Chef Orlando Zaharia a ajuns pe masa de operație după ce s-a tăiat serios la o mână. „Am avut puțini nervi și m-am răzbunat pe un tendon!”

.

Chef Orlando Zaharia a suferit recent un accident la mână, în urma căruia a avut nevoie de o operație de urgență. Juratul de la „Chefi la Cuțite” are acum mâna imobilizată și este în curs de refacere.

Chef Orlando Zaharia s-a accidentat serios la o mână

Chef Orlando Zaharia are nevoie de trei săptămâni pentru a se reface după operația suferită. Celebrul bucătar și-a tăiat un tendon de la mâna dreaptă și a ajuns de urgență la spital. După o operație ce a durat două ore, chef Zaharia trebuie să stea acum cu mâna imobilizată. În perioada aceasta se filmează deja următorul sezon „Chefi la Cuțite”. Accidentul s-a petrecut în afara emisiunii, în timpul liber.

„Când este prea multă pasiune și prea multă dorință în bucătărie și uiți că trebuie să te mai și calmezi, se întâmplă lucruri neprevăzute. Ieri am avut puțini nervi și m-am răzbunat pe un tendon de la mână. Acum suntem bine, în trei săptămâni suntem și mai bine. Mare atenție: pasiunea trebuie să fie în farfurie. Lucruri ca ăsta se mai întâmplă. Cu toții ne-am mai tăiat. Hai că o să fie bine, eu sunt puternic, ca și voi” – a declarat Orlando Zaharia pentru Libertatea.

Citeşte şi: Cum arată casa modestă de la țară în care a copilărit Orlando Zaharia. Juratul „Chefi la cuțite”, emoționat până la lacrimi

Citeşte şi: Orlando Zaharia de la Chefi la Cuțite, dezvăluiri despre cele mai grele momente din viață: „Dormeam în podul de deasupra camerei frigorifice”

Citeşte şi: Cu ce se ocupă fiul lui chef Orlando Zaharia. Juratul Chefi la cuțite a făcut anunțul: „Angajat cu acte în regulă”

Orlando Zaharia gătește de la 14 ani

Orlando Zaharia a început să gătească de la 14 ani și lucrează în domeniul culinar de la 16 ani. Primii ani de bucătărie i-a făcut într-un restaurant dintr-un hotel de renume aflat în București.

„Eu simt că bucătăria m-a ales, așa s-a întâmplat. Am gătit încă din copilărie, când eram la bunici, la țară, dar și în București. Făceam clătite pentru toți copiii de pe scara blocului meu. Veneam cu câte o rețetă de gogoși de la țară și le făceam prietenilor mei din București când eram copil. În felul ăsta, bucătăria m-a și ajutat să mă integrez în București, eu fiind un copil de la țară.

Așa m-am apropiat de ei. Eu n-aveam jocuri, eu veneam cu gogoșele, cu clătite, cu pâine muiată-n lapte, dată prin ou și zahăr și prăjită-n tigaie. Țin minte că o tăiam cumva cuburi, ca să nu vadă că este pâine. Bucătăria m-a ajutat să-mi fac prieteni, să mă cunosc mai bine, să cunosc alți oameni și să dăruiesc”, povestea Orlando Zaharia acum ceva ani.

După ce a descoperit tainele bucătăriei mediteraneene și s-a specializat în bucătăria franțuzească, Orlando Zaharia s-a angajat ca bucătar pe un vapor, unde a avut parte de o experiență de neuitat.

„A fost o experienţă colosală. Am avut ocazia să cunosc lucruri pe care nu aveam de unde să le aflu dacă lucram doar în ţară. Am intrat în contact cu alte tradiţii, cu alte obiceiuri şi, automat, cu alte moduri de a prepara mâncarea“, spunea Orlando Zaharia despre exeperiența de 2 ani de pe vas, potrivit adevarul.ro.

Chef Orlando Zaharia este căsătorit și are un fiu, Andreas, în vârstă de 18 ani. Băiatul este și el pasionat de gastronomie și a învățat să gătească de la părinții lui.

„E disperat să vină să lucreze, să stea cu mine, își gătește acasă. Eu l-am luat de câteva ori ca să vadă cum se câștigă banii. I-am dat să curețe, să facă tot felul, nu a comentat și a făcut tot ce i-am cerut. Apoi a văzut la maică-sa cum se face și ușor, ușor a început să termine el câte o mâncare începută de maică-sa sau să-și facă singur” – mărturisea chef Zaharia acum ceva timp.

Foto – Instagram / Libertatea

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton