Ce se mănâncă în ziua de Crăciun la Buckingham Palace. Un fost bucătar a dezvăluit meniul festiv al regalităților

.

Familiei regale britanice îi place să se sărbătorească ziua de Crăciun cu mâncăruri delicioase, la fel cum ne place tuturor. Iar festivitățile din interiorul reședințelor regale nu se fac niciodată doar așa ca să fie făcute.

Fostul bucătar regal Darren McGrady, care a lucrat pentru regretata Regina Elisabeta a II-a, dar și pentru Prințesa Diana, a gătit de șapte ori pentru masa festivă de Crăciun de la casa regală în timpul carierei sale.

„Sunt destul de plictisitori ​​când vine vorba de festivități!”

De la micul dejun savuros, la un prânz tradițional copios, la ceaiul de după-amiază și o sărbătoare festivă de seară, meniul de Crăciun nu este chiar așa de ușor de pus la punct pentru oameni precum Prințul și Prințesa de Wales, Regele Charles, Regina Camilla și restul membrilor familiei regale.

În dimineața zilei de sărbătoare, bărbații și femeile din familie mănâncă, de fapt, separat.

Potrivit lui Darren, bărbaților li se servește un mic dejun englezesc complet, care include ouă, slănină, ciuperci, pește afumat și rinichi la grătar. Cu toate acestea, se spune că doamnele din casă se bucură de un mic dejun ușor cu „fructe tăiate, o jumătate de grapefruit, pâine prăjită și cafea, toate livrate în camerele lor”. Apoi, în mod tradițional, familia merge șa biserică înainte de a se întoarce la prânz.

„A fost aceeași masă în fiecare an”, a spus Darren publicației Hello Magazine.

„De fapt, sunt destul de plictisitori ​​când vine vorba de festivități! Nu făceau șuncă sau altceva, doar curcani tradiționali. Am făcut trei curcani pentru Regina și familia ei în sufrageria regală, unul pentru creșa copiilor și apoi mai mulți pentru cei aproximativ 100 de angajați, așa că toată lumea a avut un prânz de Crăciun” – a continuat el.

„Era totul atât de traditional!”

Potrivit lui Darren, Regina și membrii familiei regale iau masa în camera principală, în timp ce tinerii prinți și prințese erau serviți în creșă, unde se aflau sub supravegherea bonelor.

„Copiii au mâncat întotdeauna la creșă până când au ajuns la vârsta suficientă pentru a se comporta corect la masa”, a spus Darren. „Așadar, pentru Regina, nu a fost niciodată cazul să pună un scaun înalt la masă pentru un copil mic care să bâzâie și să arunce cu mâncare. Era un obicei victorian. Locul copiilor era în creșă și bona avea grijă de ei. Așa era la modă pe Downton Abbey” – a adăugat bucătarul.

Cina includea „curcan, diferite umpluturi – salvie și ceapă, castane – și garniturile tradiționale precum cartofi prăjiți, piure de cartofi, păstârnac și varză de Bruxelles”, a adăugat Darren, iar apoi urma budinca de Crăciun pentru desert. „Budinca era turnată în vase, stropită cu lichior și apoi ispravnicul palatului o ducea, în flăcări, în sala de mese regală”, a spus Darren. „Era totul atât de traditional!”.

După prânz, familia regală mergea la o plimbare prin Sandringham Estate, apoi se întorceau să asculte discursul Reginei. Anul acesta este o premieră pentru regele Charles, care va ține primul său discurs de Crăciun de la urcarea la tron.

Citeşte şi: Meghan Markle vrea ca Harry „să-și înghită mândria și să implore familia regală să îl ierte”. Ce a pățit ducesa

Citeşte şi: Harry și Meghan, uitați de Familia Regală. Ducii de Sussex nu au fost invitați la ziua Regelui Charles

Citeşte şi: Familia Regală i-a retras titlul Prințului Harry de pe site-ul oficial, la trei ani de când s-a mutat în SUA

Citeşte şi: Încă o lovitură pentru Harry și Meghan! Familia regală a ignorat aniversarea lui Lilibet

Urma apoi ceaiul de la ora 5, a mai spus Darren: „Era întotdeauna rulada Yule din ciocolată, care se făcea din aceleași ingredient ca tortul pentru ziule de naștere. Făceam un tort mare de Crăciun pentru Regina și familia regală. Și apoi unul mai mic pentru copii. Pentru ei era întotdeauna un tort cu fructe glazurat, cu marțipan și tradiționala prăjitură cu fructe”.

Regele Charles a interzis foie gras în toate reședințele regale

Ultima masă a zilei era cina, pe care Darren a descries-o „și mai elaborată” decât prânzul. De asemenea, era singura dată când bucătarul șef intra în sala de mese pentru a tăia friptura.

„Când eram acolo, Harrods le dădea întotdeauna foie gras en croute. Aveau o rolă întreagă de brânză Stilton. Tăiam capacul rolei, îl dădeam la o parte și turnam vin de Porto în el, ca să o flambăm. Devenea o brânză topită minunată pentru biscuiții. Era cu adevărat opulent. Era și o șuncă mare de York, frumos decorată”.

Regele Charles a luat decizia de a interzice foie gras în toate reședințele regale, așa că acum, o alternativă a acestui aliment ar urma să fie servit la masa festivă.

„Apoi, după se tăia toată friptura, Regina îi cerea stewardului să-i toarne bucătarului-șef o băutură, iar el alegea un whisky. Ei îl lăudau și îi mulțumeau apoi pentru tot ce le-a fost gătit de-a lungul întregului an” – a adăugat bucătarul.

Foto – Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton