Copiii Prinților de Wales, nevoiți să facă armata. Ce decizie a luat premierul britanic, în timp ce Kate Middleton luptă cu cancerul

.

Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis ar putea fi nevoiți să petreacă un an în armată sau să facă voluntariat în comunitate, potrivit celor mai recente planuri ale premierului britanic Rishi Sunak, care își dorește să reînvie Serviciul Național. Copiii Prințului William și ai lui Kate Middleton nu vor fi scutiți de la această îndatorire.

Copiii Prinților de Wales, nevoiți să facă armata

Prințul George, Prințul Louis și Prințesa Charlotte vor fi nevoiți să intre în armată în momentul în care vor împlini 18 ani. Potrivit proiectului, vor exista „excepții foarte fine” pentru a ieși din serviciu, iar tinerii membri ai familiei regale nu vor fi scutiți.

Prințul George (10 ani) va fi primul tânăr regal care va intra în armată când va împlini 18 ani, în iulie 2031, urmat un an mai târziu de Prințesa Charlotte (9 ani) și trei ani mai târziu de Prințul Louis, acum în vârstă de 6 ani.

Rishi Sunak a făcut duminică primul anunț major de politică al campaniei electorale generale, jurând că va aduce înapoi Serviciul Național pentru tinerii de 18 ani – o schemă care nu a mai fost văzută în Marea Britanie din 1960, potrivit Daily Mail.

Citește și: Kate Middleton și-ar fi dorit un alt nume pentru Prințul George. Cum ar fi trebuit să se numească moștenitorul tronului britanic

Citește și: Prințul William și Prințul George, prima ieșire tată-fiu de la anunțul lui Kate Middleton privind diagnosticul de cancer

Familia regală are o lungă istorie de a servi în armată. Prințul William, absolvent de Sandhurst, a petrecut șapte ani și jumătate în serviciul militar cu normă întreagă.

Anunțul primului ministru, făcut în timp ce Kate Middleton luptă cu cancerul

Anunțul proiectului premierului britanic vine în timp ce familia regală se confruntă cu o perioadă mai dificilă. Atât Regele Charles cât și Kate Middleton luptă cu cancerul, cei doi urmând tratamente pentru a reuși să scape de această boală.

În luna martie a acestui an, Prințesa de Wales a făcut anunțul dureros în curtea casei sale de pe domeniul Windsor.

„În ianuarie, am suferit o intervenție chirurgicală abdominală majoră la Londra și, la momentul respectiv, s-a crezut că afecțiunea mea nu este canceroasă”, a spus Kate Middleton, în vârstă de 42 de ani.

„Testele de la finalul operaţiei au indicat că există prezența cancerului. Prin urmare, echipa mea medicală m-a sfătuit să urmez chimioterapie preventivă și acum mă aflu în fazele incipiente ale acestui tratament”, a adăugat soția Prințului William.

Citește și: Anunțul Casei Regale cu privire la starea actuală de sănătate a lui Kate Middleton. Când va reveni la viața publică

Citește și: Obiceiul Prințului William care o scoate din sărite pe Kate Middleton: „Ești un coșmar cu asta”

Prințesa de Wales menționează în înregistrare că familia ei are nevoie de „timp, spațiu și intimitate”, pentru a putea gestiona întreaga situație. De atunci, Catherine nu a mai fost văzută în public.

„Acest lucru a venit, desigur, ca un şoc uriaş, iar William şi cu mine am făcut tot ce am putut pentru a procesa şi gestiona acest lucru în mod privat, de dragul tinerei noastre familii. După cum vă puteţi imagina, acest lucru a necesitat timp. Mi-a luat timp să mă recuperez după o intervenţie chirurgicală majoră, pentru a-mi începe tratamentul. Dar, cel mai important, ne-a luat timp să le explicăm totul lui George, Charlotte şi Louis într-un mod adecvat pentru ei şi să îi asigurăm că voi fi bine”, a precizat Kate Middleton atunci.

Prințesa de Wales va reveni la îndatoririle oficiale imediat ce echipa medicală îi va da acordul.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Kate Middleton, Prințul William și cei trei copii ai lor

Sursă foto: Hepta, Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton