Chefi la Cuțite 2023. Cosmin Berki, salvat de la eliminare de Sorin Bontea / Video

.

Situație inedită la Chefi la Cuțite. Timp de trei seri la rând, fiecare jurat și-a folosit amuleta salvatoare. După ce Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au decis să îl salveze pe Alex Bunea, acum a venit rândul lui Sorin Bontea să îi mai dea o șansă unui concurent.

Cosmin Berki din echipa turcoaz a avut cea mai slabă farfurie din ediția de marți, 10 octombrie, astfel că tânărul bucătar s-a aflat în pragul eliminării. Dar chef Bontea a scos rapid amuleta care îi permitea să salveze un concurent.

Cosmin Berki, salvat de la eliminare de Sorin Bontea

Deși la începutul serii Irina Fodor a anunțat că vor fi făcute două eliminări, în cele din urmă, un singur concurent a fost pe punctul de a pleca acasă.

După ce battle-ul a fost câștigat de echipa lui Florin Dumitrescu, celelalte două au intrat la duel. Proba propusă a avut ca subiect principal lactatele, iar fiecare concurent a fost nevoit să facă un anumit tip de mâncare. Deși la prima vedere totul părea simplu, majoritatea au întâmpinat probleme. Printre cei care au dezamăgit s-a aflat și cuțitul de aur al lui Cătălin Scărlătescu, care s-a salvat cu 8 puncte.

Concurentul cu cel mai mic punctaj a fost Cosmin Berki, farfuria lui primind doar 4 puncte din partea chefilor. Acesta a dat greș la prepararea unui bulz, fel de mâncare de care el nu mai auzise până în acel moment.

Citește și: Florin Dumitrescu a folosit cea mai prețioasă amuletă la Chefi la Cuțite. Pe cine a salvat

Citește și: Alex Bunea, salvat pentru a doua oară la Chefi la Cuțite. Cătălin Scărlătescu l-a luat în echipă / Video

„O zi foarte ciudată, ziua în care se pleacă acasă cu nota patru. Surprizele au început în momentul în care am spus proba. Nu știu ce surprize au avut chefii când au gustat, dar eu când am văzut că nu știți niște mâncăruri simple, pe care le face orice gospodină, m-am speriat, pentru că suntem la Chefi la cuțite. Astăzi, până la urmă va pleca doar unul dintre voi acasă și asta nu pentru că ați făcut dish-uri apreciate de către chefi, ci pentru că trei dintre voi au aceeași nota pe penultimul loc”, a anunțat Irina Fodor înainte de a le spune notele concurenților.

Cum Sorin Bontea îl consideră pe Cosmin Berki un concurent bun, a decis să îi ofere o a doua șansă. Astfel, fără să stea pe gânduri, a folosit amuleta și i-a oferit un loc în echipa portocalie.

Cine este Cosmin Berki de la Chefi la Cuțite

Auzind că are ocazia să rămână în competiție, Cosmin Berki a sărit în sus de bucurie, îmbrățișându-și noii colegi din echipa „Soarelui Răsare”.

„Am fost readus la viață cu energie maximă. Am urlat cu ei acolo, ne-am bucurat”, a afirmat bucătarul.

Cosmin Berki are 32 de ani, este sous chef și locuiește în Londra. Cu o experiență de 15 ani în bucătărie, concurentul a venit la show-ul culinar pentru a-și arăta abilitățile culinare.

Citește și: Fabian Soare, eliminat de la Chefi la Cuțite. Tânărul a fugit din Anglia fără să își plătească școlarizarea

Citește și: Haos în bucătăria Chefi la Cuțite. Jurații s-au „lovit” cu amulete și un concurent cu experiență a plecat acasă

„La vârsta de 19 ani am plecat în Malta cu niște prieteni de-ai mei și locuiam toți în aceeași casă. Eram vreo 8 băieți. Nu știam niciunul dintre noi să gătim, iar făcând chetă în fiecare zi, eu eram bucătarul și așa am devenit bucătar, cum s-ar spune”, a povestit Berki în momentul în care a venit la preselecțiile Chefi la Cuțite.

„Am stat în Malta în jur de 7 ani și jumătate, după care am plecat în Londra. Acum lucrez la un restaurant în centrul Londrei.(…) Am experiență în bucătărie, știu cum să lucrez sub presiune, nu mă panichez absolut deloc niciodată și cred că acesta este un plus pentru mine”, a mai spus el.

De asemenea, Cosmin Berki zicea atunci că îi plac competițiile, el fiind o fire competitivă.

„Am culoare, gust, prezentare, absolut tot, pot să zic”, preciza atunci concurentul.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Cosmin Berki

Sursă foto: PR

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton