Celine Dion, totul despre boala sa, într-un nou film: „Vreau să documentez această parte a vieții mele”

.

Celine Dion a decis să le prezinte fanilor viața ei, de când a fost nevoită să se retragă din luminile reflectoarelor. Îndrăgita solistă canadiană a fost diagnosticată, în urmă cu doi ani, cu sindromul persoanei rigide, iar de atunci nu a putut reveni pe scenă.

În ultimii ani, singura care a mai oferit informații despre starea de sănătate a acesteia a fost sora ei, Claudette, însă fără a da prea multe detalii. Tot ce se știa era că Dion făcea tot posibilul să se recupereze pentru a-și putea relua activitatea.

Lupta lui Celine Dion cu sindromul persoanei rigide, prezentată într-un documentar

„I Am: Celine Dion” este un documentar despre artista canadiană care urmează să apară anul acesta.

Îndrăgita cântăreață în vârstă de 55 de ani urmează să-și exploreze realizările și provocările din ultimii ani, de când a fost nevoită să își anuleze turneele pentru a se concentra asupra sănătății sale, într-un nou documentar pe care fanii îl vor putea vedea pe Amazon Prime Video. Platforma de streaming a anunțat la începutul săptămânii lansarea filmului.

Această peliculă aruncă o privire mai intimă asupra carierei artistei, cât și asupra vieții ei private, în timp ce solista continuă să lupte cu afecțiunea cu care a fost diagnosticată, sindromul persoanei rigide.

Potrivit unui comunicat de presă, filmul va dezvălui „eforturile pe care Dion le-a făcut pentru a continua să cânte pentru fanii ei iubiți și loiali” de când a fost diagnosticată cu această boală neurologică rară și incurabilă care poate provoca spasme musculare.

„De la vizitarea garderobei sale couture de turneu și a bunurilor personale până la petrecerea timpului în studioul de înregistrări, documentarul surprinde viața privată a artistei, ce nu a mai fost expusă până acum publicului. O scrisoare de dragoste emoționantă, energică și poetică pentru muzică, „I Am: Celine Dion” surprinde mai mult de un an de filmări în timp ce legendara cântăreață încearcă să ducă o viață dechisă și autentică în pofida bolii”, se arată în descrierea peliculei.

Citește și: Celine Dion, prima apariție publică după ce a fost diagnosticată cu sindromul persoanei rigide

Citește și: Celine Dion, în stare tot mai gravă. Sora artistei, declarații tulburătoare: „Și-a pierdut controlul asupra mușchilor”

De ce a vrut Celine Dion să facă documentarul

Celine Dion a dezvăluit de ce a decis să realizeze acest documentar: „Acești ultimi doi ani au fost o provocare pentru mine, călătoria de la descoperirea stării mele până la a învăța cum să trăiesc cu ea și cum să o gestionez, dar să nu o las să mă definească”.

„Pe măsură ce drumul către reluarea carierei mele continuă, mi-am dat seama cât de mult mi-a lipsit să îmi văd fanii. În această absență am decis că vreau să documentez această parte a vieții mele, să încerc să conștientizez această afecțiune puțin cunoscută, să-i ajute pe alții care împărtășesc acest diagnostic!”, a explicat artista.

Filmul despre viața lui Celine Dion vine la mai puțin de doi ani de la anunțul interpretei privind cruntul diagnostic. Aceasta a dezvăluit pentru prima dată diagnosticul primit într-un clip emoționant postat pe Instagram, la sfârșitul anului 2022, în care a vorbit despre starea ei de sănătate, precizând atunci că este nevoită să își amâne turneele.

Citește și: Mama lui Cătălin Bordea a murit la 55 de ani. Ce probleme avea cea care i-a dat viață comediantului

Citește și: Cum arată casa din Corbeanca în care locuiesc Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu. „Sunt foarte mândru” / Galerie foto

Ce este Sindromul Persoanei Rigide

Potrivit Fundației Stiff Person Syndrome, afecțiunea afectează sistemul nervos central, în special creierul și măduva spinării. Potrivit informațiilor furnizate de această fundație, persoanele care primesc acest diagnostic pot ajunge în scaun cu rotile sau imobilizați la pat, incapabili să lucreze sau să aibă grijă de ei înșiși.

Boala neurologică cu caracteristici autoimune poate include simptome precum hiper-rigiditate, durere puternică, anxietate cronică, precum și spasme musculare „atât de violente încât pot disloca articulațiile și chiar pot rupe oasele”.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Celine Dion

Sursă foto: Hepta, Captură video

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton