Cine este Mihai Dragomir, cuțitul de aur al lui chef Ștefan Popescu. A fost elevul juratului la școala de bucătari

.

Mihai Dragomir este concurentul care a primit cuțitul de aur de la chef Ștefan Popescu, la Chefi la cuțite. Tânărul bucătar l-a convins pe jurat că locul lui este în echipe, sărind astfel peste bootcamp. Deși este bucătar de meserie, acesta a reușit să le stingă lumina celor patru jurați cu un desert spectaculos, făcut pentru prima dată.

Cine este Mihai Dragomir, cuțitul de aur al lui chef Ștefan Popescu

Mihai Dragomir are 24 de ani și este pentru a doua oară când calcă în platoul emisiunii Chefi la cuțite. Tânărul concurent a mai venit în acest show în urmă cu cinci ani, însă atunci se afla de abia la început de drum. De data aceasta, după ce a căpătat experiență în bucătărie, a reușit să obțină cuțitul de aur.

Deși are doar 24 de ani, Mihai Dragomir, care este din Constanța, are o vastă experiență în bucătărie. Acesta a lucrat alături de chef Alex Crăciun aproximativ 8 luni, iar mai apoi a ocupat funcția de chef la un restaurant deschis recent.

„Am început să gătesc în vacanța de vară. După ce am terminat școala, am început să lucrez într-un Bistro unde făceam multă pizza, șnițel, mâncare confortabilă pentru toți, dar nu era ceea ce îmi doream eu. Atunci am ales să plec, să mă mut la București. Mi-am găsit o școală, mi-am găsit un job în unul dintre cele mai bune restaurante la momentul respectiv pe piață. Este un restaurant de fine dining. Am plecat de jos, pe secțiunea de salate, apoi am trecut la carne. (…) Se auzea vorba prin Constanța că a venit un mare chef de la Londra: Alex Crăciun. Mi-am depus CV-ul, voiam neapărat să ajung acolo! Și în cele din urmă m-au contactat. Am lucrat alături de el 8 luni”, a povestit Mihai Dragomir.

Citește și: Cine este Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui chef Orlando Zaharia. A lucrat pentru unul dintre cei mai cunoscuți bucătari

Citește și: Alexia și Aris Eram au gătit o tartă cu praz la Chefi la cuțite. Reacția juraților: „Putea să fie și mai bun” / Video

Concurentul a participat și la câteva competiții internaționale și spune că este foarte pasionat de bucătărie.

„Au fost 8 luni ca la armată! Începeam la ora 8:00, terminam la 1:00. Lucram 5 zile pe săptămână, pauzele erau rare. Terasa avea 300 de locuri, iar preparatele erau foarte complexe. Simțeam că pot să lucrez oriunde ca bucătar, dar nu mă vedeam niciodată chef. Mi-a ieșit în cale un job, pe postul de chef, restaurantul ăsta mi-a oferit mie cam tot ce mi-am dorit de la mine. Merge surprinzător de bine pentru primul an. Am fost și la câteva competiții internaționale. Am fost la Olimpiada Gastronomică de la Stuttgart cu echipa națională de juniori. Sunt foarte pasionat și am încercat să fac multe chestii într-un timp scurt”, a adăugat el.

Ștefan Popescu l-a recunoscut când a intrat în platou

Chef Ștefan Popescu l-a recunoscut pe Mihai Dragomir încă din prima clipă în care ușile s-au deschis și acesta a intrat în platou. Juratul a dezvăluit că tânărul i-a fost elev la școala lui de bucătari.

„Îl știu! De la școală. Bravo! Ai ajuns bine acum!”, a spus Ștefan Popescu.

„A fost unul dintre primii mei mentori, profesor la școală”, a zis, la rândul lui, Mihai Dragomir.

Citește și: Ștefan Popescu, juratul care nu va intra în etapa confruntărilor la Chefi la Cuțite. Chef-ul, eliminat înainte de battle-uri

Citește și: Orlando Zaharia, de la „Chefi la cuțite”, despre boala fiului său. „Nu a mâncat dulce în viața lui”. Ce diagnostic a primit Andreas

După ce a primit laude și patru cuțite din partea juraților, Mihai Dragomir a rămas uimit când chef Ștefan Popescu i-a pus pe masă cuțitul de aur.

„Mi s-a făcut pielea găină!”, a spus tânărul.

„Un preparat senzațional de bun!”, i-a mărturisit chef Alexandru Sautner.

„Dacă ți s-a zbârlit pielea la cele patru cuțite sunt curios să văd ce se întâmplă când o să-l primești pe ăsta!”, i-a spus chef Ștefn Popescu.

„Nu-mi vine să cred! Doar visam, pot să-l iau? E o super mare presiune, dar sunt pregătit. Abia aștept și cred că și-a ales calul de bătaie potrivit, îi mănânc!”, a fost reacția lui Mihai Dragomir.

Cine a câștigat amuleta

Elwira Petre a fost cea care a acordat amuleta în ediția de marți, 9 aprilie, la Chefi la cuțite. Soția lui Mihai Petre a degustat din preparatele chefilor de la jocul pentru amuletă, desemnând câștigătorul avantajului puternic.

Jurații au fost luați prin surprindere când au aflat că vor găti cu 3 ingrediente impuse de roată. Chef Richard Abou Zaki, chef Ștefan Popescu, chef Alexandru Sautner și chef Orlando Zaharia au stat cu sufletul la gură atunci când au început să primească elementele care trebuie să se regăsească obligatoriu în farfuriile lor.

Înainte ca soția lui Mihai Petre să intra în platoul show-ului culinar, jurații au avut un schimb de replici acide. Aceștia nu s-au putut abține și au început o discuție despre tema jocului de amuletă.

„Farfuriile erau toate wow! Impresionante! Mi-a fost foarte greu să-i jurizez pe oamenii ăștia care știu foarte bine să gătească. Am avut puține emoții pentru că de mine depinde soarta lor: cine o să își facă echipă și cine nu. Sunteți un pic tensionați sau mi se pare?! Vă iau la un dans?”, a spus Elwira Petre când și-a făcut apariția în fața chefilor.

„Începe din nou stresul!”, a evidențiat chef Ștefan Popescu.

Așadar, soția lui Mihai Petre a decis să ofere trei puncte farfuriei cu desert, realizată de chef Ștefan Popescu. Cele două puncte au mers la chef Richard Abou Zaki, iar tigaia cu patru puncte a fost obținută de chef Alexandru Sautner. Câștigătorul amuletei a fost chef Orlando Zaharia.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Mihai Dragomir, cuțitul de aur al lui chef Ștefan Popescu

Sursă foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton