Cum a reacționat Diana Bart când fata cea mare a întrebat-o dacă pe ea a adus-o barza: „Nu vreau să le țin într-un mediu tabu” / Exclusiv

.

Diana Bart acordă o atenție deosebită fiecărui aspect ce ține de dezvoltarea armonioasă a fiicelor ei, Maira și Amina. Prezentatoarea de la Prima TV a vorbit deja cu fetițele sale despre efectele negative ale consumului de zahăr, despre cum se concep copiii, dar și despre efectele negative ale timpului petrecut în fața ecranelor. La Fresh by Unica, jurnalista ne-a spus de ce nu se teme să călătorească alături de cele mici, cum gestionează timpul pe care acestea îl petrec în fața televizorului sau telefonului, dar și cum comunică deja cu ele despre subiecte considerate tabu în trecut.

Cum gestionează Diana Bart timpul pe care fetele ei, Maira și Amina, îl petrec în fața ecranelor

Fiecare generație de părinți se confruntă cu propriile sale provocări. În cazul părinților care au copii mici în 2024, una dintre cele mai mari provocări este timpul pe care aceștia din urmă îl petrec în fața ecranelor. Odată cu toate avantaje sale, dezvoltarea tehnologică are și o serie de dezavantaje. Diana Bart reușește să mențină un echilibru între timpul pe care fiicele ei, Maira și Amina, îl petrec în natură și în fața ecranelor.

„E clar că, pentru a le ține departe de aceste gadget-uri, iar revenim la lumea asta nebună în care trăim, e nevoie ca tu, ca părinte, să te implici foarte mult și să fii prezent. Degeaba stau lângă ele doar fizic, dacă ele nu se simt satisfăcute emoțional că sunt acolo. Atunci e clar că vor fi tentate să ia gadget-uri”, a spus Diana Bart, la Fresh by Unica.

Citește și: Diana Bart le-a vorbit fiicelor ei, în vârstă de 7 și 4 ani, despre diabet și cancer: „Așa cum le obișnuiești, așa le ai” / Exclusiv

„N-au voie în timpul mesei niciodată”

Prezentatoarea de la „Flash Monden” își lasă fiicele să se uite la televizor, ba chiar preferă un ecran mare în locul unuia mic. Când Maira și Amina se întorc de la școală și grădiniță, Diana alege împreună cu ele un film sau un serial animat, de cele mai multe ori educativ, pe care îl urmăresc împreună.

„N-au voie în timpul mesei niciodată, în timp ce mănâncă. Le-am și explicat de ce, pentru că al nostru creier nu mai înțelege ce mănâncă. Îl bulversăm și nu își mai ia substanțele de care are nevoie. Le explic așa, ca într-o poveste, să fie conștiente de treaba asta. Trebuie cumva pregătite. Când ieșim undeva, le spun: «Mami, luați-vă cărți de joc, de colorat, ce vreți voi. Urmează să ne întâlnim cu X, Y, să luăm masa. Faceți voi activitățile pe care le vreți». Eu sunt acolo și mă implic în activitățile lor”, a mai explicat jurnalista, pentru Unica.ro.

Citește și: Diana Bart și-a pierdut tatăl chiar înainte să devină mamă. Cum a decis să-și crească fiicele: „Nu ne este frică de moarte” / Exclusiv

Maira a deprins pasiunea jurnalistei pentru a face fotografii

În momentul în care se plictisesc, lucru care se întâmplă destul de rar, Diana este de acord ca Maira și Amina să petreacă un timp scurt în fața telefonului mobil. Fiindcă jurnalista are în paralel și o carieră online, încearcă să-și organizeze activitatea astfel încât să filmeze cât fiicele ei sunt la școală sau dorm. În plus, Diana le explică celor două motivul pentru care petrece timp pe telefonul mobil, iar Maira a deprins pasiunea ei pentru fotografii.

„Mie îmi place foarte mult să fac poze. Îmi place să imortalizez pentru noi, ca amintiri. Și Maira îmi cere telefonul în acest scop. Și chiar am văzut-o ce atentă e și ce poze frumoase face și atunci o las. Nu mi se pare o problemă să folosescă telefonul într-un astfel de scop”, ne-a mai povestit Diana Bart.

Citește și: Diana Bart a lipsit de la înmormântarea tatălui: „Doctorul mi-a zis că e un risc major”. Semnul divin pe care l-a primit / Exclusiv

Cum a reacționat Diana Bart când fata cea mare a întrebat-o dacă pe ea a adus-o barza

Jurnalista le încurajează pe mămici să vorbească deschis cu copiii lor. Diana nu se ferește de subiecte cum este concepția tocmai pentru că nu ar vrea ca fetele ei să învețe aceste lucruri din alte părți, poate chiar în mod eronat.

„Nu vreau să le țin într-un mediu din acela tabu, cum mulți dintre noi am fost crescuți. Încerc să le spun la capacitatea lor de înțelegere. Nu mă feresc să vorbesc deschis despre multe lucruri. Și voi face treaba asta în continuare, pentru că mi se pare normal ca ele să cunoască și să fie pregătite de pe acum”, ne-a explicat.

Citește și: Diana Bart, detalii din culisele căsniciei cu soțul ei, Mihai Dumitrescu: „Nu poate să fie numai dragoste” / Video exclusiv

„Nu mi se pare nicio rușine”

Diana Bart răspunde curiozităților fiicelor ei pe măsură ce acestea apar. Așa a ajuns să le explice Mairei și Aminei cum se concep copiii, după ce Maira a întrebat-o dacă ea și sora ei au fost aduse de barză.

„Slavă Domnului că există acum cărticele astfel create cu o poveste, pentru vârsta lor, în care să se explice cum, atunci când mama și tata se iubesc, din energia lor se concepe copilașul. Le-am învățat și le-am luat astfel de cărți. Da, există de la 2-3 ani în sus. În care se explică părțile corpului, tot ce ține de anatomie. De ce avem anumite părți, la ce ne folosesc, de ce nu trebuie să arătăm anumite părți. Și atunci e foarte ușor. Ele știu destul de multe lucruri și le știu la modul foarte aplicat și științific. Nu mi se pare nicio rușine că discut. Și de ce aș lăsa copilul să descopere singur? Va fi mult mai greu și frustrant pentru el. Atunci când știi și ai o bază solidă, mult mai ușor treci de anumite întrebări în viață”, consideră Diana Bart.

Citește și: Diana Bart nu consumă deloc aceste alimente. „Pe rafturile magazinelor cred că 90% din ce găsești e boală curată” / Exclusiv

De ce călătorește Diana Bart mereu cu fetițele ei

Totodată, prezentatoarea de la Prima TV nu a avut niciodată rețineri în a călători cu fetițele ei de la vârste foarte fragede. Maira și Amina s-au obișnuit să zboare cu avionul și sunt entuziasmate să descopere, alături de părinții lor, noi culturi.

„Pot învăța și asimila foarte ușor tot ce ține de istorie și geografie”, a constatat Diana Bart.

„Eu nu dramatizez”

Călătoriile sale cu cele mici nu au fost lipsite de provocări. Cu toate că Maira și Amina au experimentat stări de rău, febre, otite, sau alte simptome, jurnalista a fost întotdeauna pregătită, atât din punct de vedere medical, cu remedii homeopate și naturiste, dar mai ales mental.

„Eu nu dramatizez. Deși lucrez în televiziune și am văzut atât de multe în decursul anilor, nu dramatizez pentru că știu cât contează energia. Dacă ești panicată și te gândești, aoleu, că pățești nu știu ce, poate nici nu pățești, dar consumi aiurea energia. Și dacă pățești, există medici, există tratamente și dacă ai un stil de viață sănătos și copiii sunt hrăniți cum trebuie și crescuți cum trebuie, sunt foarte mici șansele ca ei să dezvolte te miri ce. Dacă ai grijă și ai acolo niște condiții normale de sănătate, de siguranță, nu cred că se întâmplă lucruri atât de grave”, a mai declarat Diana Bart, la Fresh by Unica.

Diana Bart, invitată la Fresh by Unica

Am mai vorbit cu Diana Bart despre cum a început relația dintre ea și soțul ei, pierderea tatălui, manifestare și relația ei cu Divinitatea, pasiunea pentru design interior, cariera din televiziune și online, printre multe altele.

Foto: Instagram; Unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton