Christian Sabbagh se declară un tată mândru de copiii lui. Prezentatorul Kanal D spune că nu crede în măsuri punitive și a încercat să creeze o relație de prietenie cu copiii lui.
Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D, spune că are o relație extraordinară cu cei patru copii pe care îi are. Jurnalistul e de părere că degeaba faci pe jandarmul dacă nu ai pus baza unei dezvoltări sănătoase. El a comunicat mult cu ei și le-a oferit atenție.
Christian Sabbagh, despre rolul de tată: „Încerc să le fiu mai mult prieten, confident”
Cele mai grele etape ca părinte au fost când copiii erau la vârste fragede și a trebuit să-I învețe să nu mintă și să aibă hobby-uri ”sănătoase”, cum ar fi cititul. Christian Sabbagh este la cea de-a treia căsătorie, are 4 copii, Yasmine Anne Marie, Eduard, Georges și Anais, și, în exclusivitate pentru UNICA.ro, a dezvăluit care i s-au părut cele mai mari provocări din viața de părinte.
Ești cunoscut ca un profesionist în lumea televiziunii, un jurnalist determinat și un prezentator carismatic. Dar succesul este prezent și în viața ta personală. Edi, fiul tău cel mare, a absolvit Facultatea de Drept, Anais a fost admisă la Dinu Lipatti. Unde se obține mai greu performanța, ca profesionist sau ca părinte?
Ca părinte cred că ai parte de cele mai mari provocări. Profesia are niște reguli, te pregătești. Ca părinte iei lucrurile pas cu pas și implică multe lucruri. Pornind de la educație și modul în care îți crești copiii, până la cât de apropiat poți fi de copilul tău.
Degeaba încerci să faci pe jandarmul, dacă nu ai pus fundația unei dezvoltări sănătoase. Copiii au nevoie de atenția părinților, de o bună comunicare, sunt mulți factori care trebuie luați în considerare.
„Mai dificil mi s-a părut să le explic de la vârste mici cât de important este să nu minți”
Care a fost cea mai dificilă perioadă a ta în rolul de părinte?
Nu am avut perioade dificile, am luat acest rol ca un joc frumos cu beneficii și pentru mine, și pentru ei. Nu cred în măsuri punitive, cred că este important ca un copil să aibă încredere în părinții săi, să poată veni către ei în orice situație. Încerc să le fiu mai mult prieten, confident.
Mai dificil mi s-a părut să le explic de la vârste mici cât de important este să nu minți, să înveți, să discearnă între prieteni, fără a părea o lecție. A fost dificil să îi învăț să aibă hobby-uri sănătoase, să apeleze la cărți pentru informații. Dar am făcut toate aceste lucruri prin joc.
Ești la pupitrul Știrilor Kanal D în fiecare seară, de luni până vineri. Cum arată o zi de lucru din viața ta? Care este rutina de la care nu te abați?
Dimineața, primul lucru este să îmi beau cafeaua. Nici nu mă trezesc bine până nu îmi beau cafeaua. Apoi îi duc pe cei mici la grădiniță și pe drum povestim despre tot felul de lucruri. În prima parte a zilei îmi stabilesc tot felul de întâlniri.
După amiază sunt la muncă, discut știrile zilei cu colegii mei și apoi intru în studio. Seara, când mă întorc de la muncă, întotdeauna avem cina în familie.
Christian Sabbagh: „Mi se întâmplă să mai pierd rândurile pe prompter”
Au fost momente amuzante în cariera ta de prezentator?
Au fost destule momente, îmi este și greu să numesc una. Cele mai amuzante sunt când citesc ceva greșit și problema apare când colegii mei din regie râd, iar mie îmi este greu să mă concentrez în acele momente. Mi se întâmplă să mai pierd rândurile pe prompter, dar știu ideea de bază și reformulez.
Pe cine admirai ca om de televiziune în copilărie?
Michel Drucker. Avea o emisiune care se numea „Lecole des fans” (n.r.
Școala fanilor) cu copii extrem de talentați. Eram entuziasmat, fascinat de modul în care prezenta.
Foto: Facebook/ Instagram
Ultima modificare iulie 19, 2023 3:56 pm