ion Ţiriac, în tinereţe, fără mustaţa care l-a consacrat. Care este, de fapt, numele din buletin al afaceristului

.

Ion Țiriac, un nume sinonim cu succesul, este cunoscut nu doar pentru imperiul său financiar, dar și pentru celebra sa mustață – fiind „accesoriul” care a devenit o marcă personală, la fel de recognoscibilă precum logo-ul unei companii de renume. Cu toate acestea, puțini știu cum arată fostul tenismen fară această emblematică mustaţă. Şi mai mult decât atât, se pare că nici numele său nu coincide cu cel din buletin.

Cum arăta Ion Ţiriac, în tinereţe, fără mustaţa care l-a consacrat

În anii studenției, Ion Ţiriac avea cu totul şi cu totul o imagine complet diferită. Magnatul român nu avea nici urmă de mustață. Aceasta a apărut abia mai târziu, devenind parte din look-ul său iconic. Pe vremea aceea, nu era neobișnuit ca personalitățile publice să fie obligate să respecte anumite standarde impuse de regimul comunist. Totuși, nu se știe sigur dacă absența mustății sale în acei ani a fost o decizie personală sau o conformare la regulile stricte ale vremii, care impuneau discreția și evitarea ieșirii în evidență.

Citeşte şi: Ce maşini au primit sportivii medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 din partea lui Ion Ţiriac şi cât valorează. Două autoturisme pentru David Popovici

Citeşte şi: Ce a postat Alexandru, fiul lui Ion Țiriac, după ce iubita lui, Sorana Cîrstea, a fost atacată online. Mesajul de la care a pornit valul de hate

Rămân însă memorabile poveștile despre întâlnirea sa cu familia Ceaușescu, după finala Cupei Davis din 1972. Ilie Năstase, prieten și partener de echipă, a povestit cum au fost chemați la Palatul Regal, iar înainte de întrevedere, i s-a cerut să se tundă. Ilie Năstase, cunoscut pentru firea sa rebelă, nu s-a lăsat intimidat și și-a prins părul lung în cleme, simulând o tunsoare mai scurtă.

Care este numele real al lui Ion Ţiriac din buletin

Ion Țiriac nu este doar un simbol al succesului, ci și o figură cu o identitate interesantă și, în anumite privințe, neașteptată. Puțini știu că numele real al magnatului român nu este, de fapt, „Ion”, ci „Ioan”, nume pe care l-a moștenit de la tatăl său.

Într-un interviu mai vechi, Ion Țiriac a dezvăluit că, deși a încercat la un moment dat să-și schimbe oficial numele din Ioan în Ion, birocrația românească l-a descurajat atât de mult încât a renunțat la această idee.

În pașaport scrie Ioan, nu scrie Ion. Tatăl meu a fost Ioan și atunci mi-a făcut și pe mine Ioan”, a povestit el, potrivit antenasport.ro.

Această schimbare a rămas neoficială, dar, în mod ironic, a contribuit la construcția brandului său personal. Numele „Ion Țiriac” este recunoscut pe toate meridianele, fiind asociat cu afaceri de succes, sport de performanță și o carismă unică.

Ion Ţiriac, un sportiv de excepţie

Deși astăzi este cunoscut pentru realizările sale în afaceri și pentru implicarea în tenis, puțini își mai amintesc că Ion Ţiriac fost un jucător de top în echipa României de Cupa Davis, alături de Ilie Năstase. Împreună, cei doi au jucat în trei finale consecutive ale Cupei Davis, în 1969, 1971 și 1972, pierzând însă de fiecare dată în fața echipei Statelor Unite ale Americii. Totuși, acele meciuri au rămas în istorie și au adus faima României în lumea sportului internațional.

Un episod important din cariera sa sportivă, care demonstrează și sacrificiile pe care le-a făcut, este povestea legată de finalizarea studiilor. La un moment dat, i s-a reținut pașaportul, o mișcare orchestrată de Ion Gheorghe Maurer, prim-ministru al României la acea vreme, cu scopul de a-l face pe Țiriac să-și termine liceul. Fără pașaport, Ion Țiriac a fost nevoit să se concentreze pe educație, iar în doar patru luni a reușit să finalizeze clasele a IX-a și a X-a și să-și obțină diploma de Bacalaureat.

Ce pensie are Ion Ţiriac

După o carieră strălucită în sport și afaceri, Ion Țiriac se bucură și de o pensie substanțială din partea statului român. Deși suma primită lunar, de 12.000 de lei, nu provine din performanțele sale sportive, ci din activitatea sa în cadrul Ministerului de Interne, unde a avut gradul de colonel, aceasta reprezintă o mică parte din averea sa considerabilă. Interesant este că, deși a existat o recalculare a pensiilor în România, suma primită de Țiriac nu a fost majorată, întrucât stagiul său de cotizare nu depășește 25 de ani.

Sursa foto: Facebook şi Captura Video

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton