Cine este chef Richard Abou Zaki. Juratul „Chefi la cuțite” este însurat, are o fetiță și un restaurant cu o stea Michelin

.

Richard Abou Zaki este unul dintre cei patru jurați ai sezonului 13 Chefi la Cuțite, alături de Orlando Zaharia, Ștefan Popescu și Alexandru Sautner. Tânărul bucătar are un restaurant cu o stea Michelin și a fost concurent al show-ului culinar în sezonul 11.

Cine este Richard Abou Zaki

Richard Abou Zaki are 27 de ani și s-a născut la Piatra Neamț. Acesta a iubit dintotdeauna bucătăria, astfel că de tânăr s-a îndreptat spre acest domeniu. Juratul emisiunii Chefi la Cuțite gătește de la vârsta de 8 ani, când rămânea singur acasă, în timp ce mama sa se afla la serviciu. Pe când avea 5 ani, acesta s-a mutat în Italia. Mama sa este româncă, iar tatăl lui este de origine libaneză.

„Mama mea e româncă, iar tatăl meu e de origine libanez. Ei s-au cunoscut în Cipru, când mama mea era o balerină profesionistă, apoi m-am născut eu. S-au despărțit când aveam 6 luni”, a dezvăluit el.

Și-a început cariera în calitate de chef de partie în celebrul restaurant Le Gavroche, primul restaurant cu 3 stele Michelin din Anglia. După un an și jumătate s-a întors în Italia, la Modena, unde a lucrat ca sous-chef alături de faimosul Chef Massimo Bottura la Osteria Francescana, un restaurant cu trei stele Michelin clasat pe locul 1 pe lista celor mai bune 50 de restaurante din lume de două ori.

Citește și: Cătălin Scărlătescu, adevăratul motiv pentru plecarea de la Antena 1: „Ei se cred Dumnezei și noi suntem niște sclaveți”. Ce i-a transmis producătoarei Chefi la cuțite

Citește și: Irina Fodor, mesaj cu subînțeles pentru Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu, la premiera Chefi la cuțite, sezonul 13: „Nu am scăzut 3, am adunat unul”

Juratul Chefi la Cuțite deține 4 restaurante

Richard Abou Zaki și-a deschis patru restaurante în Italia. Primul, Retroscena, a primit o stea Michelin la doar 8 luni de la inaugurare. Astfel, tânărul român a devenit unul dintre cei mai tineri chefi din Italia recompensat cu o stea Michelin.

„Toată viața mi-a plăcut să am provocări, asta m-a făcut mereu să mă dezvolt. Să fiu în juriu la «Chefi la Cuțite» este pentru mine o oportunitate extraordinară de a transmite pasiunea pe care eu o am pentru bucătărie și de a inspira oamenii pasionați de acest domeniu. (…) Am pornit de la 5 angajați, acum coordonez o echipă de 45 și tot ce am realizat are la bază această bucurie de a face lucruri. Sper să deschid o ușă spre o nouă perspectivă asupra bucătăriei, o bucătărie dinamică și contemporană”, a afirmat Richard Abou Zaki.

Citește și: Acasă la Chef Florin Dumitrescu. Imagini din spectaculoasa locuință a fostului jurat „Chefi la cuțite”

Citește și: Cum arăta Irina Fodor, prezentatoarea „Asia Express” și „Chefi la cuțite”, la începutul carierei în televiziune / Galerie foto

Cine este soția lui Richard Abou Zaki. Au împreună o fetiță

Richard Abou Zaki este căsătorit cu Alexandra, cu care are o fetiță în vârstă de 3 ani, pe care au numit-o Carlotta Fiamma. Soția bucătarului este mai mare cu 13 ani ca el, aceasta împlinind în septembrie 2023, 40 de ani.

Cheful este, de obicei, discret în ceea ce pribvește viața sa personală, însă mai publică din când în când, imagini cu familia sa pe rețelele de socializare.

Richard și Alexandra formează un cuplu de opt ani, iar în urmă cu trei au devenit părinții unei fetițe adorabile. De ziua de naștere a soției sale, bucătarul i-a transmis un mesaj în mediul online.

„Astăzi este ziua ta specială. 40 de ani din care o bună parte i-am petrecut împreună ca adulți. Mulțumesc pentru timpul, sfatul și ajutorul tău în momente critice. Astăzi este ziua ta și sper că este una specială și memorabilă. La mulți ani! PS: Nu-ți fie frică să îmbătrânești deoarece întotdeauna vei avea un spirit tânăr”, a scris el pe Facebook.

De ce nu a vrut juratul Chefi la Cuțite să aibă cetățenie italiană

În cadrul show-ului în al cărui juriu se află, Richard Abou Zaki a povestit, cu lacrimi în ochi, cât de greu i-a fost să se adapteze la viața în Italia, fiind doar un copil atunci când a părăsit România.

„M-am născut în România, la Piatra Neamț. Mama mea este româncă, tatăl meu este libanez. De România sunt legat și am să fiu legat toată viața, că eu familia din partea lui tata nu o cunosc deloc. Toată familia mea, care a fost mereu apropiată de mine, vine toată de aici, din România. Mama mea m-a crescut singură, când m-am dus în Italia aveam numai cinci ani, dar mama mi-a vorbit mereu în română, a vrut să mă învețe limba. Nu a fost așa de ușor, că te mai duci la școală, vorbești altă limbă, dar acasă noi vorbeam în română. Când aveam timp liber de la școală, în vacanțe, mă întorceam în România, unde petreceam verile cu sora mamei”, a afirmat el.

Deși locuiește de mai mulți ani în Italia, acesta nu a aplicat niciodată pentru cetățenia italiană.

„Și mă duceam la mamaia mea, care nu mai este, dar și acolo am petrecut mult timp și eram unul dintre puținii nepoți care dormeam cu ea. Și avea pat… mă emoționează chestia asta, că îmi amintesc lucrurile astea așa lucid. Mamaia mea stă la țară și avea pat de lemn tare. (…) Atunci stăteam acolo lângă ea. (…) Seara, când să mă spăl, luam apă din fântână și baia era afară, lângă grajd. (…) Mama m-a învățat mereu să fiu mândru de unde vin și ce am făcut. În toți anii ăștia de când stau în Italia nu am cerut niciodată cetățenie italiană și pot să o am, că stau în Italia de 20 și ceva de ani. Simt că sunt român, am pașaport român”, a mai spus chef Richard Abou Zaki.

Richard Abou Zaki, un bucătar cu o viață plină de provocări

Tot în emisiunea Chefi la Cuțite, bucătarul a povestit cum s-a îndrăgostit de bucătărie și a ajuns să își urmeze pasiunea, deși provenea dintr-o familie umilă.

„În clasa a 8-a a trebuit să iau niște deciziiÎn Italia eram numai eu cu mama mea. AM stat mereu împreună, am fost avut un raport extrem de frumos. Ea muncea în fabrică și atunci a început visul meu de a face bucătărie că rămâneam singur acasă și făcea un cartof prăjit, o ceafă de porc. În clasa a 8-a trebuia să iau niște decizii importante și i-am zis mamei mele că vreau să mă duc la școala de bucătari. Ea era deja conștientă că vreau să fac asta. Era un vis și eu eram un băiat cu multe visuri, puțini bani, puține de toate și speram să fac bine. M-am dus la una din cele mai bune școli de bucătari din regiunea unde stăteam eu. Școala mi-a dat niște oportunități să fac niște stagii în unele din cele mai bune restaurante din Europa”, a povestit Richard Abou Zaki.

Așa a ajuns să lucreze La Gavroche, un restaurant de trei stele Michelin din Marea Britanie.

„Ca să demonstrez că vreau să intru, să stau acolo, programul meu era numai dimineața și eu rămâneam și seara. Intram în bucătărie la 8 și ieșeam la miezul nopții. În ultima zi de stagiu, chef-ul a venit la mine și m-a întrebat dacă aș vrea să mă întorc acolo și am spus da. Și așa a început viața mea în bucătărie”, a dezvăluit bucătarul.

A muncit din greu și, deși era cuprins de oboseală, nu a renunțat în nicio clipă, până ce a reușit să-și vadă visul cu ochii.

„Am început de jos, era militară chestia, nu aveai timp să stai jos sau să mănânci. Erau 28 de bucătari, iar eu eram ultimul. Nu mă saluta niciunul dimineața, eram ca o fantasmă. (…) AM pierdut 10 kilograme în primele 10 luni. Nu mîncam niciodată, nu aveam timp. Eu eram primul care intra în bucătăria aia și ultimul care ieșea. Când mă întorceam acasă plângeam pe metrou că eram obosit, eram stresat. La 19 ani am ajuns cel mai tânăr responsabil de o secție din istoria La Gavroche. Era toată secția de starter în mâna mea. Și a fost ceva magic pentru mine”, a mărturisit chef-ul.

Richard Abou Zaki a fost concurent la Chefi la Cuțite

Înainte de a deveni jurat al emisiunii Chefi la Cuțite, Richard Abou Zaki a fost concurent al celebrului show culinar. În sezonul 11, acesta și-a făcut apariția în fața foștilor jurați, Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea.

Atunci, tânărul era prezentat ca un bucătar care vine din Italia și că deține un restaurant cu o stea Michelin.

În emisiunea de la Antena 1, în postura de concurent, Richard Abou Zaki a vorbit și despre parcursul lui.„Am restaurantul meu în Italia cu o stea Michelin, am obținut-o în 9 luni. Am plecat în Italia când aveam 5 ani, cu mama, iar de atunci a început tot parcursul meu. Eu am 4 restaurante. Mi-am dat viața pentru bucătărie și niciodată nu m-am gândit să renunț la ea”.

Cât despre cei trei jurați de atunci ai emisiunii, Richard Abou Zaki zicea, înainte de a intra în platou: „O să fie o plăcere să îi cunosc, sunt adevărate staruri în România și nu numai”.

Atunci, chef Bontea, chef Scărlătescu și chef Dumitrescu l-au lăudat pentru preparatul său.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu chef Richard Abou Zaki

Sursă foto: Facebook, PR

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton