Condiția pe care a pus-o Cabral ca să prezinte “Săriți de pe fix!”, la PRO TV: „Degeaba vin la muncă și pun încă 200 de euro în bancă, dacă stau departe de copii” / Exclusiv

.

Cabral Ibacka prezintă “Săriți de pe fix!”, cel mai nebun show de divertisment ce va putea fi văzut, în curând, la PRO TV. Prezentatorul a revenit mai redepe pe micul ecran, decât și-a propus.

Cabral Ibacka prezintă “Săriți de pe fix!”, cel mai nebun show de divertisment ce va putea fi văzut, în curând, la PRO TV. În ultimii ani, mai multe țări au lansat acest format, în urma succesului înregistrat la nivel mondial: în Franța a celebrat 10 ani de difuzare, în Mexic și Italia este deja la sezonul 9, pe Rai 2 înregistrând cifre record în 2023.

Cabral Ibacka, prezentatorul “Săriți de pe fix!”, ține în frâu 8 comedianți

Cabral Ibacka prezintă
Cabral Ibacka prezintă „Săriți de pe fix!”

8 comedianți din România vor intra într-o joacă plină de surprize, umor și provocări ce-i vor lăsa cu gura căscată pe cei de acasă. Totul cu un singur scop: distracția fără limită. În fiecare ediție, doi invitați speciali vor intra în acest carusel nebun de provocări pus la cale de Cabral, prezentatorul emisiunii.

„Săriți de pe fix!” (Anything Goes) este un show care îmbină divertismentul cu jocurile și provocările într-un adevărat spectacol de umor. În fiecare ediție, cei 8 comedianți, Anca Dinicu, Anisia Gafton, Emily Burghelea, Alex Bogdan, Drăcea, Lucian Ghimiși, Mihai Rait și Paul Ipate, dar și doi invitați speciali, vor fi provocați de Cabral la o serie de jocuri care le va testa imaginația, limitele, îi va face să fie creativi, să improvizeze, să cânte sau să danseze în condiții care vor genera foarte mult umor.

Cabral Ibacka a revenit pe micul ecran mai repede decât și-a propus. Prezentatorul ar fi vrut să mai stea acasă, în sânul familiei, câteva luni. Când a anunțat că ia o pauză, el și-a propus ca aceasta să fie de 6-8 luni. Propunerea de la Pro Tv l-a făcut să revină mai repede la treabă. Cabral a acceptat, însă a spus pas tuturor altor proiecte, iar condiția pusă a fost ca filmările să se încheie până la 1 iunie. Prezentatorul simte nevoia să stea mai mult cu copiii și soția, Andreea.

Citește și: Andreea Ibacka, despre cea mai mare cumpănă din viața ei, la Fresh by Unica: „Eu sunt un caz fericit, nu vreau să mă vait” / Exclusiv

Citește și: Andreea Ibacka, dezvăluiri inedite despre viața cu doi copii și neînțelegerile cu Cabral: „Mi-aș dori ca soțul să mă felicite la megafon” / Exclusiv

Citește și:  Andreea Ibacka, despre depresia postnatală și aparițiile fake de pe rețelele de socializare: „Te gândești că ți s-a întâmplat ție ceva greșit” / Exclusiv

„Să nu încep acum să mă vait”

Ești sărit de pe fix?

Ocazional, nu pot să recunosc treaba asta deschis pentru că, vorba aia, sunt om serios cu copii acasă, trebuie să dăm dovadă de responsabilitate, așezare. Dar, ocazional, e ciobit băiatul.

Andreea e sărită de pe fix sau e mai “așezată”?

Nu, ea e mai așezată, ea chiar e ok. Ea chiar e ok față de mine, dar să nu încep acum să mă vait. Ea, din punct de vedere sărit de pe fix, e un om normal, Slavă Domnului. Nu puteam fi amândoi. Prin comparație, ea e ok.

Spune-mi, cum reușești să ții in frâu atâtia oameni de pe canapea?

Este foarte greu, dar în același timp foarte ușor. Am alături de mine 7 dintre ei, Drecea nu e, dar ceilalți sunt rechini de scenă. Sunt oameni care atunci când văd că scena e goală, că momentul face burtă, că nu funcționează… atacă și atunci treaba mea e să îi rețin pe rechini relaxați și liniștiți între momente, astfel încât, în momentele pe care le au de construit, să fie 100% acolo.

Cabral Ibacka le aplică mici „corecții” celor 8 comedianți de la „Săriți de pe fix!”?

Una din probe la
Una din probe la „Săriți de pe fix!” este cea a planului înclinat

Îmi spunea cineva că ai și niște cartonașe, mai atingi așa cu cartonașe?

Nu, astea sunt doar niste zvonuri. Niște vorbe urâte pe care unii colegi le împrăștie despre mine, cu toate că sunt momente când mai am spasme musculare, am făcut sport de performanță. Și atât zic, efectiv se întâmplă câteodată, mai tușește omul. Când ai toți apucații pe cap, nu e ușor.

Spunea cineva că cel mai greu rol din emisiune este al lui Cabral.

Este menajerie. Nu e adevărat, e ușor, eu mă distrez.

Dar tu te-ai urca în frânghiile astea?

Nu, nu, nu. Nu de frică, dar s-au făcut tăieri de buget și ei par profesioniști, dar nu sunt. Sunt de la curățenie, sunt doi șoferi. Glumesc, vă dați seama. Da, le-am probat pe toate.

Adică tu te-ai legat în frânghii, te-au tras până în tavan, la peste 6 metri înălțime? Cum a fost? Ce ai simțit?

Ca și cum ai sări cu parașuta. Eu fac bungee jumping, am echipa de concurs și concurez pe circuit, mă sperie mai greu. Dar e foarte mișto că am reușit să calibrăm toate aparatele și rețeta pe care am găsit-o este undeva la un mijloc foarte bun. Adică nu îl lasă pe om indiferent, dar nici nu îl bagă în groază să se crispeze să cadă bucuria în scârbă, să vrea acasă. 6 metri/secundă, ai văzut ce înseamnă, spectaculos ca ochi, spectaculos ca reacție, dar omul rămâne cu tine. Nu vrea acasă și gata nu mai e cu noi. Și asta e foarte mișto, dar asta e doar o parte din emisiune.

E foarte greu, noi râdem, dar e foarte greu de făcut. Cere extrem de multă energie.

Cabral Ibacka: „Nu am mai luat campanii, nu am mai făcut alte lucruri, alte emisiuni”

Cabral Ibacka
Cabral Ibacka

Ai încercat și proba planului înclinat?

Nu am fost, nu m-au convins, nu. Că nu sunt actor și nu vreau să stric planul înclinat, mă duc eu amator. Dar eu sunt de părere că noi suntem o echipă ca sculele dintr-o trusă, fiecare e bun la ceva și dacă se apucă șurubelnița să încerce să desfacă roți, nu îi iese, zgârâie și janta. Și ne și enervăm și atunci dacă am alături de mine atât de mulți actori buni și foarte buni, oameni care fac de o viață, alții fac fel de fel de personaje de o viață, oameni care știu ce au de făcut pe scenă, să mă duc eu supozitor acolo, mai bine nu.

Cabral, acum ai timp de tine? De familie, de copii?

Doar asta fac, nu am mai luat campanii, nu am mai făcut alte lucruri, alte emisiuni.

Cabral Ibacka a revenit pe micul ecran mai devreme decât și-a propus: „Planul era să stau vreo 6-8 luni în treaba mea, numai că nu s-a putut”

Îmi amintesc momentul de acum câteva luni când ai anunțat că te retragi pentru o perioadă, fără să precizezi când revii pe micul ecran.

Planul era să stau vreo 6-8 luni în treaba mea, numai că nu s-a putut.

Ai obosit, ai vrut să petreci și tu mai mult timp acasă? Câți ani ai avut fără pauză?

Păi da, nu am avut pauză și atunci când faci o emisiune săptămânală cum e asta e o treabă, că ai tras un număr de ediții și s-a încheiat sezonul și pace. Dar când sunt de 8 ani în “Ce spun Românii” și aia e o emisiune zilnică… Dacă nu mă înșel, primul sezon a avut 265 de episoade și în total am ajuns la 1980-2100, nu mai știu câte episoade sunt în total. Cumva am ajuns să apreciez mai mult faptul că stau acasă cu piticii, să facem lucruri. Oamenii au impresia că nu stau acasă că mă duc la Monte Carlo, că eu nu mă duc în parc cu copiii, eu mă duc la Monte Carlo și mă plimb cu elicopterul, nu are nici o treabă.

Cabral Ibacka, prezentator „Săriți de pe fix!”: „Nu mă poți face să ies din casă dacă nu vreau, dar sunt colegii mei. Nu sunt două SRL-uri care facem chestii și atât”

Cabral Ibacka și soția lui, Andreea
Cabral Ibacka și soția lui, Andreea

Ideea este că ne găsim timp, suntem amândoi foarte lipiți de copiii noștri și cumva reușim să facem lucruri cu fiecare dintre ei, și cu amândoi, și cu toți trei împreună. Și asta contează foarte mult pentru ei și îmi dau seama că degeaba mai vin la muncă și mai pun o cărămidă la statuia aia pe care mi-o construiesc singur, și mai pun încă 200 de euro în bancă, dacă stau departe de copii.

Și totuși nu ai stat o perioadă așa lungă de 6 luni, 8 luni. Ai stat mai puțin…

Eu îmi programasem atunci să stau 6-8 luni, în iarna asta, am stat 3 luni pentru că…

Ai revenit pentru că ai vrut sau au fost insistențe?

Și, și. Nu mă poți face să ies din casă dacă nu vreau, dar sunt colegii mei. Nu sunt două SRL-uri care facem chestii și atât. Atunci când știam că e nevoie de mine, am zis că nu avem variante, hai la treabă, normal că nu am mai stat. Și cu ideea și promisiunea că la 1 Iunie terminăm toate filmările și sunt liber…

Ai reușit totuși să ai mai mult timp. Ce îți place să faci cu piticii, ce activități aveți? Sau ce le place lor să facă cu tati?

Am observat că piticii nu vor lucruri extraordinare, ei dacă văd că tunzi iarba vor și ei și tundă iarba și tundem iarba împreună. Acum avem un motan care face nenorociri pe acolo prin cartier și încercăm să îl luăm să îl castrăm. Și am luat o capcană de aia de pisici. Și timp de o săptămână ne-am chinuit să îl prindem pe motanul ăla, ba un șoarece, ba un șobolan, ba un alt motan, ba o altă pisică. Luam pisica și mergem prin vecini “e a ta, vecine?”. “Nu” , ok hai să o castrăm.

Ce activități are Cabral cu copiii?

Cabral Ibacka și Andreea au o fetiță, Namiko, și un băiețel, Tiago
Cabral Ibacka și Andreea au o fetiță, Namiko, și un băiețel, Tiago

Așa avem de treabă și dacă incluzi și copiii în treaba pe care o faci eu am văzut la ei că sunt foarte fericiți și mai învață și chestii noi. Și atunci sigur că tot timpul vrei să facă copiii ce nu ai reușit tu să faci, să aibă copiii ce tu nu ai avut, să li se întâmple copiilor lucruri frumoase cum ție nu ți s-au întâmplat. Dar în același timp este atât de important să petreci timp cu ei să facem chestii, hai să curățăm cartofi, hai să spălăm mașina, chesti mici.

„Masha și Ursul nu au ce să caute în viața noastră, foarte urâte, foarte multă violență”

Înseamnă că ei nu sunt pasionați de tablete și nici nu stau la desene la televizor.

Nu prea. Adică, ăla micu’ mai prinde jumătate de oră de desene la 2-3 zile, dar atât. Și îl lăsam ca să nu facă o fixație: “e o bucurie și ăștia ai mei nu ma lasă”. Nu exagerăm și atunci cumva selectăm desenele să nu fie ceva… Masha și Ursul nu au ce să caute în viața noastră, foarte urâte, foarte multă violență.

Tom și Jerry e ok?

Nu le place, e o poveste care nu le place. Sunt foarte multe desene și educative, și frumoase, plus că avem youtube-ul la dispoziție și orice întrebare pune, acum e Namiko la vârsta întrebărilor, există cel puțin 10 oameni care au făcut un continut video deștept frumos și educativ pentru treaba aia. Ieri seară, în loc să ne culcăm la timp, m-a întrebat de Jupiter. “Ce e cu planeta Jupiter?” Și eu știu una, alta de Jupiter, dar nu le știu pe de rost. Hai pe youtube, dat play, și normal că am stat și în loc să stăm 5 minute să ne uităm la Jupiter, am luat toate planetele la rând.

Jupiter e doar o fracție din Marte, ia să vedem Marte cât de mare e, hai la Marte, hai înapoi la Jupiter. Dar Saturn, hai să îți explic… și tot așa. E curioasă, întreabă și are și răbdare să îi răspunzi.

Cabral Ibacka și Andreea nu preferă vacanțe în doi. Pleacă cu tot cu copii: „Stăm cu gândul doar la copii, nu ne tihnește”

Andreea Ibacka, împreună cu Tiago și Namiko
Andreea Ibacka, împreună cu Tiago și Namiko

Cu cine seamănă mai mult?

Namiko sau Tiago? Namiko cred că mai mult cu mine în perioada asta și Tiago cu mami 100%.

Mai ai timp pentru tine și Andreea de când au venit copiii? Adică preferați să plecați doar voi doi la o cină, într-o mini vacanță, sau preferați să stați tot timpul cu ei?

Nu, că stăm cu gândul doar la copii, nu ne tihnește. Am avut 3 zile libere și am vrut să plecăm, mint 5 zile libere acum o săptămână, o săptămână jumătate. Și am zis “hai să plecăm și noi câteva zile în Italia”, perfect.

Bunicii au zis luăm noi un copil, ceilalți bunici un copil, facem, dregem, totul era aranjat și cu două zile înainte am zis “dar nu mai bine decât să luăm noi avionul și să mergem… nu mai bine luăm noi rulota și mergem cu copiii la Garden Land?”. “Ai dreptate”. Am aruncat copiii în mașină și am plecat de nebuni și a fost superb. E foarte tare când îi vezi pe copii că trăiesc lucruri noi și învață lucruri noi și mi se pare superb atunci când povestesc mai departe.

Cabral a dus fetița la Veneția: „Fascinată a fost, nu îi venea să creadă”

Am fost cu Namiko, a văzut ea în desene sau film Veneția și i s-a părut ei, “cum adică, ei nu au străzi și oamenii merg cu barca în loc de mașină”. “Păi dacă așa e în Veneția, sunt locuri în care e apa și merg cu barca”. 3 săptămâni a povestit de Veneția, cum a văzut, i-am pus pe youtube. Dacă tot mergem în partea aia, am zis “hai să oprim și la Veneția, dormim în camping”.

Fascinată a fost, nu îi venea să creadă. “Mașinile unde sunt?”, “Păi, nu sunt”. “Cum nu sunt?”, “Oameni ăștia nu au mașini, pentru ei mașinile sunt bărci”. Era fascinată, încerca să se uite printre porți, pe geamuri să vadă ea o mașină. “Nu mai cauta, că nu e”. Am scos google maps, “uite, nu e, peste tot e apă”. “Păi și autobuzele care sunt?”, “Uite vaporașele astea sunt autobuze”. “Hai să mergem cu vaporetul”.

Foto: unica.ro / facebook / Pro Tv

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton