Cine este Valentin Florin Timofte, cuțitul de aur al lui chef Sorin Bontea. Vine din București și este bucătar de șase ani

.

Valentin Florin Timofte a venit la Chefi la Cuțite cu una din rețetele soacrei sale și a reușit să îi impresioneze pe cei trei jurați. Chef Sorin Bontea a fost atât încântat de ceea ce a găsit în farfurie, încât i-a oferit fără a sta pe gânduri cuțitul de aur.

Deși nu se aștepta să plece acasă cu un cuțit, după ce cei trei chefi l-au luat la întrebări cu privire la preparatul său, bucătarul a intrat direct în echipe. Și chiar în cea din care își dorea cel mai mult să facă parte.

Cine este Valentin Florin Timofte, cuțitul de aur al lui Chef Sorin Bontea

Valentin Florin Timofte a recunoscut că nu are foarte multă încredere în el, însă a demonstrat că poate să dea un gust deosebit preparatelor sale. L-a cucerit pe chef Bontea de la prima furculiță, iar chef Dumitrescu a încercat și el să îl ia în echipa sa. Însă, Sorin Bontea a fost mai rapid și i-a oferit rapid cuțitul său de aur. Deși Florin Dumitrescu a pus și el cuțitul de aur pe masă, concurentul și-a cerut scuze, precizând că și-a dorit foarte mult să facă parte din echipa lui Bontea.

Valentin are 36 de ani și vine din București. Cu un „preparat simplu, dar gătit din inimă”, a reușit să îi convingă pe jurați că merită nu doar cele trei cuțite, dar și cuțitul de aur.

„Am o teamă de eșec. Știu că este foarte important în meseria aceasta să faci ce trebuie și de aceea, vreau să-mi dovedesc mie că e bine că am venit și că pot să fac asta. Tot ce m-a învățat tatăl meu a fost foarte clar: oriunde ai fi, fă-ți treaba cu bine“, a afirmat concurentul.

Valentin Florentin Timofte a dezvăluit că și-a pierdut tatăl în urmă cu cinci ani, acesta fiind cel care l-a încurajat întotdeauna să aibă încredere în propriile lui forțe.

În fața chefilor, concurentul s-a prezentat cu o balotină de mămălingă cu șalău și un sos de saramură.

Citește și: Sorin Răzvan Butnariu, preotul care i-a impresionat pe jurați, la Chefi la Cuțite: „Îmi îmbolnăvisem mâinile” / Video

Citește și: Cine este Alex Mihoc, cuțitul de aur al lui Cătălin Scărlătescu, de la Chefi la cuțite. Are 18 ani și a gătit pentru Mbappé, Messi și Benzema / Video

Citește și: Cine este Jyoti Amge, cea mai scundă femeie din lume. Măsoară 62,8 centimetri și a uimit jurații Chefi la Cuțite

Citește și: Dani Oțil a jurizat lupta pentru amulete la Chefi la Cuțite. Florin Dumitrescu: „E un sclifosit” / Video

Chef Bontea și chef Dumitrescu l-au vrut în echipe

Întrebat de chef Sorin Bontea de ce s-a făcut bucătar la 30 de ani, concurentul a dezvăluit că a urmat cursurile Seminarului Teologic, dar în timpul facultății a început să lucreze în bar și așa și-a dat seama că asta și-ar dori să facă, de fapt.

„M-am îndrăgostit de meserie când l-am văzut pe unchiul meu cum o face. Un om de 1, 6 meti și am văzut respectul pe care el îl câștiga în fața oamenilor. Ieșea pe sală vorbea cu oamenii. Eu la momentul respectiv vedeam bucătăria doar ca bucătar de casă și am ajuns el să lucrez, în Italia. La vase, îl mai ajutam”, a povestit tânărul bucătar.

Ulterior, el a urmat un curs de bucătar și apoi a plecat pe un vas de croazieră. Acolo a ajuns să fie „omul de la vase”, dar în scurt timp a ajuns și bucătar pe vas, la secția rece.

După ce l-au făcut să creadă că preparatul său nu a fost unul demn de această emisiune, cei trei chefi au ridicat cloșurile și i-au arătat cât de încântați au fost, de fapt, de preparatul său. Acela a fost momentul în care Sorin Bontea și Florin Dumitrescu i-au oferit cuțitele de aur.

„Întotdeauna!”, a spus Valentin Florin Timofte, în timp ce a luat cuțitul de aur oferit de Sorin Bontea.

„Cea mai bună farfurie pe care am gustat-o sezonul acesta”, a spus chef-ul.

„E perfecțiunea în farfurie!”, a adăugat și Florin Dumitescu, care a fost dezamăgit că Timofte nu a ajuns în echipa lui.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Valentin Florin Timofte, cuțitul de aur al lui chef Sorin Bontea

Sursă foto: Facebook, Captură video

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton