Cum a reușit Răzvan Exarhu să iasă din depresie: „Viața mea a depins de această abilitate”

.

Răzvan Exarhu (54 ani) a dezvăluit că s-a confruntat cu depresia și un singur lucru a reușit să îl vindece. O pasiune l-a ajutat să iasă din acea stare depresivă, iar omul de radio a povestit totul în podcastul lui Teo Trandafir, „Gând la gând”.

Cum a reușit Răzvan Exarhu să iasă din depresie

În urmă cu câțiva ani, Răzvan Exarhu s-a confruntat cu depresia, care este considerată a fi „boala secolului”, întrucât este cea mai răspândită afecțiune psihică. La fel ca multe alte vedete, omul de radio a căzut și el în această prăpastie din care a reușit să iasă, în cele din urmă, cu ajutorul pasiunii pentru bucătărie.

„Am avut o perioadă destul de grea în viața mea, eram depresiv atunci. Bucătăria m-a ajutat totuși să rămân pe linia de plutire. Eram foarte intens și sălbatic în perioada aia. Dar am descoperit că am o îndemânare pe care o exersez fără să trebuiască să practic foarte mult, că am un talent nativ să gătesc. Mâncarea îmi iese. Mintea mea e făcută să gândească în paradigma asta”, a afirmat Răzvan Exarhu în podcastul lui Teo Trandafir.

Întrebat de Teo Trandafir dacă, în cazul lui, depresia s-a instalat treptat sau a venit dintr-o dată, acesta a răspuns: „Aveam multe motive”.

Citește și: Răzvan Exarhu, confesiuni după moartea tatălui său: „Am simțit că s-a întâmplat ceva cu mine”

Citește și: Cum a ajuns Răzvan Exarhu să facă din nou radio, după 12 ani de absență: „Toată lumea îmi spunea că sunt…”

Cum a ajuns Răzvan Exarhu să sufere de depresie

Exarhu a povestit că era nefericit în acea perioadă, după ce lucrurile din viața sa, atât pe plan personal, cât și pe cel profesional, păreau să se năruie.

„Eram profund nefericit, dădeam falimente, eram praf. Divorțam, era „minunat”. Acum nu știu dacă toate lucrurile astea merită să te împingă total în zid, dar cred că și trăim într-o lume care te ajută foarte mult să te duci cu capul și să te simți inferior, nepotrivit greșit. Cred că ăla a fost momentul. Negăsind ce altceva să fac cu mâinile, nu mai reușeam să mă reabilitez social”, a explicat el.

Acesta a explicat că bucătăria l-a ajutat să își distragă atenția de la tot ceea ce i se întâmpla.

„Era singurul lucru care îmi ieșea cât de cât. Nu era un succes economic, dar mintea mea se concentra pe ceva, exista un început și final, livram ceva, Ieșea ceva din mâinile mele. În rest, nu reușeam să duc până la capăt linia asta, era întreruptă. Așa văd eu lucrurile acum”, a precizat Răzvan Exarhu.

Citește și: Gabriela Cristea, criticată pentru că este mai mare ca Tavi Clonda. „Ai putea să-i fii mamă!” Cum a răspuns prezentatoarea

Citește și: Anna Lesko, despre eșecurile sentimentale și ce își dorește de la un bărbat, la 45 de ani: „Am avut parte de niște gelozii crunte”

Dezvăluirile emoționante ale omului de radio

Răzvan Exarhu a dezvăluit că zilele sale se desfășurau în același ritm. În prima parte a zilei cădea pradă depresiei, iar apoi intra în bucătărie, unde reușea să facă adevărate minuni. Văzând că încă poate realiza lucruri bune, i-a dat speranță.

„Eu stăteam în fotoliu câte 3-4 ore, dimineața de exemplu. Pur și simplu stăteam, fumam și nu mă mișcam. Nu știu la ce mă gândeam, probabil îmi plângeam de milă. După care mă duceam la bucătărie. Și de acolo venea după 15 ore. Cam aia era viața mea. Dar faptul că reușeam să fac ca mâncarea aia să nu aibă nicio legătură cu starea mea, mie mi se pare admirabil. Mi se pare absolut miraculos că mâncarea aia era mai bună decât orice altceva aveam eu atunci în minte, în suflet. Aia era bună, Deci, cumva, mă gândeam că și la mine trebuie să fie un rest de lumină”, a precizat Exarhu în podcastul lui Teo Trandafir.

„Viața mea a depins de această abilitate. (…) Muream dacă nu făceam asta. Am fost sub limită multă vreme. Nu părea, nimeni nu știa asta”, a subliniat el.

Răzvan Exarhu a dezvăluit că a ajuns să facă târziu terapie tocmai din cauză că nu și-a împărtășit trăirile cu cei din jur și nu realiza că se află în depresie.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Răzvan Exarhu

Sursă foto: Captură video, Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton