Critici după selecția Eurovision 2023. „E jalnic ce se întâmplă!” Ce le-a deranjat pe vedetele care au văzut competiția

.

Finala Selecției Naționale a Eurovision 2023 a avut loc sâmbătă, 11 februarie. Theodor Andrei a câștigat competiția și va reprezenta România cu piesa “D.G.T (Off and On)”.

Theodor Andrei a fost ales finalist exclusiv prin votul publicului, iar pe 11 mai 2023, el va concua în a doua semifinală a competiției internaționale, la Liverpool.

Așa cum era de așteptat, vedetele din showbizul românesc au avut diverse reacții cu privire la ce s-a văzut la TVR 1 pe 11 februarie.

Florin Ristei a adus o serie de critici cu privire la organizarea concursului. El s-a declarat indignat că un procent de doar 0.18% din populația României a votat la Eurovision și dă vina pe TVR pentru acest lucru.

Florin Ristei, după finala Eurovision România: „E jalnic ce se întâmplă!”

Critici după selecția Eurovision 2023. "E jalnic ce se întâmplă!" Ce le-a deranjat pe vedetele care au văzut competiția

0.18% din populația României a votat aseară la Eurovision. Câștigătorul a fost ales cu voturile a 0.028% din populație.

Citeşte şi: Marea Britanie va fi gazda Eurovision 2023 în locul Ucrainei

Eu sunt curios când își va da TVR seama că e jalnic ce se întâmplă, și că acest concurs are 0 credibilitate la noi în țară, din cauza lor.

Apropo, 500k€ buget pentru Eurovision Romania, din care 200.000€ doar pentru selecția națională de aseară. Cunosc copii, pe internet, care fac conținut audio-video mai profi, cu bani mai puțini. Felicitări, Theodor Andrei! Fă ce știi tu mai bine acolo și bucură-te de experiență. Baftă!” – a transmis Florin Ristei, pe pagina sa de Facebook.

Nici reacția lui Mihai Trăistariu, fost participant la Eurovision și cel care în 2016 a ieșit pe locul 4 în finală, cu piesa “Tornero”, nu a întârzia să apară. Artistul a aplaudat performanțele participanților, dar s-a declarat nemulțumit de organizare, la fel ca Ristei.

Critici după selecția Eurovision 2023. "E jalnic ce se întâmplă!" Ce le-a deranjat pe vedetele care au văzut competiția

„Mai sec decât în alți ani. Mai lipsit de ceva…”

Citeşte şi: Ce spune Mihai Trăistariu despre Finala Selecției Naționale Eurovision 2023: „E bine că nu mai sunt jurați!”

“Am văzut Eurovision-ul aseară chiar de la fața locului, din platoul Tvr. Sunt lucruri care mi-au plăcut și lucruri la care se mai poate lucra. Spectacolul în sine a fost fain, dar totuși mai sec decât în alți ani. Mai … lipsit de ceva. Totuși … bine că n-au mai fost gafele prezentatorilor din anii trecuți.

Cel mai amuzanto-horror moment a fost când prezentatorii tot încercau să sune câțiva telespectatori să-i premieze cu 5.000 de euro pentru că AU VOTAT! Problema e că telefoanele telespectatorilor erau deja închise,  la mail-urile de pe care au votat nu răspundea nimeni iar rugămințile prezentatorilor ca oamenii-votanți să se conecteze din nou pe Facebook… au rămas fără răspuns.

De unde, la un moment dat, după câteva încercări eșuate de a suna un telespectator care a votat de acasă … s-a auzit deodată în sală un nou murmur din partea fanilor Eurovision : ” păi dacă și-au cumpărat cartele – normal că telefonul e închis ! Au votat și au scos cartela din telefon !” – a transmis Mihai Trăistariu, în mediul online.

Corina Chiriac: „Tinerii noṣtri talentaṭi au pierdut din vizibilitate!”

Corina Chiriac a comentat și ea selecția finalistului care ne va reprezenta la Eurovision 2023. Nemulțumirea îndrăgitei cântărețe a fost legată de momentul difuzării competiției muzicale.

Critici după selecția Eurovision 2023. "E jalnic ce se întâmplă!" Ce le-a deranjat pe vedetele care au văzut competiția

În timp ce pe TVR se difuza finala selecției naționale, pe postul Rai 1 era transmisă finala Festivalului de la San Rimo, air din cazua concurenței, spune Corina Chiriac, tinerii noștri au pierdut vizibilitate.

Cu extrem de rare excepṭii, de ani de zile mă feresc să fac orice fel de comentarii care ar putea conduce la discuṭii în contradictoriu. Aṣa am ales eu. Azi este una din acele rare excepṭii.

Aseară la TVR  s-a desfăṣurat finala concurenṭilor pentru participarea la  Eurovizion 2023. Tot aseară, la Rai 1, a avut loc finala Festivalului de la San Remo, aflat la cea de-a 73-ediṭie ṣi transmis prin Mondovizion în toată lumea. Ca să le pot vedea pe amîndouă am disperat telecomanda, pierzînd desigur parte dintre momentele muzicale ṣi de o parte ṣi de alta.

Eu dacă eram ṣef la TVR, programam concursul tinerilor soliṣti români În Oricare Altă Seară. A fost ca ṣi cum ai fi  pus concursul pentru  Eurovizion în timpul Campionatului de Fotbal… Muzica italiană, ca să fie „în trend”, s-a molopsit de curentele trap ṣi trash pierzînd melodia…

Tinerii noṣtri talentaṭi au pierdut din vizibilitate datorită acestei concurenṭe… – a scris Corina Chiriac pe pagina sa de Facebook.

Foto – Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton