Compania lui Robert De Niro, găsită vinovată de discriminare de gen. Trebuie să plătească daune de 1,2 milioane dolari

.

Juriul a ajuns la un verdict în cazul procesului civil intentat lui Robert De Niro de fosta asistentă a acestuia, Graham Chase Robinson.

După aproape cinci ore de deliberări, jurații de la curtea federală din New York au ajuns la concluzia că actorul în vârstă de 80 de ani nu este personal răspunzător, în timp ce compania acestuia, Canal Productions, a fost găsită vinovată pentru discriminare de gen și represalii împotriva lui Robinson, în vârstă de 41 de ani.

Compania lui Robert De Niro, vinovată de discrimnare de gen

Când a depus mărturie la începutul procesului, Robert De Niro a numit acuzațiile fostei sale asistente drept „prostii”.

Acum, juriul a cerut companiei actorului, Canal Productions, să îi plătească femeii daune de 1,26 milioane dolari, potrivit Associated Press.

„Suntem încântați că juriul a văzut ceea ce am văzut și noi și a dat un verdict în favoarea lui Chase Robinson și împotriva companiei lui Robert De Niro, Canal Productions”, a declarat David Sanford, membru al echipei juridice a fostei asistente a lui De Niro.

De Niro și Canal Productions au dat-o în judecată pe Robinson în 2019 pentru presupuse cheltuieli necorespunzătoare în timpul celor 11 ani în care a fost angajată a companiei.

La rândul ei, femeia a dat în judecată Canal Productions și pe Robert De Niro pentru presupuse încălcări ale Legii drepturilor omului din New York.

Citește și: Cum se descurcă Robert De Niro, la 80 de ani, în rolul de tată. Actorul are o fetiță de cinci luni

Citește și: Nepotul lui Robert De Niro a sfârșit la fel ca Prince. Ce i-a adus moartea lui Leandro

În timpul procesului au depus mărturii De Niro, precum și iubita acestuia, Tiffany Chen. Ca dovezi au fost atașate o serie de mesaje text între celebrul actor și partenera acestuia.

Procesul a început cu mărturia lui De Niro pe 30 și 31 octombrie, în care acesta a recunoscut că a jignit-o pe Ronbinson de câteva ori, în timp ce era angajată a Canal.

„Da, bine, am certat-o”, a mărturisit el, precizând că s-ar putea să o fi numit „copil răsfățat”, „bosumflată” și „pitică”.

Actorul și-a acuzat asistenta de furt

Câștigătorul unui premiu Oscar a mai susținut că Robinson i-a furat 5 milioane de Delta SkyMiles în timpul angajării ei, despre care spune că nu i-au mai fost returnate.

Robinson a depus mărturie pe 3 și 4 noiembrie, descriind munca pentru De Niro ca asistent executiv ca pe o responsabilitate constantă, ca și cum ar fi fost „de gardă”.

„Uneori îi trimiteam un e-mail, iar el nu găsea e-mailul, iar el (suna) țipând și spunea: „Nu l-am primit” când îl primise”, a spus femeia instanței.

Citește și: Premieră la “Vocea României”. Un concurent decide să plece din competiție. „Cred că mai bine este să mă retrag!”

Citește și: O femeie a intrat peste Robert De Niro în apartament ca să-i fure cadourile de sub brad! Reacția actorului

„Când era frustrat, când nu și-a putut găsi șoferul. Există diverse motive pentru care se enerva”, a mai spus fosta asistentă a lui Robert De Niro.

În argumentele finale de miercuri, avocatul lui Robinson, Brent Hannafan, a declarat în instanță că acțiunile lui De Niro și Chen față de Robinson au indicat că a fost discriminată din cauza sexului ei.

Graham Chase Robinson susține că timp de mai mulți ani a fost subiectul unui comportament sexist. Potrivit acesteia, legenda de la Hollywood în vârstă de 80 de ani a făcut numeroase comentarii sexuale, a fost abuzată verbal și a fost tratată ca „soția de la birou”. Aceasta a cerut daune de 12 milioane dolari.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Robert De Niro și fosta lui asistentă, Graham Chase Robinson

Sursă foto: Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton