Cum a scăpat Sore de acnee. Cele trei ingrediente care i-au rezolvat problemele cu tenul: „Am eliminat orice conţinea acid hialuronic”/ Exclusiv

.

Sore s-a confruntat de-a lungul anilor cu probleme semnificative ale tenului. Acneea acută a început să apară în jurul vârstei de 21 de ani, fiind mai gravă decât cea adolescentină obișnuită, din cauza unei infecţii bacteriene, nu de schimbările hormonale specifice vârstei. Invitată la „Fresh by Unica”, artista a împărtăşit experiențele sale legate de lupta cu aceste probleme, dar şi care au fost ingredientele minune pe care le-a descoperit şi care au ajutat-o să iasă învingătoare.

Cum a scăpat Sore de problemele cu tenul

La „Fresh by Unica”, Sore a vorbit deschis despre experiențele prin care a trecut şi despre soluțiile pe care le-a găsit în combaterea problemelor cu tenul. La vârsta de 21-22 de ani, artista s-a confruntat cu o acnee severă – luptă pe care a dus-o ani buni, în ciuda vizitelor frecvente la dermatolog.

„În primul rând m-am documentat în momentul în care m-am lovit de toate problemele vieţii cu tenul și a trebuit să înțeleg fiecare substanță pentru ce este, pentru că în perioada respectivă mergeam la dermatolog o dată pe lună în căutarea răspunsurilor și mi se părea că îmi dădeau același lucru. Mi se părea că niciunul nu e bun, că nimic nu funcționa, dar eu nu înțelegeam, pentru că nu știam, n-aveam cumva reflexul ăsta al informației”, ne-a spus Sore la „Fresh by Unica”.

Citeşte şi: De ce a făcut Sore Mihalache un RMN și ce a învățat artista la terapie: „Mintea noastră ne creează probleme” / Exclusiv

Citeşte şi: Sore Mihalache și fiica ei, Erin, ca două picături de apă. Ce fel de mamă este artista: „Așa au procedat și ai mei” / Exclusiv

Pentru a înţelege mai bine nevoile pielii sale, cântăreaţa a colectat singură informaţii, care s-au dovedit ulterior şi soluţia tenului său acneic. După ce a subliniat importanța cunoașterii și utilizării corecte a unor substanțe esențiale, Sore a dezvăluit care sunt cele trei ingrediente la care a ajuns după perioada de documentare şi pe care le consideră indispensabile pentru îngrijirea unui ten problematic.

Care sunt ingredientele care i-au schimbat viaţa lui Sore

Sore, în vârstă de 34 de ani, şi-a dezvoltat o rutină riguroasă de îngrijire a pielii, dezvăluind că este foarte atentă la produsele cosmetice pe care le foloseşte.

Cele trei ingrediente minune care i-au schimbat viaţa constau în: retinol – fiind un derivat al vitaminei A, cunoscut pentru proprietățile sale de regenerare a pielii și de reducere a semnelor de îmbătrânire; acid glicolic – un exfoliant chimic care ajută la îndepărtarea celulelor moarte și la îmbunătățirea texturii pielii şi acidul salicilic – care este extrem de eficient în tratarea acneei datorită capacității sale de a pătrunde în pori și de a reduce inflamația.

Un alt aspect important în rutina lui Sore constă în hidratarea pielii. Ea preferă cremele hidratante fără acid hialuronic, considerând că acesta poate agrava problemele acneice. De asemenea, artista a subliniat şi importanța folosirii protecției solare (SPF-ului), mai ales când, din rutina de îngrijire fac parte retinolul şi acidul salicilic, deoarece acestea pot face pielea mai sensibilă la soare, ducând la apariția petelor și a hiperpigmentării.

„Retinol, acid glicolic și acid salicilic. Ele trei sunt cele trei prietene cu care mergem în viață. Și apoi pentru echilibrarea PH-ului pielii sau a barierei, cremă hidratantă fără acid hialuronic, pentru că pentru tenul cu tendință acneică, acidul hialuronic nu face decât să arunce coșurile în față, adică să faciliteze apariția lor. Aşa că ăsta a fost primul pas: să elimin absolut orice cu acid hialuronic. Și sunt foarte multe creme hidratante non-comedogene, fără parfum, cu un unic scop, să hidrateze.

Citeşte şi: „E nevoie de mai multă bărbăție să intri într-o relație cu o femeie care are copil.” Sore Mihalache, dezvăluiri despre rolul de mamă și noul iubit / Exclusiv

SPF-ul e foarte important. Retinolul și acidul salicilic au cumva tendința de a face pielea sensibilă la pete. Sunt foarte multe persoane care în ultimii ani, din cauza soarelui, fac pete hiperpigmentare pe care, cu foarte mare greutate, reușesc să le estompeze. Deși sunt multe produse și pentru direcția asta, tot e foarte dificil”, ne-a mărturisit cântăreaţa.

Potrivit declaraţiilor făcute la „Fresh by Unica”, Sore a învățat să mențină un echilibru între aceste substanțe și să-și adapteze rutina în funcție de reacțiile specifice ale pielii sale. A mai ţinut să precizeze că fiecare persoană are un ten diferit și că este crucial să îşi adapteze tratamentele la nevoile specifice.

Totodată, artista a vorbit şi despre impactul alimentației asupra pielii sale. Anumite alimente precum ciocolata, lactatele și mâncărurile picante îi pot declanșa apariția coșurilor. Astfel că ori alege să le evite pentru a preveni apariția coșurilor, ori să le consume cu moderație și să echilibreze situaţia ulterior printr-o îngrijire adecvată a tenului.

„Noi nu suntem la fel, nici tenul nostru nu răspunde la fel. De exemplu, dacă mănânc ciocolată, lactate sau lucruri picante, știu sigur că-mi va apărea un coș. Că așa funcționează corpul meu. Deci ori le evit de tot și nu mai am niciodată coșuri, ori, pentru că-s gurmandă și iubesc viața, le mănânc și apoi echilibrez”, ne-a mai spus artista.

Cum reușește Sore să se mențină în formă

Tot la „Fresh by Unica”, Sore Mihalache a dezvăluit că secretul formei sale de invidiat constă în rutina de fitness şi într-o dietă echilibrată, adaptată nevoilor corpului său.

Unul dintre principalele aspecte care o ajută pe Sore să rămână în formă este pasiunea sa pentru sport. Pe lângă mersul la sală, unde își efectuează antrenamentele regulate, cântăreaţa este activă și în aer liber. Practică sporturi sezoniere precum tenisul, snowboard-ul și wakeboard-ul, ceea ce îi oferă nu doar antrenamente variate, dar și plăcerea de a petrece timp în natură.

„Îmi place să fac sport. Pe lângă mersul la sală, fac foarte multe sporturi exterioare. Că e tenis, că e snowboard, că e wakeboard, în funcție de sezon. Și am un pic grijă la mâncare. Pentru că după 30, se schimbă un pic corpul. Asta îmi spuneau toate fetele care depăşeau 30 și eram… Da, nu e adevărat. Dar da. Nu știu să zic exact ce se întâmplă, dar cred că încetinește un pic metabolismul și ce mâncai în urmă cu 2 ani, dacă mănânci acum, depui. Cam asta e ce-am observat. Și atunci băgăm mai mult sport, că mie îmi place să mănânc.”, ne-a dezvăluit artista.

În plus față de activitatea fizică intensă, Sore este conștientă de importanța unei alimentații echilibrate. Artsta ne-a mărturisit că a sesizat o încetinire a metabolismului după vârsta de 30 de ani, astfel că este mult mai atentă la ceea ce mănâncă. Chiar dacă îi plac alimentele considerate „interzise” precum prăjelile, brânzeturile și pastele, cheia este moderaţia.

Sore nu mai mănâncă mic-dejun de opt ani

Mai mult decât atât, Sore ne-a dezvăluit că nu mai mănâncă micul dejun de aproximativ opt ani, cu excepția perioadelor de vacanță, când tentațiile culinare sunt mai mari și nu poate rezista să nu încerce diverse preparate. În schimb, se concentrează pe prânzuri și cine echilibrate.

Deși a fost vegetariană pentru o perioadă, Sore a reintrodus carnea în dieta sa, consumând-o ocazional, atunci când simte că organismul are nevoie. Totuși, preferă în continuare alte surse de hrană și se concentrează pe alimentele care îi plac cu adevărat.

„Nu mănânc carne foarte des, dar nu mai sunt vegetariană, vegetariană. Câteodată, cumva, cere corpul puţină carne, dar nu-mi place. Dacă vorbesc de paste, de burata, de toate lucrurile astea, mi se înseninează privirea. Carnea cumva o simt aşa, ca pe o necesitate a corpului din când în când”, a continuat Sore la „Fresh by Unica”.

Sursă foto: Instagram şi Captură Video

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton