Cine e Oana Lasconi, fiica Elenei Lasconi, și ce acuzații îi aduce mamei sale: „Sunt în șoc și absolut dezgustată”

.

Elena Lasconi, care este primar în Câmpulung Muscel, a anunțat în urmă cu ceva timp că vrea să candideze la europalamentare, însă acum și-a retras candidatura. Asta după ce fiica, ei Oana Lasconi, care locuiește în Paris, a făcut câteva declarații dure la adresa mamei sale, pe rețelele de socializare.

Fosta jurnalistă a dezvăluit că, la referendumul pentru familia tradițională din anul 2018 a votat „Da”, iar fiica sa s-a arătat acum dezamăgită de acțiunea celei care i-a dat viață. Oana Lasconi, în vârstă de 31 de ani a făcut câteva declarații dure la adresa Elenei.

Oana Lasconi, dezamăgită de mama sa, Elena Lasconi

Oana Lasconi a afirmat că este foarte dezamăgită de mama sa, după ce aceasta a dezvăluit că a votat pentru familia tradițională, la referendumul din anul 2018.

„Eu sunt creștină, sunt ortodoxă și consider că familia este formată dintr-o femeie și un bărbat”, a afirmat Elena Lasconi.

Doar că mărturisirea ei a supărat-o pe fiica sa, Oana, care locuiește de ceva timp în Franța. Tânăra a făcut o postare pe rețelele de socializare, în care dezaprobă comportamentul mamei sale. Mai mult, Oana Lasconi spune că este „dezgustată” să afle de votul fostei jurnaliste.

„Sunt aici să vorbesc despre mama mea, Elena Lasconi. (…) Sunt în şoc şi absolut dezgustată să aflu că mama mea a votat DA la referendumul Coaliţiei pentru Familie pentru a susţine aşa-zisa familie tradiţională. Nu pot să descriu durerea pe care o simt nu numai ca fiică a ei.(…) Nu-mi vine să cred că persoana pe care am susţinut-o în cariera ei politică s-a dovedit a fi o homofobă”, a afirmat Oana Lasconi pe Instagram.

Citește și: Elena Lasconi, nemulțumită de salariul de primar: „La Pro TV câștigam acești bani în 40 de minute!”

Citește și: Aris Eram, probleme de sănătate la America Express: „Nu mai puteam de rău”

„Nu m-aş fi aşteptat la aşa ceva niciodată.(…) Mă doare sufletul. Mă doare inima şi am palpitaţii de câteva ore.(…) Sufăr foarte mult şi nu-mi vine să cred. Consider că dacă eşti creştin şi crezi în legea iubirii+, ar trebui să lupţi pentru drepturi egale, pentru ca fiecare om să poată să îşi aleagă calea şi să-şi poată forma o viaţă fericită şi liniştită”, a continuat fiica Elenei Lasconi.

În concluzie, tânăra a declarat că a decis să nu o mai susțină pe mama sa „din niciun punct de vedere”.

Reacția Elenei Lasconi la afirmațiile fiicei sale

După declarațiile fiicei sale, Elena Lasconi a anunțat că renunță la candidatura pentru alegerile europarlamentare și promite să fie sinceră cu cetățenii. De asemenea, aceasta a explicat de ce a ales să voteze „Da” la referendum.

„După declarația mea de ieri în care am fost sinceră și am spus că din punctul meu de vedere căsătoria este între un bărbat și o femeie, s-au inflamat toate rețelele sociale. Îmi pare rău. Niciodată nu am avut nimic împotriva relațiilor dintre persoanele de același sex. Nu am nimic împotriva unui parteneriat făcut legal pentru a avea aceleași drepturi. Singura sensibilitate pentru mine ca persoană este asta: cuvântul căsătorie”, a precizat ea pe Facebook.

Citește și: Dorian Popa și Claudia Iosif s-au despărțit după 11 ani de relație. Unde s-a mutat Babs, după ce a plecat din casa artistului

Citește și: Cele cinci regine Catherine cu destine fatale. Kate Middleton va fi cea de-a șasea regină cu acest nume

„De 51 de ani trăiesc într-o societate în care căsătoria este între o femeie și un bărbat. Educația și formarea pe care le-am primit m-au adus în punctul acesta pentru că iubesc oamenii și lupt pentru drepturile lor. Am prieteni gay pe care îi respect, îi admir și îi susțin. Ei știu asta. Lecția pe care trebuie să o învățăm în viața asta este iubirea. Mi se pare dureros să știi și să simți cu toată ființa ta că iubești oamenii și să constați că primești înapoi ură. Și pentru ce? Sunt pentru căsătoria dintre o femeie și un bărbat și pentru un parteneriat legal între persoane de același sex”, a completat Elena Lasconi.

Primărița din Câmpulung Muscel a explicat că a ales să intre în politică pentru a aduce o contribuție la dezvoltarea țării și a societății.

„Am intrat în politică pentru a construi. Străzi, școli, spitale, comunități, dar mai ales punți către oameni. Voi continua să fac asta la Câmpulung și în orice moment al vieții mele publice și private. Voi continua să fiu sinceră, asumată și autentică”, a mai spus Elena Lasconi.

Cine este Oana Lasconi

Oana Lasconi are 31 de ani și s-a mutat la Paris, unde urmează o carieră în gaming. Tânăra a fost înscrisă la trei facultăți, însă nu a terminat niciuna: Facultatea de Știinte Politice, Facultatea de Drept și Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, cu specializare în literatura rusă.

„Nu mi s-a părut foarte important să închei niciuna dintre ele, chiar dacă domeniile în sine încă îmi plac foarte mult. Rusa e o limbă superbă, mi se pare că sună foarte frumos și asta m-a atras la ea, pe lângă faptul că citeam Ilf și Petrov la vremea respectivă și mi-ar fi plăcut să înteleg genul ăsta de umor în original. Ideal, aș citi totul în original, însă nu mă văd străduindu-mă prea tare cu limba greacă, de exemplu. Am învățat alfabetul chirilic, niște construcții simple de una singură și m-am gândit că ar fi bine să am o diplomă, dacă tot plănuiam să fac asta. Nu mi-a luat mult să-mi dau seama că diploma nu a fost necesară, la fel cum am procedat și cu celelalte facultăți”, declara Oana în anul 2018 pentru Libertatea.

„La Drept am încheiat un an, însă fix de atât am avut nevoie, întrucât am rămas cu niște cunoștințe de drept roman și câteva fraze lungi în latină, ceea ce e super când ieși cu prietenii în oraș. În timpul facultății de Drept, am realizat că vreau să fiu independentă și să lucrez, așa că mi-am început cariera cu un job entry level la Ubisoft. Atunci, nu părea o afacere prea bună, însă s-a dovedit a fi cea mai bună alegere din lume!”, mai spunea fiicei Elenei Lasconi atunci.

În urmă cu ceva timp, Oana a plecat la Paris pentru a-și continua cariera în gaming.

„Numai mamă să nu fii! Am ajuns să o trăiesc si pe asta. Oana Lasconi, sufletul meu, a plecat la Paris pe termen nedeterminat. Şi-a găsit un job într-un domeniu pe care cu greu îl înţeleg: gaming. Ştiu că va fi bine, dar tot nu reuşesc să mă obişnuiesc cu vremurile pe care le trăim. Copiii noştri sunt cetăţeni români doar pe hârtie, iar casa lor poate fi everywhere. Să fii fericită, draga mea! Te iubeşte mamush!”, scria Elena Lasconi pe Facebook în momentul în care fiica ei a părăsit România.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Oana și Elena Lasconi

Sursă foto: Facebook, Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton