Chef Florin Dumitrescu a renunțat la pâine după ce a aflat ce se pune în ea. „Eu de asta mănânc lipie!”

.

Chef Florin Dumitrescu a vorbit deschis despre preferințele sale culinare, dezvăluind de ce a ales să renunțe la un aliment nelipsit de pe mesele multora dintre noi.

Fostul jurat de la “Chefi la cuțite” spune că a renunțat la pâine de ceva timp, de când a auzit povestea unui coleg de breaslă, bucătar ca și el, legată de ingredientele car sunt folosite în brutării pentru producerea pâinii.

„Cel mai bun sfat este să te duci să mănânci acolo unde e cârciuma plină”

Invitat în cadrul unui podcast, Florin Dumitrescu a mărturisit că nu mai cumpără pâine de comerț de ceva timp, preferând să consume lipii, despre care știe sigur că sunt făcute doar din apă și făină. Problema legată de pâine, care l-a făcut să nu o mai include în meniul zilnic al familiei este afânătorul folosit pentru a face acest produs să crească și să devină pufos.

„Dacă vrei, te fac să nu mai mănânci pâine în viața ta. Un prieten mi-a povestit că își făcuse brutărie, o avea deschisă de foarte mult timp. La un moment dat, i-a curs bidonul de afânător, era un ingredient lichid pe care-l băga în aluatul de pâine și i-a făcut gaură în beton. Ăla a căzut ca picătura chinezească, peste noapte i-a făcut gaură în beton, de 12 centimetri.

Asta se întâmplă de fapt cu ce mâncăm noi. De asta, atunci când cumperi pâinea trebuie să știi ce cumperi. Că dacă o cumperi pe cea mai ieftină, clar va fi așa. Eu de asta mănânc lipie, faină cu apă”, a declarat Dumitrescu, în cadrul podcastului moderat de George Buhnici.

„Nu luați niciodată ce vă recomandă ospătaru”

Nu este prima oară când chef Florin Dumitrescu dezvăluie problemele existente în industria alimentară. În urmă cu câteva luni, el povestea de nu trebuie să ne luăm după recomandările ospătarilor când mâncăm la un restaurant. Chef Dumitrescu profesează în domeniul culinar de mai bine de 15 ani și spune că din prima lui zi de lucru a aflat că nimeni nu trebuie să dea curs recomandărilor ospătarilor cu privire la alegerea preparatelor, deoarece ei încearcă să “scape” rapid de felurile de mâncare ce sunt pe punctul de a nu mai fi bune de consum.

“Am învățat-o încă din prima zi de cârciumă. Nu luați niciodată ce vă recomandă ospătarul. Mă simt ca un magician din ăla care dezvăluie trucuri. Nu e bine! (…) Există acest “Astăzi vă recomand… coastele de porc!”. Dar de ce îmi recomanzi tu mie coastele de porc astăzi?

Citeşte şi: Chef Florin Dumitrescu, despre mâncatul la restaurant: „Nu comandați ce vă recomandă ospătarul! Nu e bine”

Citeşte şi: Cătălin Scărlătescu, adevărul despre plecarea de la „Chefi la cuțite”. „Niște oameni au fost răutăcioși!” Ce s-a întâmplat în culisele emisiunii

Citeşte şi: Cum arătau Florin Dumitrescu, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu în primul sezon Chefi la Cuțite. Imagini de colecție

Citeşte şi: Situație inedită la Chefi la Cuțite. Un concurent a vrut să abandoneze competiția înaintea semifinalei

Păi… să scăpăm de ele, înțelegi? Dar nu că sunt ele gătite, dar e ultima zi a lor înainte de a expira, înainte de a începe să miroasă urât. Asta în cârciumile care nu funcționează, dacă te duci la una care are 700 de persoane rulaj pe prânz nu ai problema asta. Cel mai bun sfat este să te duci să mănânci acolo unde e cârciuma plină” – a explicat Florin Dumitrescu, acum câteva luni.

“Eu nu mai mănânc ciorbe în cârciumi”

În plus, cheful a mai precizat că sunt mulți bucătari care folosesc vegeta în locul legumelor proaspete sau congelate când prepară ciorbe și supe. De aceea, el evită să comande ciorbe când merge la restaurant.

“Eu nu mai mănânc ciorbe în cârciumi. Eu nu mai pot să mănânc ciorbe în cârciumi. Am avut problema asta după ce am descoperit că mă și mint. Eu îi întrebam „aveți vegeta în farfurie?”. Și ospătarii spuneau că nu, cum să facă așa ceva?! Dar m-a învățat un bucătăraș de prin Ardeal că școala de bucătari îi învață cum să folosească vegeta fără să se vadă. Fac supa, baza, apoi o dau prin sită fină, fină și se pierd bucățelele alea. Nu e intoleranță, nici alergie, e direct inflamație.

Nu doar monoglutamatul, că dacă ar fi monoglutamatul natural nu ar fi o problemă. Bazele chimice pe care ei le folosesc acolo… Treaba aia, un sfert de oră am de la prima lingură până când trebuie să ajung la prima toaletă și stau acolo toată noaptea. E îngrozitor și am zis că nu mai mănânc ciorbă în cârciumi”– a adăugat Florin Dumitrescu.

Foto – Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton