Un nou show TV urmează să se lanseze în România, la HISTORY Channel. „Vânătorii de Comori: România” va avea șase episoade și va urmări o serie de povești atipice, autohtone, în stilul celebrei emisiuni americane „Așii amanetului”.
Cum se va desfășura acțiunea emisiunii „Vânătorii de comori”
O echipă de patru dealeri/anticari de obiecte de epocă, formată din Liviu Andrei, Gabi Badea, Dan Greere și Ștefana Micu, are la dispoziție 48 de ore pentru a satisface cererea unui client foarte important. În fiecare episod, „vânătorii” caută în piețe de vechituri, colecții personale și cheamă vânzători în magazinul lor, în speranța de a găsi cele mai interesante și profitabile obiecte care să se potrivească cererii clientului lor. Aceștia își fac strategii, negociază, fac achiziții riscante, toate cu speranța că vor da peste o adevărată comoară.
Ștefana Micu (26 ani) este absolventă a UNATC, secțiunea Artele Spectacolului-Actorie. Este născută la Iași, dar a absolvit în București în 2020. Deși nu a fost cel mai bun an în care să termini o facultate de arte, a transformat asta într-un avantaj și a folosit timpul pentru căutarea altor pasiuni cum ar fi fotografia și muzica. Este foarte deschisă la experiențe noi și așa a ajuns și la magazin— din pasiunea pentru obiecte care au o istorie și dorința de a le afla povestea. Îl consideră mai mult un hobby decât un job și își dorește foarte mult să învețe arta negociatului de la colegii săi. Obiectele ei vintage preferate sunt cele din domeniul muzical și cele care vin cu o poveste interesantă.
Liviu Andrei (50 ani) este masterand al Facultății de Teologie Andrei Șaguna din Sibiu. Are o cultură generală bogată și mereu i-a plăcut să învețe lucruri noi așa că a studiat în paralel științe economice și psihologie. După facultate a fost scurt timp profesor de religie, iar în paralel și-a deschis primul business care se ocupa cu design de ambalaje. În 2005 a deschis un club în Sibiu unde s-a distrat până în 2020 când a venit pandemia. Între timp a mai avut trei restaurante și o pensiune. În 2020 a pornit businessul cu antichități și amanet. L-a atras din prima, deoarece este surprins în permanență de ce intră pe ușa magazinului și consideră că este un domeniu foarte incitant în care nicio zi nu este la fel ca cealaltă. Este calm, inteligent și un foarte bun negociator. Dintre toate obiectele vintage cel mai mult este atras de obiectele colecționabile.
Gabi Badea (29 ani) este absolvent al Facultății de Educație Fizica și Sport din București. Este născut în Niculești, Dâmbovița. Este multiplu campion național la lupte libere, un sport pe care l-a practicat de la 12 ani pana la 22 de ani, atât în București cât și în Cluj. Este competitiv, corect, sârguincios și foarte organizat. Acum patru ani a ajuns la Sibiu, l-a cunoscut pe Liviu și au decis să pornească afacerea împreună. Este atras de domeniu deoarece este un foarte bun negociator și îi place să sporească valoarea lucrurilor. În echipa, își pune în practică abilitățile de project management și își coordonează colegii. Dintre toate obiectele vintage, mașinile îl atrag cel mai mult.
Dan Greere (43 ani) este absolvent de Politehnică, secția Transporturi, București. Este născut în Corabia, județul Olt. Deși a absolvit o facultate cu profil tehnic, în suflet este un artist. Scrie poezie și este pasionat de orice este frumos sau interesant. Este amuzant, empatic, creativ și foarte adaptabil. Acum trei ani s-a mutat în Sibiu unde l-a cunoscut pe Liviu. La momentul respectiv își căuta o carieră mai degrabă decât un job și a găsit formula perfectă. Este atras de domeniu deoarece îi permite să interacționeze cu foarte mulți oameni și poveștile lor interesante. În echipă își pune în practică spontaneitatea dar și empatia în cadrul negocierilor. Dintre toate obiectele vintage cel mai mult este atras de jucării pentru îi place să-și țină viu copilul din interior.
Când începe „Vânătorii de Comori: România”
„Vânătorii de Comori: România” va avea premiera marți, 14 mai, de la ora 21:00, la HISTORY Channel.
„Spectatorii ar trebui să se aștepte la o călătorie captivantă în lumea vânătorii de comori, cu descoperiri interesante, aventuri și momente de suspans pe măsură ce explorăm locuri fascinante și căutăm comori valoroase”, au declarat membrii echipei.