Ce pensie are Florin Piersic, după o viață dedicată scenei. Câți bani primea pentru un film: „Jumătate era impozitul”

.

Florin Piersic și-a dedicat aproape întreaga viață teatrului și filmului, fiind unul dintre cei mai iubiți actori români. După ce timp de 66 de ani s-a bucurat de aplauzele a sute de mii de oameni, acesta este „recompensat” cu o pensie mai mică decât salariul minim pe economie.

Deși a ajuns la venerabila vârstă de 87 de ani, Florin Piersic nu se poate ține departe de scena teatrului, pe care o cunoaște și iubește din tinerețe. Ar fi trebuit acum să se bucure de anii de pensie și de nepoți, însă de fiecare dată când poate revine în fața publicului care îl apreciază.

Ce pensie are Florin Piersic, după 66 de ani de carieră

Doar în ultimii 15 ani marele actor a jucat în 1.282 de spectacole, însă pe talonul său de pensie stă scrisă o cifră ireală pentru un om care și-a dedicat viața culturii și oamenilor.

Potrivit Playtech, marele actor primește din partea statului român suma de 2.000 de lei. Pe lângă această pensie, Florin Piersic mai încasează o îndemnizație de merit, de la Uniunea Teatrală din România, a cărei valoare ajunge la 2.700 de lei.

În 2002, Florin Piersic a fost decorat cu Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler, alături de alți actori.

De asemenea, actorul a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural clasa a V-a „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice”.

Citește și: Ruxandra Ion l-a vrut pe Florin Piersic în serialul „Lasă-mă, îmi place! Camera 609”, de la Antena 1. De ce a refuzat actorul propunerea / Exclusiv

Citește și: Rodica Mandache, la 80 de ani: „Meseria de actrița este foarte «egoistă»”. Dezvăluiri despre Florin Piersic și Amza Pellea / Exclusiv

Câți bani primea Florin Piersic pentru un film

Marele actor a făcut parte din distribuția mai multor filme precum „Ciulinii Bărăganului”, „Răscoala”, „Mihai Viteazul”, „Pintea” sau „Trandafirul galben”. Deși a avut roluri importante, actorul a mărturisit, în urmă cu ceva timp, că nu a câștigat prea mulți bani.

Citește și: Ovidiu Lipan Țăndărică se căsătorește la 70 de ani. Cine e iubita artistului: „Asta este o chestie sensibilă”

Citește și: Foștii jurați Chefi la Cuțite, dați în judecată de Antena 1. Cum a reacționat Cătălin Scărlătescu: „N-am făcut nimic rău”

„N-am avut (n.r. bani). Aici e chestia. Noi eram la film, filmul se dădea după ce se petrecea cel puțin un sfert din filmări, îți dădeau un avans din contract. Contractul era de 40.000 de lei pentru un rol principal. 40.000 de lei din care 20.000, nu e glumă, ce vă spun pot confirma și colegii care mai sunt de vârsta mea… Jumătate era impozitul pe care-l plăteai statului”, a povestit Florin Piersic în cadrul podcastului „Fain și Simplu” realizat de Mihai Morar.

În cadrul aceluiaș podcast, Florin Piersic mărturisea că îi este teamă de moarte.

„Eu vreau să mai trăiesc puţin! Niciodată nu am spus cum spun alții… Mie îmi e frică de moarte! Nu pot să îți explic de ce”, a dezvăluit el.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Florin Piersic

Sursă foto: Facebook, Captură Youtube

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton