Ce spune Florin Călinescu despre filmele românești „Teambuilding” și „Romina, VTM”: „Și-au pus bănuții lor în joc, nu CNC, pile, șmecherii”

.

Florin Călinescu și-a exprimat părerea cu privire la câteva dintre cele mai noi producții cinematografice de la noi din țară, precum „Teambuilding”, „Romina, VTM” sau „Taximetriști”.

Florin Călinescu, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de televiziune din România, a vorbit și despre planurile pe care le are, după ce a renunțat să mai apară la televizor.

Florin Călinescu a renunțat la televiziune

Florin Călinescu a fost, luni seara, invitat la podcastul lui George Buhnici, acolo unde a vorbit despre activitățile sale, după ce a renunțat să mai apară pe micile ecrane.

Actorul a colaborat ultima dată cu postul de televiziune Prima TV, asta după ce câțiva ani a făcut parte din juriul talent-showului „Românii au talent”, de la Pro TV.

Citește și: 10 ani de la moartea fiului lui Florin Călinescu. De ce a decis Luca să-și pună capăt zilelor

Acum, atenția lui Florin Călinescu s-a îndreptat către mediul online și spune că are în plan câteva proiecte interesante pe care le va prezenta publicului prin intermediul rețelelor de socializare. A luat această decizie, susținând că interesul oamenilor pentru programele tv a scăzut semnificativ.

„Așa, pot să fiu creativ la mine în pijama, la mine în curte, pe casă, în fața casei, în metrou, oriunde. Libertatea mea de acum începe. Îmi pare rău că nu mai am 18 ani. Dacă eu eram acum la 18 ani și era situația tehnologică asta, mâine plecam în America și la ora asta eram cel mai tare creator de conținut de pe globul pământesc. Să nu te miri dacă o să mă vezi pe YouTube sau pe TikTok vorbind în engleză”, a spus Florin Călinescu în podcast-ul lui George Buhnici.

Ce părere are Călinescu despre cele mai noi filme românești

Florin Călinescu a vorbit, printre alte subiecte, și despre cele mai noi producții cinematografice de la noi din țară. „Teambuilding”, „Romina, VTM” sau „Taximetriști” au fost doar câteva dintre filmele pe care actorul le-a menționat în discuția lui.

„Toate aceste producții sunt necesare, de la Teambuilding la Romina, la Taximetriști, pentru că duc lumea acolo, la cinematograf. Și pentru asta, jos pălăria. Mai sunt importante pentru că și-au pus bănuții lor în joc, nu CNC, nu pile, nu șmecherii, nu jurii aranjate. Respectul meu pentru oamenii care-și pun banii lor, care-și fac filmele pe munca lor, pe timpul lor”, a subliniat Florin Călinescu.

Citește și: Florin Călinescu, reacție dură după ce s-a zvonit că ar fi murit

Cariera remarcabilă a lui Florin Călinescu

A absolvit secția umanistă a Liceului C.D. Loga în 1975 și UNATC-ul. A debutat în cinematografie în anul 1981 în Lumini și umbre. A colaborat des cu regizorul Nae Caranfil, care l-a distribuit în filme precum „E pericoloso sporgersi”, „Asfalt Tango” și „Filantropica”, jucându-se pe sine în ultimul film ca prezentator al variantei fictive a emisiunii „Chestiunea Zilei”.

La începutul anilor 1990 a debutat ca prezentator radiofonic cu emisiunea „Duminicile celor singuri” de la Pro FM. În 1996 ajunge la PRO TV, unde realizează emisiunea Ora șapte, bună dimineața, urmată de Chestiunea Zilei între 1997 – 2001 și 2003.

A fost căsătorit timp de 27 de ani cu actrița Ana-Maria (Anmary) Călinescu, până la moartea acesteia, 28 februarie 2005. Au avut împreună doi fii: Luca, fiul care a decedat în anul 2012) și Petru. Din 2015 până în 2021 a fost jurat al emisiunii Românii au talent.

Sursa fotografii: Facebook / Captură foto YouTube / Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton