Celine Dion, noi detalii despre boala cu care se luptă. Când a experimentat primele simptome: „Mi-a luat 17 ani să înțeleg ce se întâmplă”

.

Celine Dion (56 ani) a oferit noi detalii despre lupta ei cu sindromul persoanei rigide, cu care a fost diagnosticată în urmă cu doi ani. Îndrăgita artistă a dezvăluit că simptomele au apărut încă din anul 2008, însă nimeni nu știa ce se întâmplă cu ea.

Celine Dion, noi dezvăluiri despre lupta cu sindromul persoanei rigide

Deși a dezvăluit că suferă de sindromul persoanei rigide în decembrie 2022, Celine Dion a experimentat primele simptome încă din anul 2008. După ce timp de 16 ani s-a confruntat cu mai multe simptome ale bolii neurologice, cântăreața canadiană spune că s-a bucurat ca în sfârșit să afle ce i se întâmplă.

„S-ar putea să pară ciudat să spun asta, dar am fost fericită când mi s-a spus ce este. În sfârșit voi putea trăi cu această boală și nu voi mai suferi din cauza ei”, a mărtuisit vedeta într-un interviu acordat Vogue.

„Sper că acest lucru nu îi va speria pe oameni să caute un diagnostic și în schimb îi va alerta. Mi-a luat 17 ani să înțeleg ceea ce se întâmplă. Vă rog, nu așteptați atât de mult!”, a continuat Celine Dion.

Citește și: Celine Dion, apariție spectaculoasă pe coperta revistei Vogue. Artista a fost fotografiată în ipostaze incendiare

Citește și: Celine Dion, dezvăluiri despre lupta cu sindromul persoanei rigide: „Una dintre cele mai grele experiențe din viața mea”

Care au fost primele simptome

Celine Dion a precizat că a început să aibă simptome în anul 2008, în timpul turneului Taking Chances. Atunci artista a observat că, atunci când atingea note înalte, vocea îi tremura.

„Mă luptam să o controlez. Am reușit să ajung foarte sus, dar apoi vocea mea era cuprinsă de niște spasme. Am făcut ce trebuie să faci în aceste zile: am mers să văd un doctor”, și-a amintit ea.

Medicii care au controlat-o i-au spus că nu are probleme la corzile vocale, astfel că Celine Dion s-a întors la Las Vegas și a pornit în alte cinci turnee. Apoi a apărut rigiditatea musculară.

„Mă luptam să mă mișc. Trebuia să mă sprijin de ceva ca să pot merge”, a explicat cântăreața.

Deși deja avea mai multe simptome de câțiva ani, Celine Dion a decis să își pună sănătatea pe primul plan la începutul pandemiei de Covid.

„Mi-am spus că universul mi-a trimis un semn cu Covid: trebuia să profit de acest timp de odihnă pentru a descoperi ce se întâmplă”, a afirmat solista.

Celine Dion a precizat că a preferat să își țină ascunse problemele de copiii ei pe care îi are cu Rene Angelil, care a decedat în anul 2016.

„Timp de ani și ani, am închis ochii la asta. Am ascuns problemele de prietenii mei, de familia mea, de copiii mei. Am rezistat cât am putut. Trebuia să încetez să fiu atât de curajoasă. Trebuia să am grijă de asta”, a povestit artista.

Citește și: Cum arată fiul cel mare al lui Celine Dion. Rene Charles Angelil, apariție rară la brațul mamei sale

Citește și: Nicoleta Nucă, dezvăluiri despre relaţia toxică în care a fost. Pe cine se bazează după despărţirea de logodnic: „E foarte greu”/ Exclusiv

Celine Dion, la un pas de moarte din cauza bolii neurologice

Recent, Celine Dion a dezvăluit că a fost la un pas de moarte din cauza sindromului persoanei rigide. În cadrul unui interviu emoționant cu Hoda Kotb, ce urmează să fie difuzat pe 11 iunie, artista a mărturisit că „aproape a murit” în mijlocul acestei lupte teribile.

„A fost diagnosticată cu această boală teribilă și, la un moment dat, s-a întrebat dacă va reuși să treacă prin ea”, a spus Kotb.

„Acum este mult mai bine, dar la un moment dat aproape că a murit, este ceea ce ea a spus”, a precizat Hoda Kotb pentru Page Six în urmă cu câteva zile.

În decembrie 2022, Celine Dion a dezvăluit că a fost diagnosticată cu sindromul persoanei rigide, o boală neurologică rară și incurabilă care poate provoca spasme musculare debilitante și a determinat-o să anuleze toate spectacolele viitoare.

„Din păcate, aceste spasme afectează fiecare aspect al vieții mele de zi cu zi… Uneori provoacă dificultăți când merg și nu îmi permit să-mi folosesc corzile vocale pentru a cânta așa cum eram obișnuită”, spunea ea la momentul respectiv.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Celine Dion

Sursă foto: Profimedia, Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton