Cine este Violeta Botezatu, concurenta care a primit Golden Buzz de la Andi Moisescu, la Românii au talent: „Ești dincolo de artist!”

.

Violeta Botezatu are 40 de ani și a reușit să impresioneze întreaga sală cu interpretarea sa la pian, dar și din voce, a piesei Mariei Lătărețu, „Lie Ciocârlie”. Artista, care vine din Chișinău, a făcut-o pe Andra să spună că o doare carnea pe ea, în timp ce Andi Moisescu i-a oferit Golden Buzz-ul lui. Astfel, concurenta a trecut direct în semifinalele acestui sezon al emisiunii Românii au Talent.

Cine este Violeta Botezatu, concurenta care a primit Golden Buzz la Românii au talent, sezonul 14

Violeta Botezatu, Golden Buzz-ul lui Andi Moisescu în sezonul 14 Românii au talent, are 40 de ani și vine din Republica Moldova. A studiat de mică mai multe instrumente, printre care acordeon, cobză și pian, iar la vârsta de 30 de ani a descoperit că are și o voce de excepție.

După ce a terminat cursurile Liceului de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Chișinău, aceasta a ajuns în Veneția, Italia. Aici, concurenta de la Românii au Talent a ajuns să cânte pe gondolele de pe celebrele canale venețiene, fiind prima femeie care a primit acest job. Mai mult, ea s-a înscris și la secția de canto a Conservatorului din Veneția.

„La Veneția am fost prima femeie care a fost acceptată să cânte pe gondolele venețiene”

„La început am cântat la acordeon după care, după un an de acordeon am trecut la pian, la Liceul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Chișinău. Acolo am început să studiez și cobza. Și apoi au urmat anii din străinătate, Veneția, Italia, operă, jazz. La Veneția am fost prima femeie care a fost acceptată să cânte pe gondolele venețiene, tradiția acceptând doar bărbații și doar venețienii. Aveam nu emoții, nu-mi simțeam picioarele. Se uitau sceptici, ciudat, nu înțelegeau de unde și până unde. Trebuia să cânt în limba venețiană. Venețienii țin foarte mult la acest dialect, fiind considerat chiar o limbă sacră. A fost foarte greu”, a povestit Violeta Botezatu înainte de a urca pe scena Românii au talent.

Citește și: Momente în premieră pe scena Românii au talent, în ediția din 1 martie. Mihai Bobonete: ”A fost o nebunie totală” / Exclusiv

Citește și: „Sunt asumată, sunt o grăsuță frumoasă.” Andra Măruță, reacție surprinzătoare după ce i s-a spus că s-a îngrășat

A descoperit că are o voce extraordinară la vârsta de 30 de ani

Violeta nu a știut dintotdeauna că poartă cu sine un mare dar: vocea ei. La vârsta de 7 ani a început să studieze acordeonul, apoi timp de 12 ani s-a concentrat doar pe aprofundarea altor instrumente. La vârsta de 30 de ani, după ce a cântat pe gondolele Veneției, Violeta s-a înscris la Conservatorul din Veneția, un gest de mare curaj pentru o artistă care trăia din delectarea turiștilor.

În prezent, Violeta Botezatu s-a întors în orașul natal și a devenit profesoară de cobză chiar la liceul pe care l-a absolvit în urmă cu mai mulți ani.

„În prezent am revenit acasă, în Chișinău. E bine să cânți pentru toți oamenii”, a afirmat concurenta.

Citește și: Ce fac astăzi câștigătorii finalelor Românii au talent din toate sezoanele. Cum li s-au schimbat viețile după succesul de la Pro TV

Citește și: Pepe dă din casă de la “Te cunosc de undeva”. Ce se întâmplă între Andreea Bălan, Mihai Petre și Ozana Barabancea: “Ferească Dumnezeu!”/ Exclusiv

Violeta Botezatu a impresionat jurații de la Românii au talent

Violeta Botezatu a reușit să impresioneze jurații Românii au talent nu doar cu interpretarea la pian, ci și cu vocea sa, în momentul în care a început să cânte „Lie Ciorcârlie”.

Andi Moisescu, Andra, Dragoș Bucur și Mihai Bobonete s-au ridicat în picioare pentru a o aplauda.

Andra: „Mă simt ca și cum tu mi-ai făcut acum cel mai frumos cadou”

„Mă simt ca și cum tu mi-ai făcut acum cel mai frumos cadou”, i-a spus Andra, după ce a menționat că a trecut de la „pielea de găină la „tremură carnea pe mine”.

Și Mihai Bobonete i-a făcut câteva complimente concurentei din Republica Moldova.

„Trebuie să vă recunosc că puține momente de la Românii au talent în astea trei sezoane m-au răvășit așa cum m-a răvășit momentul dumneavoastră. Nu mi-a fost dat să aud o astfel de voce, o astfel de interpretare până acum. Nu m-am așteptat. Mă simt ca lovit de tren fix cu locomotiva și după aia au trecut și celelalte vagoane peste mine. Sincer, vreau să vă spun, asta nu am spus-o niciunui concurent de la Românii au talent de până acum: vă rămân dator”, a afirmat Bobonete după momentul Violetei Botezatu.

Violeta Botezatu a primit Golden Buzz de la Andi Moisescu

Momentul Violetei Botezatu l-a impresionat atât de mult pe Andi Moisescu care a decis să îi ofere concurentei Golden Buzz-ul său.

„Deși mărturisesc că sunt în aceeași stare în care m-ai lăsat din clipa în care ai atins pentru prima oară clapele pianului, Violeta, am fost cucerit de la primele acorduri, când nu m-am prins încotro te duci. După care am fost vrăjit pur și simplu de timbrul cu care ai atacat Lie, după care practic ai făcut ce ai vrut tu cu noi pentru că te-ai dus în toate direcțiile pe care le stăpânești atât de bine, plecând de la muzica clasică și terminând cu jazz-ul.

„Asta mă determină să spun că, într-adevăr, ești un fenomen”

Și asta mă determină să spun că, într-adevăr, ești un fenomen. Ești dincolo de artist. Și stăteam și mă gândeam, în timp ce te ascultam, că viața asta, în care trăim noi astăzi, peste tot în lume, nu numai în România, e plină de gălăgie și trăim într-o goană din asta nebună și tu ne-ai oferit nouă, în cele câteva minute pe care ni le-ai dăruit practic, ne-ai oferit o evadare într-o lume ideală în care practic am uitat de tot ceea ce e nefericit și ne înconjoară și am trăit ca într-un vis frumos”, a spus Andi Moisescu despre momentul concurentei.

Atunci, Andi a dat de înțeles că urmează să o trimită pe Violeta Botezatu direct în semifinale.

„Și pentru că am primit ceva de la tine, aș vrea, la rândul meu, să dăruiesc și eu ceva”, a spus Andi Noisescu înainte de a-l chema alături de el pe Mihai Bobonete pentru a apăsa împreună pe butonul de Golden Buzz.

Înainte de a părăsi scena, Violeta Botezatu i-a promis lui Andi Moisescu că va cânta și la cobză, pe scena Românii au talent.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Violeta Botezatu, concurenta de la Românii au talent, care a primit Golden Buzz de la Andi Moisescu

Sursă foto: Captură video

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton