Ce vedete ar putea fi afectate de taxa pe lux care a intrat în vigoare în România. Cât costă casele și mașinile celebrităților

.

Taxa pe lux a intrat în vigoare săptămâna aceasta și câteva mari vedete din România ar putea fi afectate de ea, întrucât cei care dețin case și mașini scumpe vor fi nevoiți să plătească noi impozite pentru ele. Care sunt celebritățile autohtone care au ales să își investească banii în mașini și case de lux.

Vedete ce ar putea fi afectate de taxa pe lux

În România a intrat în vigoare săptămâna aceasta taxa pe lux, iar afectați vor fi românii care dețin proprietăți imobilirare mai scumpe de 500.000 de euro sau mașini mai scumpe de 75.000 de euro. Aceștia vor plăti această taxă de lux, după ce vor completa formularul 216 până la finalul lunii septembrie.

Andreea Bălan, Anda Adam, Alex Velea și Antonia, Anca Serea și Adi Sână, Anda și Cătălin Măruță, sunt doar din vedetele ale căror poprietăți sunt evaluate la peste 500.000 de euro și care dețin și autovehicule de lux.

Cât costă casele vedetelor

Andreea Bălan este una dintre vedetele care ar putea fi afectate de taxa pe lux. Artista a dezvăluit, în urmă cu ceva timp, că locuința ei a fost evaluată la 850.000 de euro. Vila are o suprafață de 340 de metri pătrați și este amplasată pe un teren de 500 de metri pătrați.

„Nu plătesc chirie în București. Da (n.r.: are casa ei). Ținând cont că e zona foarte bună, casa e foarte mare. În Pipera. Cred că în jur de 850.000 de euro. Este o casă mare, cu multe camere, 3 locuri de parcare. A fost construită ca duplex, inițial, dar acum este o casă mare”, le-a spus cântăreața internauților într-o sesiune de întrebări și răspunsuri pe Instagram.

Alex Velea și Antonia au investit și ei o sumă mare în casa lor, situată pe malul lacului, tot în Pipera. Potrivit money.ro, cei doi artiști au dat jumătate de milion de euro pe vila care are și o curte uriașă.

Andreea Esca locuiește și ea într-o  vilă din centrul Bucureștiului, evaluată la 500.000 de euro. Jurnalista și soțul ei, Alexandre Eram, au achiziționat această casă în urmă cu mai mulți ani, pentru suma de 370.000 de euro. Însă, cum piața mobiliară este în continuă schimbare, și prețul a crescut considerabil.

Citește și: Cum arată casa lui Smiley, decorată de designeri. Gina Pistol și-a pus și ea amprenta asupra luxoasei vile

Citește și: Cum arată casa în care locuiesc Betty Salam și soțul ei, Cătălin Vișănescu. Concurenții Asia Express dețin o vilă cu două etaje

Situată în una din cele mai selecte zone din Pipera, vila de lux în care locuiesc Andra și Cătălin Măruță a fost inițial scoasă la vânzare cu un milion de euro. Dar prezentatorul a reușit să o cumpere cu 800.000 de euro.

Anca Serea și Adrian Sână au decis să își cumpere o casă uriașă, cu camere suficiente pentru toți copiii lor. Vila pe două nivele a costat 500.000 de euro în momentul achiziției. Astfel, și cei doi soți ar putea să fie nevoiți să plătească taxa pe lux.

Delia Matache locuiește cu soțul ei, Răzvan Munteanu, într-un penthouse de lux în zona de nord a Capitalei, iar prețul acestuia a fost de 1.4 milioane euro.

Ce vedete dețin mașini care costă peste 75.000 de euro

Pe lângă casa pentru care ar putea plăti taxa de lux, Andreea Bălan se poate lăuda și cu o mașină scumpă. Anul trecut, vedeta și-a prezentat autoturismul pe care îl conduce într-un clip postat pe TikTok, iar valoarea acestuia a fost dezvăluită ca fiind de 150.000 de euro.

Ruby este una dintre celebritățile care conduce un bolid de lux, mai exact un Aston Martin Volante în ediție limitată, care costă 180.000 de euro, potrivit Fanatik.

Anda Adam este și ea o fană a mașinilor scumpe. Artista și-a cumpărat un BMW i8 pe care l-a personalizat, astfel că a ajuns să dea pe el 150.000 de euro.

Citește și: Cum arată casa verde full smart în care locuiește Zanni, dublu câștigător Survivor România. „A fost visul meu!”

Citește și: Bianca Drăguşanu, primele declaraţii despre problemele cu legea, după ce a fost ridicată de mascaţi: „Oameni incompetenţi”

Dorian Popa este afectat și el de taxa de lux din cauza mașinii pe care o conduce. Artistul deține un Mercedes GLE 53 AMG, al cărui preț pornește de la 120.000 de euro și crește în funcție de dotările pe care le are, dar și un Lamborghini de 300.000 de euro.

Potrivit publicației menționate naterior, Inna deține un BMW seria 7, care poate ajunge la circa 100.000 de euro.

Tot 100.000 de euro ar fi dat și Culiță Sterp pe mașină lui, un Mercedes GLE, în timp ce Vlăduța Lupău conduce o mașină în valoare de 150.000 de euro, marca Mercedes G Class.

Bianca Drăgușanu a schimbat mai multe mașini, toate depășind suma de 100.000 de euro, astfel că și ea ar putea fi nevoită să plătească taxa pe lux.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu mașinile și proprietățile vedetelor care ar putea plăti taxa pe lux

Sursă foto: Instagram, Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton