Ce relație are Doru Todoruț cu fiicele lui, la 10 ani de la divorț: „Sunt la vârsta la care au nevoie de Doru Sfătuitoru’ ” / Exclusiv

.

Doru Todoruț, solistul trupei Deepcentral, face dezvăluiri exclusive despre carieră, viața de familie și relația pe care o are cu fiicele Rebecca, Eva și Natalia, după ce a divorțat.

Descoperit în urma producției Popstars de la Pro TV, Doru Todoruț și-a câștigat simpatia publicului cu trupa Bliss. Au trecut de atunci două decenii, cu urcușuri și coborâșuri pentru artist. În prezent este compozitor, producător muzical și intenționează să revină cu proiectul Deepcentral. În exclusivitate pentru UNICA.RO, Doru dezvăluie ce planuri profesionale are, dar și detalii neștiute despre viața de familie. Aflăm că este sfătuitorul și confidentul fiicelor sale, Rebecca (12 ani) și gemenele Eva și Natalia (10 ani) și ne spune cum a cunoscut-o pe Amalia, actuala lui parteneră de viață. Doru Todoruț recunoaște că a fost mult mai apropiat de mama lui în copilărie și că a reușit, cu greu, să treacă peste divorțul de mama fetelor lui, Rocsana Daliana. Cei doi s-au despărțit în 2013, după 5 ani de căsnicie.

Doru Todoruț: „Am reușit cu greu să cicatrizăm efectele divorțului”

Înainte să devii cântăreț, ai fost profesor. Ce-ți mai aduci aminte din acea perioadă? Te iubeau copiii?

Îmi aduc aminte că mă încărcam cu multă energie din partea lor, multă afectivitate din partea fetițelor. Pe atunci îmi spuneau „domnul”, mă simțeam o autoritate aproape divină care are responsabilitatea creșterii și dezvoltării lor în mâini. Dar în pauzeeee… mai săream elasticul cu fetele, mai jucam puțin fotbal cu băieții spre finalul programului. Încercam să îi adun într-un grup în care să se simtă confortabil, să aibă un spațiu familial chiar. Asta mai ales că mulți dintre ei trăiau drame acasă, unii nu aveau săpun și mâncare, alții locuiau în barăci sau spații improvizate, alții aveau probleme cu părinții agresivi sau bețivi. Pe de altă parte am avut și rezultate bune și foarte bune cu mulți dintre elevii mei, care uneori îmi mai scriu pe Facebook câteva cuvinte, o urare, un gând bun. Este extrem de plăcut sentimentul că ai participat pozitiv la dezvoltarea unui om!

Între timp am finalizat Facultatea de Științele Educației și a trebuit să renunț la activitatea din ciclul primar pentru cea universitară. O altă perioadă interesantă, însă mai puțin emoționantă. Studenții au o abordare diferită la cursuri facultative de pedagogie, care nu sunt de specialitate, ci doar ca să poți preda ulterior în sistemul de învățământ de stat.

Când am câștigat Popstars mă simțeam în al nouălea cer”

Dar de perioada Bliss ce-ți mai aduci aminte? Cum ai simțit succesul la vârsta aceea?

Tocmai am participat la căsătoria lui Co (Corneliu Ulici, unul dintre cei 4 membri Bliss), la Baia Mare, unde m-am întâlnit și cu Dan (Bubuioc). Nu am putut rata ocazia să nu cântăm un scurt program din drag, din nostalgie, din bucuria momentului. Mi-a plăcut mult. Despre Ciprian sau Bogdan nu prea mai știu multe, nu am păstrat legătura, cu toate că mi-ar fi plăcut. În 2003 când am câștigat Popstars mă simțeam în al nouălea cer, era sentimentul că am reușit în viață, că totul va fi frumos, ascendent, ușor. Nu a fost așa,  a fost cu suișuri și coborâșuri, dar a fost o experiență de viață care m-a schimbat pentru totdeauna.

Citește și: Doru Todoruț, despre relații: „Am o viață completă acum”

Citește și:  Doru Todoruț și Irina Baianț s-au despărțit la un an de la cererea în căsătorie

Doru Todoruț și formația Bliss. Sursă foto: Arhivă personală
Doru Todoruț și formația Bliss. Sursă foto: Arhivă personală

Doru Todoruț: „Uneori nu reușesc să petrec suficient timp cu fetele mele”

Cum era Doru Todoruț la 18 ani și cum este azi, la 46? Simți că ai pierdut ceva?

La 18 ani eram avid de cunoaștere de toate felurile, aveam un nesaț greu de înfrânat spre informatică. Aveam însă înclinație și spre psihologie, spiritualitate, esoterism. Nu mă prea interesa cum mă îmbrăcam, cum îmi stătea părul, ci căutam „adevăruri”. Acum pot spune că sunt același, dar cu părul ceva mai aranjat, mai atent la viața socială, împlinit sufletește, dar în continuare căutător de experiențe interioare intense.

Tot prin studio cu tehnologia aproape, tot cu podcasturi de psihologie și filosofie în căști, dar cu barbă. Îmi place să mă bucur de viață din plin! Uneori nu reușesc să petrec suficient timp cu fetele mele și îmi reproșez acest lucru. Alteori mi se pare că aș fi putut compune mai mult și iar îmi reproșez. Cu toate acestea, când voi trasa linia finală voi fi împlinit.

„Sunt la vârsta la care au nevoie de Doru Sfătuitoru’ ”

Ești tată de fete, Rebecca, Eva și Natalia. Reușești să te faci ascultat, mai ales acum că sunt mari?

Între noi nu se pune problema de ascultare, ci de confidențe. Sunt la vârsta la care au nevoie de Doru Sfătuitoru’, care să le răspundă întrebărilor despre lume și viață, modă, cosplay, Manga și alte cele. Le verific temele cât de des reușesc și căutăm timp pentru noi. Suntem fericiți împreună.

Ce relație are Doru Todoruț cu fiicele lui, la 10 ani de la divorț: „Sunt la vârsta la care au nevoie de Doru Sfătuitoru’ ” / Exclusiv

Cum ai reușit să păstrezi o relație normală și decentă cu mama fetelor? Nu mulți reușesc.

Am reușit cu greu să cicatrizăm efectele divorțului, iar apoi la fel de dificil a fost să lăsăm deoparte ceea ce a fost neplăcut în trecut de dragul copiilor. Cred că acum am ajuns la o maturitate în acest sens. Nu petrecem vacanțe împreună, ci separat, fiecare părinte cu fetele, ceea ce se transformă în mai multe vacanțe și experiențe noi pentru ele. Din orice situație e înțelept să extragi ceea ce e pozitiv.

Citește și: Cristina Cioran a ales o grădiniță de stat pentru fiica ei. Ce relație are acum cu fostul iubit: „Încearcă să mă surprindă”/ Exclusiv

Citește și: Alina Dincă de la „Vocea României” este însărcinată! Cum au reacționat Smiley și Gina Pistol când au aflat: „Un sprijin important” / Exclusiv

Ce-ți mai amintești din perioada liceului? Timid sau rebel?

Timid? Cu unele fete, mai mari, de care îmi plăcea. Cu restul eram foarte deschis, săritor. Am fost mereu sufletul petrecerii, dar și strict supravegheat de ai mei. Din acest motiv mă distram intens, dar rar și puțin pentru că era mereu de învățat la câte o materie sau de dat o teză. În rest, un îndrăgostit romantic, visător, artist… ceea ce am rămas.

„Mama mea a fost motorul afectiv al familiei, femeia completă

Mai mult băiatul mamei sau al tatei?

Greu de răspuns la această întrebare. Tatăl meu a fost și este stâlpul familiei, una tradițional constituită și condusă. Asta presupunea că el venea târziu acasă și apucam mult mai puțin timp să petrec cu el sau să discutăm chestiuni mai „personale”. Îl respect enorm pentru tot ceea ce a făcut pentru mine și ai mei.

Mama mea, în schimb, a fost motorul afectiv al familiei, femeia completă: mamă, bucătăreasă, menajeră, confidentă etc. Cu mama am avut o comunicare, din această cauză, mult mai lejeră, facilă, eficientă. Cu tata trebuia să caut momente potrivite pentru a deschide anumite subiecte.

Îți mai amintești când te-ai îndrăgostit prima dată?

Evident! Doar că nu pot să zic exact care dintre momente a fost îndrăgosteala „aceea”. Toate au fost „prima dată”, dar în felul lor unic. Prima oară am sărutat o domnișoară blondă când eram la grădiniță. Ne furișam în spatele ușilor. Apoi am trăit un sentiment intens pentru o fată la gimnaziu, dar ea nu a știut niciodată (timid?). În liceu am început prima relație cu o fată, dar ea era cu altcineva și… a durat puțin. Pentru mine nu a contat că a durat puțin, ci a însemnat foarte mult pentru toate stările și trăirile intense pe care mi le-a dăruit. Romantic, nu?

Doru Todoruț: „Am urât despărțirile, m-au răvășit mereu”

Care a fost cel mai greu moment din viața ta?

Am urât despărțirile. M-au răvășit mereu, m-au întors prea mult pe dos. M-au ajutat să trec peste acele momente principiile mele, autocontrolul, automotivația de a-mi demonstra mie, nu altora, că pot merge mai departe. Sunt momente în viață când poți ceda afectiv și lumea ta se prăbușește. Dar tocmai acea prăbușire este necesară pentru a te reconstrui mai puternic, mai motivat, mai performant, mai înțelept.

Care este cea mai importantă calitate a ta și cel mai mare defect?

Nu pot să renunț la niciuna dintre sutele de calități pe care le am, printre care și modestia (nu?). Glumesc! Nu e cea mai importantă, dar una dintre calitățile mele cred că este perseverența. Din aproape toate proiectele în care m-am implicat am reușit să extrag ceea ce a fost mai bun și mai calitativ, să mă bucur din plin de rezultate. Defecte chiar am câteva, printre care lipsa răbdării se numără. Culmea, am răbdare să fac un puzzle de 500 piese, dar nu am răbdare să fiarbă apa pentru un ceai sau mă enervez când wifi-ul merge prost. Trece repede, dar devin diavol tazmanian pentru câteva minute.

Îți mai aduci aminte ce ai simțit când ai văzut-o prima dată pe Amalia?

Daaa, normal. A intrat în locul unde eram mai mulți prieteni și cunoscuți însoțită de verișorul ei. „Doamneee, ce femeie frumoasă și fermecătoare”, mi-am zis. „Ce noroc au unii”, am continuat. Neștiind cine e bărbatul cu care a venit, am concluzionat greșit că e soțul sau iubitul ei. După câteva ore abia am aflat care e situația și mi-am permis să o abordez. A fost mega-funny seara aceea.

Doru Todoruț alături de iubita lui. Sursă foto: Arhivă personală
Doru Todoruț alături de iubita lui. Sursă foto: Arhivă personală

Doru Todoruț iubește și este iubit: „Ea nu a știut ce meserie am, cine sunt”

Care pe care a cucerit?

Aș putea afirma, fără să greșesc, că ne-am cucerit deodată unul pe celălalt. Ne-am descoperit reciproc și ne-am bucurat tot mai mult, pe măsură ce descopeream în celălalt valori și calități pe care le căutam. Haios e faptul că ea nu a știut ce meserie am, cine sunt. M-a amuzat teribil situația.

Unii ar spune că ai cam avut ghinion în dragoste și cred că ai dat dovadă de mare curaj să mai încerci o dată.

Ghinion? Dimpotrivă. Am avut relații cu femei extraordinare. Doar că, de la un moment anume, am devenit prea „extraordinari” unul pentru celălalt sau prea „comuni”. Cine nu a suferit un eșec nu reușește să se bucure de succes.  

Te mai vezi tată?

Înclin să cred că nu, dacă e să iau în calcul situația exterioară. Pe de altă parte, înclin să cred că da, dacă femeia de lângă mine ar fi fericită cu un copil. Și uite așa devin înclinat!

„Sunt foarte combativ și implicat”

Ce nu știe lumea despre tine?

Ceea ce nu a aflat lumea despre mine până acum… nu va afla nici de acum înainte. Dacă ne referim la hobby-uri, îmi plac sporturile individuale, sunt foarte combativ și implicat. Îmi place foarte mult să joc și volei, dar nu mă omor cu fotbalul. Mă pricep la zugrăvit și mici amenajări interioare (gletuit, montaj profile pe pereți și scafe, vopsit).

Poate lumea nu a aflat încă despre mine că am o școală de arte unde mă simt foarte bine cu cursanții mei (Gramophone School). Producem muzică la nivel elementar, edităm foto și video, cântăm, organizăm tabere, ne pregătim pentru dublaje de animație etc.

Ce nu ai face niciodată în viața ta?

Nu prea vreau să răspund la această întrebare. Viața este extrem de imprevizibilă și nu vreau să atrag exact acea situație neplăcută spre mine. Nu îmi place deloc să fac rău fizic nimănui. Nu reușesc să pun o râmă în ac…

Doru Todoruț: „Am ales cariera muzicală renunțând la familie, la logodnica de atunci”

Când ai dezamăgit cel mai tare și de ce?

La această întrebare ar trebui să răspundă cei din jurul meu, din viața mea. Un posibil răspuns ar putea fi: când am ales cariera muzicală, renunțând la Timișoara, la familie, la logodnica de atunci. Am preferat să-i dezamăgesc pe ceilalți și să îmi îndeplinesc visul. Am greșit sau nu?

Ai făcut compromisuri în viață? Care a fost cel mai greu?

Au început întrebările dificile? Cred că facem compromisuri zilnic atunci când renunțăm la o întâlnire care ar putea să îți aducă un beneficiu, un proiect, un eveniment nou la care să cânți pentru a lua copiii de la școală, de exemplu. Cel mai mare compromis este atunci când deja e prea mare, când îți încalci propriile concepții despre lume și viață, principiile după care te ghidezi. Altfel nu ar mai fi compromis.

Nu am ajuns acolo. Sper să nu ajung nici în viitor. Ca exemplu, am fost propus să prezint o emisiune tv anul trecut, dar în ziua casting-ului aveam contract să cânt în afara țării. Am făcut un compromis mare și mi-am călcat pe inimă respectând contractul. Încă nu știu dacă am făcut bine sau nu. Voi afla.

Sper să relansez Deepcentral

Ce proiecte ai în următoarea perioadă?

Reîncep cursurile la Universitatea Națională de Muzică din București, ca tot studentul. Am simțit să consolidez ceea ce știu deja în domeniul componistic și, desigur, să dezvolt pentru un spectru muzical mai larg. Sunt foarte încântat. Pe de altă parte, sper să relansez Deepcentral, așa cum îmi doresc de ceva timp. Lucrez la mai multe piese și sper să iasă cum îmi doresc.

Cursurile Gramophone School au început deja din septembrie, dar locuri mai sunt pentru doritori. Mai am un proiect, dar încă e secret. Vă voi anunța din timp pe conturile de socializare despre ce e vorba sau chiar într-un interviu ulterior. Timp și sănătate să am, că proiecte sunt destule.

Foto: Facebook, Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton