Cine sunt părinții lui David Popovici, cu ce se ocupă și ce sacrificii au făcut pentru sportiv

.

David Popovici înoată de la vârsta de doar 4 ani, dus de părinți la bazin pentru corectarea posturii. Mai târziu, înotul a devenit o pasiune pentru el, la 10 ani doborând primul record național. Observând potențialul și pasiunea lui David pentru acest sport, părinții lui, Georgeta și Mihai Popovici, au făcut tot posibilul pentru ca sportivul să atingă performanța.

Într-un interviu pentru Republica.ro, David Popovici a declarat că familia a fost, este și întotdeauna va fi „stânca” lui. Sportivul mai spune că familia i-a „modelat felul de a gândi, de a vedea lumea și de a aborda sportul”. „Mama mea, tatăl meu și Adrian, antrenorul meu, sunt adulții de la care am învățat cel mai mult. Și îl putem include și pe fratele meu, cu 8 ani mai mare decât mine, pe această listă a profesorilor de viață”, a mai declarat David Popovici, în același interviu.

Cine sunt părinții lui David Popovici. Cu ce se ocupă mama și tatăl sportivului

Performanța vine cu sacrificii, atât din partea sportivilor, cât și a celor care îi susțin. În cazul părinților lui David Popovici, un sacrificiu au fost diminețile. „Sunt obișnuit să iau micul dejun cu două ore înainte de a înota. Antrenamentul de la 5:00 însemna să mă așez la masă la 3:00 dimineața. Nu a existat nici măcar o singură dată când părinții mei nu mi-au făcut micul dejun, arătând dragoste infinită pentru mine și respect enorm pentru visele mele”, a mai declarat David Popovici, pentru aceeași sursă.

Citește și: David Popovici, desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine la Campionatele Europene de natație de la Roma

Citește și: Ce carte îl inspiră pe David Popovici să fie cel mai bun. „Am citit-o de două ori!”

Mama lui David Popovici, Georgeta Popovici, lucrează în domeniul asistenței sociale. Pentru a-și proteja fiul de doping, în 2021, Georgeta Popovici a urmat un curs de ofițer control doping. Cursul a presupus 20 de ore de teorie și 60 de ore de practică și este avizat de Agenția Națională pentru calificări. Tatăl lui David Popovici, Mihai Popovici, a urmat Academia de Studii Economice din București și lucrează în domeniul vânzărilor.

„David și părinții săi sunt chiar un exemplu, sunt extrem de atenți și de disciplinați cu tot ce înseamnă o carieră profesionistă”

Părinții lui David Popovici sunt foarte atenți la suplimentele prescrise fiului său.

„Pe lângă faptul că vorbeau cu medicul de la club, fie veneau la noi, fie ne cereau sfaturi prin mail. Se interesau dacă e vreo problemă cu vreun medicament, dacă suplimentele puteau fi analizate sau dacă au certificate. Dacă David avea vreo problemă medicală obișnuită, dacă era răcit, de exemplu, se interesau la noi pentru orice medicament simplu. Căutau pe platforma noastră, dar apoi ne cereau și nouă confirmarea că era corect ce citiseră”, a declarat Gabriela Andreiașu, director general Agenția Națională Anti-Doping, pentru GSP.ro.

Citește și: David Popovici, gest caritabil impresionant. Sportivul își donează casca și ochelarii cu care a devenit campion mondial

„Țineam legătura chiar și noaptea, când David concura foarte departe. Părinții îi erau alături, iar tatăl ne scria și ne întreba, nu doar pentru fiul lor, uneori și pentru alți colegi de-ai lui. Știau că le răspundem foarte repede, așa cum facem pentru toți sportivii. David și părinții săi sunt chiar un exemplu. Sunt extrem de atenți și de disciplinați cu tot ce înseamnă o carieră profesionistă”, a mai declarat Gabriela Andreiașu.

Mihai Popovici a spus care este cea mai mare greșeală pe care o fac părinții sportivilor de performanță

Să-ți sprijini copilul să practice un sport de performanță nu este ușor, iar mulți părinți cad pradă unei greșeli care îi poate împiedica pe copiii lor să evolueze. Tatăl lui David Popovici a spus care este cea mai mare greșeală pe care o fac părinții sportivilor de performanță.

„Pot să vă spun că este ceva la care greșesc incredibil de mulți părinți. Că pun această presiune. Cred că este cea mai mare greșeală pe care o pot face părinții, presiunea. Această presiune se poate pune în feluri multiple, mulți dintre părinți nici măcar nerealizând că o fac. Și vă dau câteva exemple. «Ce ai făcut la antrenament, al câtelea ai fost?»; «Ce a făcut X?»; «Ți-am spus să fii atent la Y»; „Vezi că urmează concursul, să nu te prind că ieși iar după Y!»”, a declarat Mihai Popovici, pentru Apsmedia.ro.

Citește și: Ce mesaj i-a transmis iubita lui David Popovici la împlinirea vârstei de 18 ani

„Iar lucrul acesta se petrece de multe ori începând de la șapte, opt ani. Închipuiți-vă ce înseamnă câțiva ani de astfel de presiune. Nu-i de mirare că mulți renunță pe parcurs și părinții, fără să-și dea seama, sunt principalii autori. Mi-aș dori să privească lucrurile mult mai relaxat și să nu încerce să pună nerealizări sau frustrări de-ale lor pe umerii copiilor lor. I-aș ruga să se uite către David și să privească din această perspectivă, mai exact unde se poate ajunge fără presiune”, a completat tatăl lui David Popovici, pentru sursa citată.

David Popovici, despre părinții lui

David Popovici spunea, despre părinții lui, că nu au pus niciodată presiune pe el și l-au susținut necondiționat.

„Părinții mei sunt ultimele persoane care să pună presiune pe mine și aș spune că sunt implicați ca toți ceilalți membri ai echipei, poate cei mai implicați. (…) Au avut grijă să am, până la vârsta asta, tot ce mi-a trebuit în sport: ochelari, căști, etc. Și au fost implicați tot timpul și încă sunt pentru că am 16 ani”, declara David Popovici în iulie 2021, pentru GSP.ro.

Foto: Instagram; GSP.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton