Cum a pierdut, de fapt, Irinel Columbeanu averea. Decizia care l-a transformat din milionar în nevoiaș

.

Irinel Columbeanu a avut o avere impresionantă, fiind, la un moment dat, unul dintre cei mai bogați români. Însă, lucrurile s-au schimbat în ultimul timp, omul de afaceri ajungând acum să locuiască un azil. Mai mult, se pare că starea lui financiară este atât de rea încât nici nu își permite să achite taxa căminului.

Considerat a fi unul dintre cele mai controversate personaje din România, fostul afacerist a fost întotdeauna înconjurat de femei frumoase. Iar banii nu au fost niciodată o problemă pentru el. Dar situația s-a schimbat după ce a făcut câteva investiții neinspirate care l-au făcut să piardă tot.

Cum a pierdut Irinel Columbeanu averea

În urmă cu câțiva ani, Columbeanu și-a declarat falimentul, iar instituțiile statului i-au pus sechestru pe avere. Atunci, el s-a mutat într-un apartament cu două camere din București, vila de la Izvorani rămânând istorie. Mai mult, a ajuns să conducă o mașină la mâna a doua. Averea lui s-a dus încet, de-alungul timpului, iar acum fostul soț al Monicăi Gabor a ajuns la azil.

În urmă cu câteva luni, Irinel Columbeanu a povestit cum a ajuns să își piardă întreaga avere.

“Nu aș mai face acea fabrică pe care am făcut-o la Târgu Cărbunești. Mai ales, nu m-aș mai lăsa tentat de anumite lucruri. Încercările mele de a avea succes cu acel proiect al fabricii ar putea fi comparate cu eforturile cuiva de a împinge singur un tren. Lucru care explică și insuccesul care s-a petrecut. Nu era dat de faptul că ceea ce făceam nu funcționa sau era vreo păcăleală. A fost lipsa de fonduri, care până la urmă a generat tocarea întregii mele averi de la acea vreme”, a povestit fostul afacerist pentru Fanatik, în luna iunie a acestui an.

Citește și: Irinel Columbeanu a ajuns la azil, la 66 de ani. Cum au reacționat Monica Gabor și Irina, fiica lui

Citește și: Lui Irinel Columbeanu îi este dor de Monica Gabor. Ce spune despre o împăcare cu fosta soție

De asemenea, el spune că îi pare rău că a candidat la Primăria Capitalei, lucru care l-a afectat foarte mult la acea vreme.

„Până când s-a ajuns la ceea ce s-a ajuns. Mesajul cărților mele și al meu personal este că Dumnezeu știe cum să te călăuzească în viață. Astfel încât să ajungi la un nivel mai înalt decât ai fost înainte ca aceste lucruri să se petreacă. Cum face, e puterea Celui de sus! Nu aș mai intreprinde acea idee total aiurea pe care am avut-o și pot să spun nebunească, de a candida la Primăria Capitalei. Nu cred că a fost o idee tocmai bună, dimpotrivă. Am avut foarte mult de suferit din cauza aceasta”, a mai spus Irinel Columbeanu.

„Inclusiv pe planul afacerilor. Nu mi-a adus beneficii sub nicio formă. Cu siguranță este ceva care nu aș mai face și chiar regret lucrul acesta”, a explicat el.

Fostul om de afaceri a ajuns la un azil

De o săptămână, Irinel Columbeanu s-a mutat în azilul „Fundația Sfântul Ion”, același loc în care tatăl său, Ion Columbeanu, și-a petrecut ultimii ani de viață. Doar că taxele pentru acel azil nu sunt deloc unele mici, cheltuielile ajungând la 3.000 – 4.000 de lei.

Potrivit proprietaruli căminului, fostul om de afaceri, care are și câteva probleme de sănătate, nu ar avea cum să își acopere aceste cheltuieli.

Citește și: De ce au divorțat, de fapt, Irinel Columbeanu și Monica Gabor: „Orgoliul face multe rele” / VIDEO

Citește și: Imagini rare cu Irina Columbeanu în SUA! Fiica Monicăi Gabor și a lui Irinel Columbeanu, schimbată total la aproape 15 ani

„Nu mi-a trecut prin gând niciodată că voi ajunge într-un centru pentru seniori, dar eu nu consider că e vreo decădere sau vreo problemă, ci cred că așa a vrut Dumnezeu. Nu doar cu asta, cu toate care mi s-au întâmplat. Până la urmă a fost mai bine așa și pentru mine, și pentru Irina și pentru Monica, cred eu. Stau singur în cameră, mă simt foarte bine aici. Sper să îmi găsesc și liniștea sufletească ca să mai scriu o carte. Dacă Cel de Sus așa va considera că e mai bine pentru mine, să apară o doamnă, dacă nu, eu tot zic că va fi bine pentru mine”, a declarat Irinel Columbeanu în podcastul „Fiță cu Adiță”.

Proprietarul căminului, Ion Cassian, spune că fostul afacerist are o pensie mică, astfel că nu are cum să plătească taxa azilului.

„El acum trăiește dintr-o pensie de nici 20 de milioane, de unde să aibă bani să plătească?! Speră să-l ajute prietenii, cei de la televiziune (că el niciodată nu a cerut bani ca să vină în emisiuni), și domnul Becali, în ultimă instanță. (…) Acum eu sunt într-o situație ingrată, pentru că nici nu pot să dau un om afară în așa stare, nu mă lasă inima, dar nici să-l țin la infinit fără bani nu am cum. Mi-e imposibil. Îl țin și eu gratis o lună-două!”, a afirmat bărbatul pentru Click.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Irinel Columbeanu

Sursă foto:

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton