Ce se întâmplă la un an de la moartea Reginei Elisabeta. Cea mai scumpă monedă din lume, lansată în memoria suveranei

.

Vineri, 8 septembrie 2023, se împlinește un an de la moartea Reginei Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii. Suverana a încetat din viață la vârsta de 96 de ani, la Balmoral, la doar două zile după ce a fost văzută pentru ultima oară în public.

Regretata regină a domnit timp de 70 de ani, șapte luni și două zile, înainte de a trece în neființă. Abdicarea nu a fost niciodată o opțiune pentru ea, după ce a promis că va conduce tot restul zilelor sale. Regina Elisabeta își făcea datoria fără să se plângă, deși avea o vârstă înaintată, pe când majoritatea oamenilor s-ar fi pensionat cu 35 de ani mai devreme.

Un an de la moartea Reginei Elisabeta. Ce s-a schimbat

Regretata regină a simbolizat stabilitatea Marii Britanii și majoritatea oamenilor nu au văzut un alt monarh pe tronul britanic.

La un an de la moartea Reginei Elisabeta, membri regali încă se adaptează la viața fără cea care a fost capul familiei timp de 70 de ani.

Regele Charles și Regina Camilla au păstrat tradiția suveranei de a petrece vara la Castelul Balmoral din Scoția, unde aceasta și-a petrecut ultimele săptămâni de viață. Un fost angajat de la Palat a declarat pentru People că atunci când cineva din familia regală intră într-o cameră de la Balmoral „sunt sigur că se așteaptă ca Regina să fie acolo”.

„Balmoral era locul ei preferat din întreaga lume, iar acum este momentul în care ei reflectă asupra pierderii ei”, a mai spus sursa.

În timp ce Regina Elisabeta a fost o prezență constantă în viețile britanicilor de-a lungul domniei sale, generațiile mai tinere sunt sceptice față de monarhie, iar Regele Charles și membri regali lucrează pentru a se asigura că Familia Regală rămâne relevantă în Marea Britanie și în Commonwealth.

Regele Charles a ales să mențină multe tradiții, întrucât noua sa domnie este marcată mai degrabă de continuitate decât de schimbare radicală.

Citește și: Charles a devenit mai bogat decât Regina Elisabeta. Suveranul are mai mulți bani decât Elton John și familia Beckham

Citește și: Care este desertul preferat al Prințului William și cum se prepară. Chiar și Regina Elisabeta îl iubea

Cea mai scumpă monedă din lume, lansată în memoria Reginei Elisabeta

Realizată din aproape 4 kilograme de aur și 6.426 de diamante, o nouă monedă a fost dezvăluită în onoarea regretatei Regine. Aceasta pare a fi printre cele mai valoroase monede din toate timpurile.

Creatorul obiectului de lux l-a evaluat la 18.47 milioane lire sterline (aproximativ 23 milioane de dolari), potrivit Sky News.

Moneda este descrisă ca „o muncă de dragoste de 16 luni” de către meșteri din întreaga comunitate Commonwealth și este una despre care „mulți au considerat că nu este posibilă din cauza amplorii proiectului și a penuriei globale de diamante ca urmare a pandemiei”.

Actualul record mondial pentru cea mai scumpă monedă este deținut de o monedă de aur rară ce s-a vândut la o licitație în anul 2021 pentru suma de 15.17 milioane lire sterline.

Noua monedă dedicată Reginei Elisabeta a primit denumirea de „The Crown”, are dimensiunea unei mingi de baschet și prezintă o serie de protrete ale regretatei suverane ce au fost realizate de renumiți artiști protretistici.

„Coroana a fost lucrată manual cu meticulozitate: diamantele au fost tăiate cu grijă și plasate individual pentru a se potrivit perfect în design”, a anunțat East India Company, cea care a creat obiectul de lux.

Citește și: Un an fără Regina Elisabeta a II-a. Ultimele cuvinte pe care i le-a spus fostei nurori, Sarah Ferguson

Citește și: Ultimele cuvinte dintre Prințul Harry și Regina Elisabeta a II-a. Dezvăluiri despre moartea Prințesei Diana și reacția Prințului Charles

Gândurile reginei înainte de a muri, dezvăluite

Regina Elisabeta a II-a a murit „fără regrete”, potrivit unui cleric senior care a fost alături de ea la Balmoral în ultimele zile ale acesteia. Acum, la un an de la moartea suveranei, acesta a dezvăluit cum au decurs ultimele clipe din viața ei.

Reverendul Dr Iain Greenshields a descris-o ca fiind fragilă, dar „ascuțită din punct de vedere mental” și dornică să vorbească despre tatăl ei – Regele George al VI-lea.

„Ar fi normal ca un Moderator să vorbească despre chestiuni de credință, dar eram foarte interesat de cât de mult dorea ea să vorbească despre ea. Era anul jubileului ei de platină, așa că privea înapoi. Nu avea regrete și era foarte liniștită. Ea a menționat și marea influență pe care a avut-o credința tatălui ei asupra sa”, a spus clericul, citat de Mirror.co.uk.

La ultimele ei mese de la Balmoral, Regina Elisabeta a vorbit deschis despre dragostea ei pentru Scoția și iubitul ei Balmoral, precum și despre credința ei, lucru despre care a continuat să vorbească în privat cu Dr Greenshields.

„Când a murit, m-am gândit la mama mea și la felul în care și ea vorbise despre credința ei chiar înainte de a deceda și că, în mod normal, nu ar fi vorbit despre asta. Așadar, mă gândesc dacă oamenii, chiar și subconștient, se pregătesc pentru sfârșit. Este, de asemenea, când oamenii mor, să reflecte asupra părinților lor, așa cum a făcut Regina. Aceasta a menționat și un lider religios american important care a avut un mare impact asupra ei, cu toate că nu i-a menționat numele”, a mai spus clericul.

Regina Elisabeta a II-a a murit în pace pe 8 septembrie 2022, la un an și cinci luni după decesul soțului ei, Prințul Philip.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Regina Elisabeta a II-a și moneda ce a fost creată în memoria suveranei

Sursă foto: Profimedia, Captură video

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton