Cum a ales Amalia Enache școala pentru fiica sa, Alma. Știrista a optat pentru sistemul de învățământ privat

.

Amalia Enache a ales pentru fiica sa o școală privată, care nu se află departe de casă. Știrista de la PRO TV e mulțumită că poate merge cu Alma pe jos până la unitatea de învățământ. Astfel, în cele 20 de minute, cele două au ocazia să mai schimbe impresii sau să se oprească la un croissant.

Vedeta și-a asumat rolul de mamă singură și vorbește foarte rar de tatăl fiicei sale, cu care se înțelege foarte bine în privința creșterii Almei.

Amalia Enache: „Mă bucur că simt și că e cea mai potrivită școală”

“Una dintre cele mai bune decizii de mamă simt că fost să aleg pentru Alma o școală la care să mergem pe jos. Nu e totuși cea mai apropiată școală de noi, am ales-o și după alte criterii, și mă bucur că simt și că e cea mai potrivită școală, atât pentru ea, cât și pentru așteptările mele, de părinte.

Facem cam 20 de minute, dacă ne grăbim, dar am descoperit că nu îmi place deloc să ne grăbim, așa că ne luăm mult mai mult timp ca să facem din plimbarea această matinală împreună o adevărată bucurie, ca un drum relaxant în vacanță, nu o alergătură și un stres cu care să încarc copilul înainte de o zi de învățătură”, povestește Amalia Enache, pe o rețea de socializare.

Citeşte și: Amalia Enache, fără pic de machiaj în concediu. „Superbă! Arăți ca o puștoaică!” / Foto

Citeşte și: Amalia Enache, deranjată de experiența din Spania. „Nu știu ce îi transformă pe oameni!” Prin ce a trecut jurnalista

Amalia Enache: „Ne simțim ca la Paris, să poposim să luăm din când în când câte un croissant”

Știrista recunoaște că de când s-a deschis o patiserie în cartier drumurile lor arată altfel, pentru că, uneori, au ocazia să se simtă ca la Paris și să poposească la un croissant.

“Ne luăm timp să plimbam cățelul în ritmul lui, să ne întâlnim ritualic pe drum cu ceilalți prieteni mici și mari, care fac același lucru la primele ore ale zilei și, mai nou, de când s-a deschis o patiserie în cartier, să ne simțim ca la Paris, să poposim să luăm din când în când câte un croissant.

Are un iz prețios de trăi bun cu vecinătatea toată experiență, ne salutăm cu ceilalți oameni care însoțesc copii ori câini, dar și cu vânzătorii de la chioșcurile din zona, chiar dacă nu le știm numele. E foarte, foarte agreabil un astfel de drum spre școală și am simțit nevoia să împărtășesc”, mai spune ea.

Citeşte și: Cum a descoperit Amalia Enache că are probleme cu colecistul. „Eram convinsă că fac un infarct!”

Citeşte și: Motivul pentru care Amalia Enache a devenit mamă la 39 de ani și nu a plecat de la Pro TV: “Știu exact cine sunt în carieră”/ Exclusiv

„În prima parte a zilei se întâmplă tot ce știm noi despre școală”

Vedeta a ales sistemul de învățământ privat pentru fiica sa și este mulțumită de felul în care Alma s-a adaptat. “A fost foarte bine, mi se pare că s-a adaptat mult, dar mi se pare și obositor. Adică eu credeam despre clasa pregătitoare că este ceva foarte simplu, foarte ușor, trecerea spre școală mi se pare destul de intensă și ca program, și ca învățare. În partea a doua a zilei nu e un after school, ci face cu totul și cu totul alte lucruri decât dimineața.

Dimineața face aceeași programă ca la stat, e programă românească, dar în partea a doua a zilei are cor, modelaj, pictură, muzică însemnând rock de fapt, dans, limbi străine. În prima parte a zilei se întâmplă tot ce știm noi despre școală: socoteli, scris, citit și tot ce presupune școala, iar partea a doua este tot învățare, adică tot ocuparea timpului copilului cu lucruri foarte utrile și pentru care mintea lor e foarte pregătită la vârsta asta, dar mai vast, mai divers, că nu știu, poate, nu toți copiii vor face ceva numai cu matematica și română, poate unii dintre ei chiar își vor folosi celelalte abilități”, a povestit Amalia Enache, pentru UNICA.ro.

Deocamdată nu a sesizat ce afinități are Alma. “Nu îmi dau seama exact, e un copil foarte dedicat la orice, a luat învățătura în serios peste tot, avem de făcut asta: învățăm”, a mai spus ea.

„Copilul îl faci cu acel om în care ai cea mai mare încredere din lume”

Amalia Enache obișnuiește să își țină viața personală departe de ochii curioșilor și dă foarte rar detalii despre tatăl Almei. Numele lui este Claudiu Anghel și activează în domeniul cinematografiei. „Supraexpunerea unor povești intime cred că ar putea afecta copilul. Eu sunt omul iubirilor mistuitoare, foarte puternice. Dar nu întotdeauna din aceste iubiri se poate naște o iubire pe viață.

Copilul îl faci cu acel om în care ai cea mai mare încredere din lume. Că niciodată nu va trăda binele suprem al copilului pentru alte lucruri. Așa am simțit eu. Și nu în toate iubirile mele mistuitoare am simțit că ar putea fi o treabă pe viață” – a dezvăluit jurnalista, în cadrul podcastului “Fain&Simplu”, găzduit de Mihai Morar.

Foto: Facebook


Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton