Celebrități care au rădăcini românești. Dustin Hoffman, Elsa Pataky și Sebastian Stan, printre vedetele care provin din România

.

Au apărut de numeroase ori pe micile și marele ecrane și sunt iubiți de întreaga lume. Însă nu mulți știu că acești mari actori au rădăcini românești. Printre vedetele care au dat lovitura peste Ocean se numără Sebastian Stan, Stan Lee și Elsa Pataky.

Unele dintre cele mai mari vedete de la Hollywood au răfdăcini românești, dar nu mulți știu acest lucru. Deși nu vorbesc des despre moștenirea lor românească, celebritățile nu au ascuns niciodată că părinții lor vin din România/ Iar altele chiar au spus că simt acest lucru în ADN-ul lor.

Elsa Pataky – mama actriței este româncă

Elsa Pataky s-a născut la Madrid, fiind fiica unui biochimist spaniol, José Francisco Lafuente, și a româncei Cristina Medianu Pataky.

Soția lui Chris Hemsworth a studiat jurnalismul la Universitatea din San Pablo și a făcut și școala de actorie. Aceasta vorbește fluent cinci limbi străine: spaniolă, română, engleză, franceză și iyaliană.

Elsa Pataky se caracterizează pe site-ul ei oficial: „sângele meu este ca un cocktail: o măsură spaniolă, una română și ceva unguresc și… asta sunt eu”.

Citește și: Gestul emoționant pe care îl face Adam Sandler pentru Jennifer Aniston, de Ziua Mamei. Actrița s-a luptat cu infertilitatea

Citește și: Semnalul secret al lui Meghan Markle. Cum îi atrage atenția Prințului Harry

Dustin Hoffman este un „evreu român”

Dustin Hoffman, care luna aceasta a împlini 86 de ani, s-a declarat a fi un evreu român. Celebrul actor s-a născut în Los Angeles, California, într-o familie dintr-o mamă româncă (Liliana) și un tată ucrainean (Harry Hoffman).

Părinții lui au părăsit România în anul 1937, anul în care a venit pe lume și actorul.

„Sunt un evreu român” a declarat la un moment dat Dustin Hoffman.

Îndrăgitul actor a vorbit pentru prima dată despre originile sale românești în anul 2006, într-o carte semnată de Abigail Pogrebin.

„Sunt un evreu ruso-român. Îmi plac heringii și vodca și simt că asta vine din AND-ul meu”, spune atunci Hoffman.  

Natalie Portman are rădăcini românești

Celebra actriță americană a dezvăluit, în urmă cu mai mulți ani, că bunicii paterni provin din România și Polonia. Natalie Portman a vorbit pentru publicația franceză „Gala” despre arborele său genealogic.

Astfel, aceasta a explicat că străbunicii tatălui ei au emigrat din România și Polonia în Israel, în timp ce pe linie maternă, actrița are rude cu rădăcini în Rusia și Austria.

Natalie a luat numele de scenă Portman în anul 1994, înainte de a debuta în filmul „The Professionnal”, de teamă că pelicula ar putea fi un eșec și ar face de râs numele părinților ei, Hershlag.  

Winona Ryder și legătura ei cu România

Winona Ryder s-a născut în Minnesota, numele ei adevărat fiind Laura Horowitz. Ulterior, actrița a preluat numele Ryder de la cântărețul Mitch Ryder.

Legătura ei cu România provine din partea tatălui său, scriitorul Michel D Horowitz care provine dintr-o familie cu origini românești. Mama acestuia, Ethel Horowitz a fost o evreică româncă.

Pe de altă parte, tatăl scriitorului, Sol Horowitz, era un evreu rus.  

Citește și: Cine este și cum arată Nicolò Cutugno, fiul nelegitim al lui Toto Cutugno. Soția artistului nu a putut face copii

Citește și: Ce va face Sandra Bullock cu cenușa lui Bryan Randall. Gestul actriței are o însemnătate aparte

Sebastian Stan, actorul care s-a născut în Constanța

Sebastian Stan s-a născut la Constanța, însă s-a mutat cu mama sa, de profesie pianistă, la Viena, pe când avea 8 ani. Patru ani mai târziu, acesta a părăsit Austria pentru New York. A devenit cunoscut în momentul în care a obținut un rol în serialul „Gossip Girl”, însă succesul l-a obținut cu adevărat odată cu rolul din seria „Captain America”.

Johnny Weissmuller s-a născut la Timișoara

Primul actor care l-a interpretat pe Tarzan, Johnny Weissmuller, s-a născut în Timișoara, într-o familie de șvabi. Mai târziu, acesta a pretins că s-a născut în Pennsylvania pentru a-și asigura eligibilitatea pentru a concura în echipa olimpică de înot a Statelor Unite. Adevărul este că familia actorului a părăsit România și s-a stabilit în America pe când el avea 7 luni.

Fran Drescher și străbunica ei româncă

Fran Drescher, actrița care a devenit cunoscută grație accentului ei nazal, are și ea rădăcini românești. Străbunica acesteia, Yetta, s-a născut la Focșani, însă a emigrat în America.

„Sunt româncă. Străbunica mea a plecat din Focșani la New York acum 100 de ani. Iar după 3 generații, eu mă întorc acum în locurile natale”, declara Fran Drescher în anul 2008, în emisiunea „Happy Hour”, când a făcut o vizită în România.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus imagini cu actorii celebri de la Hollywood care au rădăcini românești

Sursă foto: Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton