Cine sunt finaliștii sezonului 12 Chefi la Cuțite. Vor lupta pentru marele premiu de 30.000 de euro

.

Cei trei finaliști ai sezonului 12 Chefi la Cuțite au fost anunțați marți seară, 17 octombrie 2023. După trei probe dificile, în care concurenții au luptat pentru un loc în marea finală, numele celor care au reușit să adune cele mai mari punctaje au fost anunțate de Irina Fodor.

A fost o seară a emoțiilor puternice. Cei nouă semifinaliști s-au luptat pentru un mult râvnit loc în finala celui de al 12-lea sezon al show-ului culinar. Dar până acolo, aceștia au avut de trecut prin provocări care le-au testat priceperea și creativitatea în bucătărie, rezistența la stres și capacitatea de a improviza.

Cine sunt finaliștii Chefi la Cuțite

Pe parcursul celor trei probe, gustul din farfurie și plating-ul au fost analizate cu mare atenție și punctate cu rigurozitate de către cele trei jurii ale serii.

Cei nouă semifinaliști au trecut prin maratonul greu al celor trei probe consacrate pentru această etapă. Prima probă a fost cea care le-a cerut să evoce în farfurie gustul copilăriei, în vreme ce cea de-a doua probă emblematică le-a adus un mix de emoții greu de controlat, concurenții gătind alături de persoane dragi. Această probă a fost jurizată de concurenți din sezonul 11 Chefi la cuțite.

Citește și: Florin Dumitrescu, primul mesaj după ce s-a anunțat că nu mai face parte din juriul Chefi la Cuțite

Citește și: Cum arătau Florin Dumitrescu, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu în primul sezon Chefi la Cuțite. Imagini de colecție

Cel din urmă test al Semifinalei a fost cel al farfuriilor care poartă semnătura personalității și creativității fiecărui concurent – provocarea numită ”signature dish” pentru semifinaliștii pe care experiența competiției i-a adus la maturitatea unui astfel de preparat a fost ultima ocazie de jurizare în acest sezon pentru cei trei Chefi, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu.

La finalul serii, trei concurenți și-au auzit numele strigate pentru marea finală. Iar cei care vor avea ocazia să lupte pentru marele premiu sunt: Janni Alexandridis, Valentin Timofte și Ioana Dehelean.

Care este marele premiu al emisiunii culinare

Concurentul care în marea finală va fi declarat câștigător va pleca acasă nu doar cu recunoaștere în domeniul culinar, ci și cu un premiu în valoare de 30.000 de euro.

Totuși, potrivit regulamentului competiției, câștigătorul nu primește, de fapt, suma de 30.000 de euro după terminarea competiției. Conform legii, orice sumă ce provine din concursuri sau jocuri se impozitează cu 16%.

Citește și: Cum au reacționat fanii Chefi la Cuțite după anunțul plecării juraților: „Erau sarea și piperul”

Citește și: Ei ar putea fi noii jurați de la „Chefi la cuțite” sezonul 13. Lista scurtă a Monei Segall, făcută publică

Astfel, după impozitare, concurentul care reușește să îi convingă pe jurați că este cel mai bun din bucătăria Chefi la Cuțite primește suma de 25.000 de euro.

Sezonul 12 al emisiunii culinare este și ultimul în care telespectatorii îi pot vedea în acțiune pe Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea. Și asta pentru că, potrivit unui comunicat al postului Antena 1, cei trei jurați au refuzat să revină pe platourile de filmare pentru cel de al 13-lea sezon, filmări ce trebuiau să înceapă în luna octombrie.

Sursă foto: PR

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton