Extravagantă şi adesea ciudată prin stilul său original, Lady Gaga a fost desemnată cea mai influentă artistă a anului, într-un clasament recent realizat de revista Time.
În vârstă de 24 de ani şi de numai doi ani pe scena muzicală, cântăreaţa americană a reuşit să devanseze personalităţi celebre cu vechime în televiziune, ca Oprah Winfrey, precum şi cineaşti recompensaţi cu Oscar, cum este Kathryn Bigelow.
După ce a compus o vreme pentru Fergie, Britney Spears sau „The Pussycat Dolls”, albumul de succes „The Fame” îi asigură artistei reputaţia absolută în 2008.
Însă nu doar muzică electrizantă o menţine în atenţia publicului. Stilul ei vestimentar excentric, ciudat şi original, pentru care a fost de multe ori ridiculizată, s-a răspândit rapid că o tendinţă obligatorie în modă, atât în rândul fanilor, cât şi al artiştilor de pretutindeni.
Conan O’Brien
Deşi perdant în competiţia lui continuă cu colegul şi concurentul său de la NBC, Jay Leno, O’Brian reuşeşte să se impună în alte clasamente. Gazda unuia dintre cele mai longevive show-uri americane de televiziune, Conan O’Brien ocupă cel de-al doilea loc în topul artiştilor influenţi.
După 17 ani în care milioane de telespectatori i-au urmărit celebra emisiune „Late Night”, glumele prezentatorului se pare că nu au mai fost la fel de bune. Aşa că NBC a venit cu propunerea să mute show-ul lui Jay Leno în locul emisiunii sale, dar pentru că a refuzat, acesta a fost nevoit să renunţe definitiv la proiect.
Dar prezentatorul nu se retrage definitiv, pentru că din noiembrie 2010, O’Brien îşi va aştepta fanii într-o noua emisiune de tip talk-show pe postul de televiziune TBS.
Kathryn Bigelow
Dacă „Near Dark” (1987) nu îţi spune mare lucru, „The Hurt Locker” este filmul care aduce pentru prima dată în istorie un Oscar unei regizoare. Kathryn Bigelow se află pe cea de-a treia poziţie în top, graţie marelui premiu pe care îl câştigă la ediţia din acest an a Premiilor Oscar, film laureat, de asemenea, şi cu trofeul Bafta în acelaşi an.
Concurenţa cu cel mai scump film realizat vreodată – „Avatar” – îi aduce acesteia aprecierea publicului, precum şi admiraţia femeilor, Kathryn concurând chiar cu fostul său soţ, James Cameron, regizorul filmului.
Prin decernarea premiului Oscar pentru regia filmului „The Hurt Locker”, Kathryn Bigelow a devenit prima femeie câştigatoare a premiului Oscar pentru cel mai bun regizor.
Oprah Winfrey
După doi ani, timp în care a fost gazda unui talk show matinal de jumătate de oră, Oprah a reuşit aibă cel mai bine cotat talk show din Chicago. În 1986 emisiunea se va numi „Oprah Winfrey Show”, o „şedinţă de terapie” în care invitaţii săi dezvăluie lucruri mă mult de dragul ei.
În 2003 devine cel mai popular simbol al culturii pop din toate timpurile, reuşind să-l depăşească pe Elvis Presley. Publicaţiile străine scriu despre ea că poate chiar să influenţeze oscilaţii ale pieţei şi schimbări în politicile de preţ cu un singur comentariu.
Oprah Winfrey a fost numită de către revista Time una dintre cele mai influente 100 de persoane ale secolului 20, nelipsind din topuri în anii 2004 – 2006.
În 2005 revistă Forbes i-a acordat statutul de cea mai puternică celebritate din lume, iar presa americana a scris ca are o influenţă culturală mai puternică decât orice politician sau lider religios.
Celebra Oprah Winfrey s-a clasat pe locul al patrulea.
Valery Gergiev
Valery Gergiev este unul dintre cei mai cunoscuţi dirijori din lume, un muzician de valoare al Rusiei şi un simbol al oraşului Sankt Petersburg.
Este directorul artistic al Orchestrei Mariinsky, conduce Orchestra Simfonică din Londra (London Symphony Orchestră) şi este principalul dirijor al teatrului de operă Metropolitan Opera din New York.
Renumitul dirijor este cunoscut de asemenea şi pentru acţiunile pacifiste în care s-a implicat, în special în Caucaz, în conflictul dintre Georgia şi Oseţia de Sud.
În timpul războiului din Oseţia în 2008, Gergiev nu s-a ferit să acuze guvernul georgian de masacrele dictate aici, ceea ce a declanşat şi conflictul cu Rusia.
În memoria victimelor războiului, dirijorul a organizat un concert chiar lângă ruinele clădirilor bombardate din Oseţia de Sud.
Robert Pattinson
Cu nu mai puţin de nouă premii câştigate în 2009, „Amurg/Twilight” este de fapt „Răsăritul” carierei lui Robert Pattinson.
Manechin şi cântăreţ, actorul englez îşi face mai întâi intrarea în lumina reflectoarelor cu rolul său din „Harry Potter şi Pocalul de Foc”, în care îl interpretează pe Cedric Diggory.
Dacă nu s-a făcut suficient remarcat în rolul lui Cedric Diggory, în cele două filme din seria „Harry Potter”, tânărul a dat lovitura cu rolul vampirului îndrăgostit din filmul „Amurg”.
În 2007 el a fost ales să joace încă un personaj fictiv, pe misteriosul Edward Cullen, unul dintre personajele principale ale seriei „Amurg”, scrisă de Stephenie Meyer.
Nu în ultimul rând, premierele de la Londra şi Los Angeles au adunat mii de admiratoare ale starului.