Cine este Mario Mădălin Dumitru, cuțitul de aur al lui Alexandru Sautner. Vrea să obțină prima stea Michelin în România

.

Mario Mădălin Dumitru a reușit să-l convingă pe chef Alexandru Sautner să-i ofere cuțitul de aur. Deși inițial a spus că își dorește să intre în echipa lui Orlando Zaharia, tânărul bucătar s-a răzgândit în momentul în care chaf Sautner i-a pus pe masă cel mai râvnit cuțit din competiție. Astfel, concurentul va intra direct în echipe și va fi omul de bază al juratului.

Cine este Mario Mădălin Dumitru, cuțitul de aur al lui Alexandru Sautner

Mario Mădălin Dumitru are 31 de ani, vine din Sinaia și de 15 ani și-a dedicat viața bucătăriei. În prezent, acesta este Executive Chef, având în spate o vastă experiență culinară. Cel mai mare vis al său este să obțină o stea Michelin.

La vârsta de 4 ani el s-a mutat cu părinții în Italia. În emisiunea Chefi la Cuțite, concurentul a dezvăluit că a urmat cursurile uneia dintre cele mai prestigioase școli culinare, Alma din Colorno.

Pentru că și-a dorit să se dezvolte din punct de vedere profesional, Mario Mădălin Dumitru a început să călătorească în Europa de la o vârstă fragedă: Germania, Anglia, Franța și a făcut numeroase sacrificii pentru meseria de bucătar.

„Am crescut în Italia de la vârsta de 4 ani datorită părinților. Am terminat școala de bucătari Alma din Colorno, Parma (…) Este o perioadă din viața mea în care, probabil, o să câștig și mai multă experiență. Poate o să reușesc să îmi întemeiez o familie, acesta este un scop personal. (…) Sunt aici (n.r. în competiția Chefi la cuțite) pentru a-mi vedea nivelul, pentru a vă cunoaște, sunt aici pentru a arăta cine sunt ca om și ca bucătar, în același timp”, a povestit el.

Totodată, concurentul a explicat că își dorește să obțină o stea Michelin.

Citește și: Cine este Lăcrămioara Pintilie, cuțitul de aur al lui Richard Abou Zaki. Concurenta a condus un restaurant cu patru stele Michelin

Citește și: Ce mai face Daniel Ilie, solistul trupei Varză. A renunțat la muzică și face furori într-un alt domeniu

De asemenea, cuțitul de aur al lui chef Alexandru Sautner a lucrat pentru chef Marco Pierre White. 

„Când am ajuns prima dată în Germania m-am dus cu un tir din Italia. Nimeni nu a știut nimic, nici măcar părinții. M-am dus la un șofer și l-am întrebat dacă merge în Germania. M-a luat cu el și m-a lăsat în Frankfurt, undeva la periferie pentru că nu putea să intre cu tirul în centru. Am chemat un taxi. M-a dus în fața gării de la Frankfurt, iar acolo am rămas cu o valiză, diploma de bucătar și 35 de Euro. Știam engleză și italiană, mi-a venit în cap să găsesc un restaurant cu specific italian pentru că mă puteam înțelege cu omul ca să-i explic de ce am nevoie. La al cincilea restaurant în care am intrat am rămas acolo trei ani și jumătate. 8 luni am dormit în cantina restaurantului pe o saltea”, a povestit Mario Mădălin Dumitru.

Chef Alexandru Sautner i-a oferit cuțitul de aur

La Chefi la Cuțite, Mario Mădălin Dumitru le-a pregătit juraților rață cu portocale, reușind cu preparatul său să-i convingă pe aceștia să îi ofere toate cele patru cuțite.

Întrebat în echipa cui vrea să ajungă, acesta a spus convins: în echipa lui Orlando Zaharia. Însă, Impresionat de farfuria pe care a făcut-o, dar și de experiența lui culinară, Alexandru Sautner a ales să îi dea cuțitul de aur și să-l ia în echipa lui.

Citește și: Cine este Liviu Moroiu de la Chefi la cuțite și de ce a refuzat cuțitul de aur de la chef Ștefan Popescu: „Determinarea era destul de mare”

Citește și: Cine este Chef Orlando Zaharia. Juratul de la „Chefi la cuțite” a lucrat pentru Președinția României, iar soția și fiul său sunt pasionați de gătit

Întrebat ce alege, dacă preferă să meargă mai departe în battle-uri și să încerce să obțină un loc în echipa lui Orlando Zaharia sau să intre în echipa lui chef Sautner, concurentul a zis hotărât: „Este totuși un concurs”. Acesta a lăsat cuțitul negru pe masă și l-a ridicat pe cel de aur.

„Nu am cuvinte! Nici nu știu să mă bucur”, a afirmat el.

„Am simțit-o din prima, am zis din prima, farfuria asta mă intrigă. Am văzut mult talent în farfuria asta”, și-a motivat Alexandru Sautner decizia de a-i oferi cuțitul de aur lui Mario Mădălin Dumitru.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Mario Mădălin Dumitru, cuțitul de aur al lui chef Alexandru Sautner

Sursă foto: PR, Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton