Laura Cosoi (42 ani) nu este doar o actriță renumită, ci a demonstrat că este un adevărat talent în bucătărie. Aceasta a împărtășit cu fanii ei de pe rețelele sociale două rețete care deja au făcut furori printre cei care le-au încercat.
Laura Cosoi iubește să gătească și să își răsfețe familia cu cele mai delicioase preparate. De data aceasta, actrița, care urmează să devină mamă pentru a patra oară, a decis să prepare creveți cu unt, o rețetă ușoară, sățioasă și pe gustul tuturor iubitorilor de fructe de mare.
„Zilele trecute am preparat o oală mare de creveți în unt. A ieșit delicios, dar cheia este să găsești creveți proaspeți”, a scris Laura pe Instagram, unde a precizat cum se prepară acest fel de mâncare.
Se curăță și se spală creveții. Se pun la fiert nu mai mult de 5 min (mă refer la cei proaspeti nu prefierți) până capătă culoare. Separat se pune untul la încins, se adaugă cățeii de usturoi și creveții scurși din apa în care au fiert. Se lasă 3 min, se adaugă vinul, sarea și piperul după gust. În total se lasă pe foc nu mai mult de 6-7 minute. La final adaugi verdeață mărunțită.
Coaste de porumb, gustarea de vară recomandată de actriță
După o cină copioasă merge și o mică gustare, numai bună pentru zilele toride de vară. Astfel, laura Cosoi s-a pus pe treabă și a pregătit o rețetă pe care a descoperit-o la un restaurant din Dubai și de care s-a îndrăgostit: coaste de porumb.
Cum acesta este sezonul porumbului și dacă te-ai săturat de clasicul porumb fiert sau copt, atunci poți încerca această rețetă inedită.
Ingrediente:
5 buc porumb
5 linguri ulei de măsline
2 linguri boia de ardei dulce
Sare
Parmezan 150 g
Lămâie
Mod de preparare:
Se spală și se taie porumbul în 4. Se amestecă uleiul de măsline cu boiaua și sarea. Se pune porumbul în tavă și se unge. La final adaugi parmezanul ras și lasi la cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru aproximativ 35 minute. La final poți pune și zeamă de lămâie, după gust!
Se pare că Giulia Anghelescu a încercat deja această rețetă. Vedeta a comentat la postarea actriței: „Au fost delicioaseee, Laura Cosoi!”