Pe Chef Foa începutul anului 2015 l-a prins în Cape Town, Africa de Sud, unde a petrecut o vacanţă plină de aventuri şi unde a încercat preparate inedite.
Che Foa mărturiseşte că a fost fascinat de diferenţele culturale şi a rămas cu amintiri de neuitat. „Până acum, nu mai plecasem așa de departe de România și mi-am dorit o destinație care să îmi ofere, în principal, experiențe culinare noi, dar și vinării superbe, un peisaj diferit, căldură, aventură și adrenalină. Africa de Sud s-a dovedit a fi alegerea perfectă, sunt atât de multe atracții și atât de diferite, încât nu ai cum să te plictisești”, a declarat acesta.
Pe parcursul vacanței, Chef Foa a luat parte la experiențe culinare noi și inedite, a fost într-un safari în savana africană și a vizitat una dintre cele șapte noi minuni naturale ale lumii, Table Mountain (care a fost numit de curând una dintre noile șapte minuni naturale ale lumii).
Din cele opt zile petrecute în Cape Town, Foa a alocat două zile degustărilor de vin. Sunt foarte multe podgorii aproape de Cape Town, care oferă degustări organizate, unde poți face un tur al împrejurimilor, pe jos sau cu mașini de safari.
„Am experimentat o degustare între ciocolată și vin, unde am primit trei feluri de ciocolată, fiecare potrivită pentru un anumit tip de vin. Nu întâmplător, în zonele podgoriilor sunt și cele mai bune restaurante, unde cultura mâncării este foarte dezvoltată și bucătarii extrem de profesioniști”, a mărturisit Chef Foa.
Pe lângă vinuri, Chef Foa a încercat și preparate specifice Africii.
„Am fost în renumitele târguri de mâncare ce au loc în Cape Town în weekend-uri, așa numitele Neighbour-goods Markets, unde producători locali vin și pregătesc totul în fața ta, folosind ingredientele proprii, de sezon, proaspete, de calitate și le prepară în feluri foarte inedite.
Am observat în aceste târguri, un accent pe mâncare ca și mijloc de socializare, care apropie oamenii și aduce bucurie. Mi-ar plăcea să văd asta mai mult și la noi”.
Cel mai inedit preparat pe care Foa l-a încercat a fost carnea de vânat de antilopă, care, atunci când este gătită corect devine foarte fragedă.