Claire Foy, hărțuită de un bărbat care i-a trimis 1000 de emailuri: „A afectat fiecare aspect al vieții mele”

.

Claire Foy a trecut prin momente extrem de dificile. Actrița a fost hărțuită de un bărbat care nu doar că i-a trimis o mie de e-mailuri, dar acesta a venit și la ușa casei ei.

Foy (38 ani), care a interpretat rolul Reginei Elisabeta a II-a în primul sezon al serialului „The Crown”, spune că se teme pentru siguranța ei după ce un bărbat a început să o urmărească non stop pentru a o implora să fie iubita lui.

Jason Penrose (49 ani) chiar a mers la ușa actriței, aceasta văzându-se nevoită să sune la poliție și chiar să apeleze la sora ei, agentul ei și fostul iubit pentru a-i veni în ajutor.

Bărbatul a recunoscut că a urmărit-o pe Claire Foy și a pledat vinovat pentru că a încălcat un ordin de protecție emis tot pentru hărțuire.

Potrivit The Sun, Penrose a căutat-o pentru prima dată pe Foy în luna august pentru a-i cere să joace într-un film pe care l-a scris el.

Însă obsesia lui pentru frumoasa actriță a crescut într-atât încât a început să îi trimită e-mailuri „grafice” în care îi spunea că „vrea să o agreseze sexual și să fie iubita lui”.

Toată această campanie de hărțuire a lui Penrose a avut un efect puternic asupra „vieții și sănătății mintale” a lui Claire Foy. Aceasta nu se mai simte în siguranță nici în propria casă și asta după ce bărbatul a apărut în fața casei și i-a spus fiicei actriței: „Sunt Jason, sunt afară”.

„Nenumăratele sale eforturi de a mă contacta sunt traumatizante. De fiecare dată când mă gândesc că s-a rezolvat, nu este așa. Simt că nimic nu îl poate împiedica să mă contacteze, a afectat fiecare aspect al vieții mele”, a afirmat Claire Foy în documentele trimise la tribunal.

Claire Foy, hărțuită de un bărbat ce își dorea ca actrița să fie iubita lui

Jason Penrose a apărut la ușa actriței pe data de 17 decembrie 2021 și a sunat în mod repetat la ușa ei. De asemenea, i-a trimis mesaje pe Instagram și LinkedIn.

Foy a fost atât de afectată încât a început să își roage prietenii să nu o mai tăguiască pe rețelele de socializare de teamă că bărbatul ar putea să o găsească.

Mai mult, actrița a început să se teamă pentru siguranța ei și să se simtă în nesiguranță în propria casă.

„Foy a fost îngrozită întrucât nu știa care sunt intențiile lui. Se temea pentru viața ei și a fiicei sale. Îi era frică șiind că el poate fi oriune”, a afirmat avocarul actriței.

Claire Foy a obținut un ordin de restricție anul acesta, pe o durată de cinci ani. Însă bărbatul a continuat să o urmărească și să îi trimită scrisori.

Acum, bărbatul riscă să primească o pedeapsă de închisoare cu executare.

Cine este Claire Foy

Claire Elizabeth Foy este o actriță britanică. În 2017 a obținut Globul de Aur pentru cea mai bună actriță de televiziune într-un serial dramatic pentru rolul Elisabeta a II-a în „The Crown”.

De asemenea, ea a fost recompensată cu două premii Primetime Emmy și două Screen Actors Guild. Totodată, a fost nominalizată la Premiul BAFTA pentru cea mai bună actriță de televiziune.

În 2016, ea a început portretizarea tinerei regine Elisabeta a II-a în serialul biografic The Crown a lui Peter Morgan, alături de Matt Smith în rolul soțului ei, Prințul Filip, Duce de Edinburgh, și de John Lithgow ca Sir Winston Churchill. Și-a reluat rolul pentru cel de-al doilea sezon, înainte de a trece rolul actriței Olivia Colman.

Foy a fost căsătorită cu actorul Stephen Campbell Moore. Împreună au o fiică, Ivy Rose, născută în martie 2015. Cuplul a anunțat separarea lor în februarie 2018.

Vezi mai multe imagini cu Claire Foy în galeria FOTO

Sursă foto: Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton