Ce tradiție a încălcat Amalia Enache și unde petrece sărbătorile: “Pe 24 decembrie, odată cu sania lui Moș Crăciun, pleacă și avionul nostru”/ Exclusiv

.

Amalia Enache și-a programat o vacanță pe final de an și intenționează ca în 2024 să aibă parte de adrenalină și să se bucure de cadoul primit în vară, de ziua ei, și anume un zbor cu balonul. În exclusivitate pentru UNICA.ro, prezentatoarea Știrilor Pro TV a făcut bilanțul acestui an și ne-a spus și ce tradiție a încălcat și de ce. Știrista ne-a dezvăluit și cum o implică deja pe fiica ei, Alma, în campanii umanitare, contribuind astfel la ajutorarea persoanelor mai puțin norocoase și oferind mici bucurii de Crăciun.

Amalia Enache a furat startul anul acesta și a împodobit bradul de Crăciun încă din luna noiembrie, bucurându-se astfel de o perioadă mai mare de el. Sărbătorile de iarnă o vor prinde în compania persoanelor dragi, ea și fiica ei, Alma, urmând să decoleze spre Spania chiar în ajun de Crăciun.

Amalia Enache petrece sărbătorile în Spania, împreună cu fiica ei

În exclusivitate pentru UNICA.ro, Amalia Enache a dezvăluit de ce a ales să petreacă sărbătorile în altă țară și ce rezoluții are pentru anul 2024.

Citește și: Cum a ales Amalia Enache școala pentru fiica sa, Alma. Știrista a optat pentru sistemul de învățământ privat

Citește și:  Amalia Enache, dezvăluiri despre tatăl fiicei ei. „Am convingerea că e cel mai bun din lume!”

Citește și: Amalia Enache, deranjată de experiența din Spania. „Nu știu ce îi transformă pe oameni!” Prin ce a trecut jurnalista

Citește și: Amalia Enache și fiica ei merg în vacanțe cu bagaje minuscule: „Niciodată nu ajung la cală”. Sfaturi practice de la știrista Pro TV / Exclusiv

Ce tradiție a încălcat Amalia Enache și unde petrece sărbătorile: “Pe 24 decembrie, odată cu sania lui Moș Crăciun, pleacă și avionul nostru”/ Exclusiv

Cum a fost 2023 pentru tine?

A fost un an tare bun. Sunt foarte recunoscătoare că a fost așa un an cu liniște, parcă nu a mai fost așa de tulburător cu ce venea din exterior. Cred că încă ne revenim după perioada foarte grea a pandemiei, în care a trebuit să ne adaptăm la niște situații foarte grele și cu copiii. În sfârșit mi se pare că ne putem vedea de viețile noastre, cumva într-un firesc. Am învățat ce a fost de învățat și din perioada aceea, cred că am deparazitat puțin programul și încerc să nu mai fac prea multe lucruri. Și a fost un an foarte bun. Copilul e la o vârstă, am depășit perioada aceea când era mică și era un pic mai greu, nu suntem încă nici în adolescență să fie cu tulburări emoționale. Sunt așa pe un platouaș foarte agreabil.

Punctul culminant pentru tine în acest an cred că a fost episodul cu problemele de sănătate.

A fost la începutul anului, în februarie, m-au luat total prin surprindere. Nu aveam nicio idee despre problema asta a mea de sănătate. Aș fi putut să mă gândesc, să mă controlez mai des, pentru că și mama mea fusese operată de pietre la fiere, mult mai devreme, la 30 de ani, dar cumva mi-a ieșit din minte, mă consideram sănătoasă și s-a întâmplat așa. Deși nu ești pregătit pentru asta, este una din acele probleme rezolvabile de sănătate și cu care ești bucuros că ai trecut peste, că există medici care te pot ajuta, adică nu mai am ce să dramatizez, dimpotrivă răsuflu ușurată că a trecut. Mă simt foarte bine după operație, exact așa cum mi-a spus medicul, care mi-a zis că nu se impune un regim în mod special, mai ales la cineva ca mine, care totuși trăiește cât de cât echilibrat, adică nu fac excese.

Ce tradiție a încălcat Amalia Enache și unde petrece sărbătorile: “Pe 24 decembrie, odată cu sania lui Moș Crăciun, pleacă și avionul nostru”/ Exclusiv

Amalia Enache: “Am încălcat o tradiție anul acesta”

Care sunt tradițiile pe care le respecți de sărbători?

Am încălcat o tradiție anul acesta. La mine tradiția era să facem bradul în ajun, pentru că la mine acasă bradul era chiar adus de Moș Crăciun, noaptea pe horn și mă trezeam dimineața cu el și era magic. Dar cumva anul acesta, pentru că a venit frigul devreme și știam că e prognoza că ninge, am împodobit bradul, care e unul natural în ghiveci pe care îl avem pe terasă, l-am împodobit să prindă zăpada din noaptea aceea, chiar și înainte să înceapă luna decembrie.

„O tradiție importantă pentru mine este să îi ajutăm și pe alții”

În rest, respect tradițiile astea românești: sarmale, salată de boeuf și toate gusturile astea minunate, care sunt foarte potrivite doar de sărbători. Că dacă am mânca sarmale toată ziua sau salată de boeuf nici nu ar mai fi așa de bună, dar nici nu ar fi sărbători fără astea.

O tradiție importantă pentru mine este să îi ajutăm și pe alții. Știi munca mea în caritate și deja am început foarte intens tot felul de campanii astfel încât să se ducă ajutorul și către cei care chiar au nevoie de un pic de spiridușii lui Moș Crăciun.

Își implică fiica în acțiuni caritabile

Și ai un ajutor important, pe Alma.

Așa este. E crescută în acest fel, mereu vorbim despre asta, cumva trebuie să înțeleagă și copiii noștri de ce Moș Crăciun nu poate să ajungă la fel la toți copiii, pentru că acești copii nu au greșit cu nimic, e pur și simplu că noi, părinții îl mai ajutăm pe Moș și atunci trebuie să îl ajutăm și cu copiii care nu au atâtea șanse.

Totuși, 25 decembrie înseamnă nașterea lui Iisus și vreau să ne îndepărtăm de zona asta de să alergăm pe la mall-uri și să înnebunim după cumpărături, pentru că știu că asta ne îndepărtează de noi. În schimb dacă vorbim despre oamenii care au nevoie, despre toate lucrurile astea, inclusiv cu copiii, ne aducem mai aproape de interiorul nostru și pe copii îi conectează un pic mai mult la ce înseamnă esența acestor sărbători.

Ce tradiție a încălcat Amalia Enache și unde petrece sărbătorile: “Pe 24 decembrie, odată cu sania lui Moș Crăciun, pleacă și avionul nostru”/ Exclusiv

Amalia Enache: “În ajun, odată cu sania lui Moș Crăciun, pleacă și avionul nostru”

Anul nou te prinde acasă?

Anul nou m-a prins anul trecut în România și nu mai îmi doresc. Pe 24 decembrie în ajun, odată cu sania lui Moș Crăciun, pleacă și avionul nostru, mergem prin Spania și sper că ne duce până în Asia.

Ce îți dorești pentru 2024?

Îmi doresc să mă surprindă puțin plăcut, pentru că în rest mi se pare că mă pot ocupa eu de toate, un an aventuros îl simt. Anul ăsta am primit de ziua mea un zbor cu balonul pe care nu am apucat încă să îl fac, cumva vreau anul viitor să fie unul mai așa, mai în aer.  

Sursa foto: Instagram/Facebook Amalia Enache

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton