Cine sunt și cum arată viitorii regi și regine ai caselor regale din Europa

.

După ce regina Margrethe a Danemarcei a abdicat în favoarea fiului ei, actualul rege Frederik, după o domnie de 52 de ani, toți ochii s-au îndreptat spre viitorii conducători ai țărilor. Iată cine sunt și cum arată viitorii regi și regine ale caselor regale din Europa.

Regalitatea europeană intră în ape neexplorate, cu atât mai mult cu cât în majoritatea țărilor fetele au acum dreptul de a moșteni coroana. După ce Regele Charles a urcat pe tronul Marii Britanii după o așteptare de peste 70 de ani, a venit rândul Regelui Frederik să se afle sub luminile reflectoarelor. Însă oamenii sunt mai interesați de viitorii conducători.

Cine sunt și cum arată viitorii regi și regine ai caselor regale europene

Toată lumea îl știe pe Prințul William, care a devenit Prinț de Wales și moștenitor direct al tronului britanic după decesul Reginei Elisabeta a II-a. Însă cine sunt ceilalți prinți și prințese care își așteapă rândul la conducerea regatelor?!

În toată Europa, există multe familii regale care au ocupat tronul de sute de ani.

Din Danemarca până în Spania, până în Olanda și Suedia, iată un ghid pentru cine va fi următorul în linia de succesiune la tron într-o regiune în care monarhiile sunt la putere.

Citește și: „În cercurile regale nu e un secret”. Prințul William ar putea rupe o tradiție veche de 500 de ani

Citește și: Operația despre care Kate Middleton nu vorbește niciodată. Ea și Prințul William au aceeași cicatrice / Foto

Prințesa Leonor a Spaniei

Cine sunt și cum arată viitorii regi și regine ai caselor regale din Europa

Leonor, Prințesă de Asturia și moștenitoare a tronului spaniol, a cunoscut un val crescut de popularitate după împlinirea vârstei de 18 ani.

Leonor este fiica cea mare a regelui Felipe al VI-lea și a reginei Letizia și moștenitoarea prezumtivă la tronul Spaniei, dar numai atâta timp cât părinții ei nu dau naștere unui fiu. Și asta pentru că Spania încă mai are primogenitură masculină când vine vorba de coroană și succesiunea acesteia.

Leonor și-a perfecționat abilitățile pentru a deveni regină de la o vârstă fragedă și se crede că vorbește patru limbi.

Cunoscută ca fiind o prințesă liniștită, Leonor a ținut primul ei discurs public în anul 2018, pe când avea doar 13 ani, pentru a marca cea de-a 40-a aniversare a constituției spaniole.

În anul 2019, ea a ținut un discurs în cadrul Princess of Girona Foundation Awards în Barcelona, în patru limbi: spaniolă, catalană, engleză și arabă.

Pe lângă faptul că moștenește eleganța și stilul mamei sale, tânăra prințesă a învățat să joace tenis, să navigheze, a făcut gimnastică și a învățat să cânte la violoncel, potrivit Daily Mail.

Prințesa Catharina-Amalia a Olandei

Cine sunt și cum arată viitorii regi și regine ai caselor regale din Europa

Catharina-Amalia (18 ani) a devenit moștenitoarea când bunica ei, Regina Beatrix, a abdicat în 2013. Fiul reginei, Willem-Alexander, a preluat funcția de monarh, iar Catharina-Amalia a devenit Prințesă de Orange.

Alături de surorile ei Prințesa Alexia și Prințesa Ariane, Catharina-Amalia și-a petrecut primii ani ai vieții la Vila Eikenhorst din Wassenaar, o suburbie bogată a Haga.

Willem-Alexander a spus odată într-un interviu: „Facem tot posibilul să fim cu ei cu adevărat – în vacanțe sau în weekend sau chiar la micul dejun dimineața”.

Familia s-a mutat în Huis ten Bosch, palatul regal din Haga, când Willem-Alexander a devenit monarh în 2013.

Prințesa a urmat cursurile școlii Christelijk Gymnasium Sorghvliet din Haga, unde a făcut parte din consiliul studenților. A decis să ia un an de pauză înainte de a-și începe studiile și a refuzat o alocație anuală de 1,6 milioane de euro la care ar fi avut dreptul la împlinirea vârstei de 18 ani. Într-o scrisoare adresată prim-ministrului Mark Rutte, ea a spus că nu s-ar simți confortabil să ia banii fără a îndeplini atribuțiile regale.

În septembrie anul trecut, Prințesa a început să studieze Politică, Psihologie, Drept și Economie la Universitatea din Amsterdam și a dezvăluit că va locui într-o casă închiriată, împreună cu colegii săi.

Cu toate acestea, Prințesa a fost forțată să se mute din locuința ei pentru studenți și să se întoarcă la Haga în luna următoare, din cauza unui complot privind răpirea ei.

Într-o biografie autorizată intitulată Amalia, lansată în 2021, Prințesa a recunoscut că nu se simte încă pregătită să fie regină.

Prințesa Elisabeth a Belgiei

Cine sunt și cum arată viitorii regi și regine ai caselor regale din Europa

Prințesa Elisabeth (22 ani) este cea mai mare dintre cei patru copii ai Regelui Filip și ai Reginei Mathilde ai Belgiei.

Legea a fost schimbată în 1991, astfel încât copilul cel mare, indiferent dacă este fiu sau fiică, să fie următorul care moștenește tronul. Când tatăl ei a devenit rege în 2013, Elisabeta a devenit moștenitoarea tronului și ducesa de Brabant.

Prințesa a fost studentă a Atlantic College din Țara Galilor, obținând Bacalaureatul Internațional în 2020. Apoi, aceasta a absolvit apoi un curs de un an în științe sociale și militare la Academia Militară Regală, despre care se spune că predă în profunzime cele patru componente ale apărării belgiene: Armata, Forțele Aeriene, Marina și Medicina.

În octombrie 2021, Prințesa a început să studieze Istoria și Politica la Lincoln College, Oxford.

Potrivit ziarului belgian Le Soir, prințesa a finalizat un examen scris de admitere în istorie „în mod anonim”, pentru ca statutul ei social să nu-i afecteze notele.

Se crede că Elisabeth a ales ea însăși cursul, de acord cu părinții ei, și s-a consultat cu absolvenți de la diferite universități și a luat decizia pe baza a ceea ce i-ar fi cel mai util în rolul ei de regină.

Prințesa vorbește fluent olandeză, franceză, germană și engleză.

Prințesa Victoria a Suediei

Cine sunt și cum arată viitorii regi și regine ai caselor regale din Europa

Astăzi, prințesa Victoria joacă un rol sigur de moștenitor al tronului, dar viața nu a fost întotdeauna atât de simplă. De fapt, ea a fost neobișnuit de deschisă cu privire la luptele pe care le-a dus cu anorexia în adolescență.

Victoria s-a trezit și ea în vârful unei alte lupte – dreptul femeilor de a moșteni înaintea fraților lor. În 1979, Suedia a fost printre primele monarhii care au introdus primogenitura absolută, o mișcare urmată de Regatul Unit abia în 2013.

Prințesa moștenitoare, acum în vârstă de 45 de ani, a început să-și ajute părinții Regele Carl XVI Gustaf și Regina Silvia în munca lor după ce a împlinit 18 ani, în 1995.

Când va fi încoronată, Victoria va deveni prima regină domnitoare din familia regală a Suediei din 1818, în urma modificării parlamentare a Actului de Succesiune care a introdus primogenitura absolută.

Citește și: Cum au reușit să o supere Prințul Harry și Meghan Markle pe Regina Elisabeta, înainte să moară: „Era tot ce aveam”

Citește și: Letizia, acuzată că și-a înșelat soțul cu propriul cumnat. Cum a apărut Regina la un eveniment în plin scandal

Prințul Christian al Danemarcei

Cine sunt și cum arată viitorii regi și regine ai caselor regale din Europa

Prințul Christian al Danemarcei, în vârstă de 18 ani, este copilul cel mai mare și singurul fiu al Regelui Frederik și al Reginei Mary.

Christian s-a născut pe 15 octombrie 2005, la Rigshospitalet din Copenhaga, și este cunoscut sub titlul său de Conte de Monpezat. Prințul Frederik și soția sa au urmat tradiția daneză atunci când și-au numit fiul – unde fiecare rege alternează între numele Frederik și Christian.

Părinții săi s-au desprins de tradiția regală când au decis să-l înscrie la grădiniță în 2007 și din nou în 2011, când a urmat școala primară.

Christian a devenit primul regal danez care a urmat o școală publică de stat, Tranegårdskolen din Hellerup, iar frații săi, Prințesa Isabella a Danemarcei, în vârstă de 15 ani, și Prințul Vincent și Prințesa Josephine, în vârstă de 10 ani, i s-au alăturat în anii care au urmat.

În iunie 2023, fiul cel mare al Reginei Mary a șocat fanii regali cu un anunț îndrăzneț înainte de a împlini 18 ani. Tânărul prinț a decis să încalce protocolul renunțând la alocația regală pentru a se concentra pe educația sa.

Prințesa Ingrid Alexandra a Norvegiei

Cine sunt și cum arată viitorii regi și regine ai caselor regale din Europa

A doua în ordinea succesiunii la tron după tatăl ei, Prințesa Ingrid (17 ani) este fiica Prințului Moștenitor Haakon, în vârstă de 50 de ani, și a Prințesei Moștenitoare Mette-Marit. Ea este nepoata actualului conducător, regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 86 de ani.

Ingrid Alexandra va deveni cea de-a doua femeie monarh a Norvegiei, după ce tatăl ei și-a asigurat locul în linia succesorală prin schimbarea legii pentru a permite fiicelor întâi născute să urce pe tron peste frații lor mai mici, bărbați.

Ultima regină norvegiană a fost acum 600 de ani: regina Margaret a domnit peste Norvegia, Danemarca și Suedia de la sfârșitul anilor 1380 până la moartea ei în 1412.

Pe lângă îndatoririle sale regale, Prințesei Ingrid Alexandra îi place să schieze, să facă box și surfing, câștigând o medalie de aur în campionatul norvegian de surfing pentru juniori în octombrie 2020.

Prințul William al Marii Britanii

Cine sunt și cum arată viitorii regi și regine ai caselor regale din Europa

Prințul William (41 ani) a devenit Prinț de Wales și moștenitor al tronului Marii Britanii în 2022, după moartea bunicii sale, Regina Elisabeta a II-a.

William îndeplinește îndatoriri și angajamente oficiale în numele monarhului. Este patron al peste 30 de organizații caritabile și militare, inclusiv Tusk Trust, Centrepoint, The Passage, Wales Air Ambulance și Air Ambulance Charity din Londra.

Prințul de Wales desfășoară proiecte prin intermediul Fundației Regale, activitatea sa de caritate care se învârte în jurul sănătății mintale, conservarea și persoanele fără adăpost. În 2020, William a lansat Premiul Earthshot, o inițiativă de 50 de milioane de lire sterline pentru a stimula soluțiile de mediu în următorul deceniu.

Prințul William s-a căsătorit în anul 2011 cu Catherine Middleton, actuală Prințesă de Wales, cu care are trei copii: Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis.

În momentul în care William va ocupa tronul, fiul său, Prințul George, va fi cel care va deveni moștenitor al regatului și va primi titulatura de Prinț de Wales.

Sursă foto: Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton