Meghan Markle este pasionată de deliciile culinare și s-a declarat în repetate rânduri fan al diferitelor feluri de mâncăruri, însă de când este soția Prințului Harry și Ducesă de Sussex, papilele sale gustative sunt puse la „dietă”.
Meghan Markle este nevoită să respecte niște reguli de etichetă impuse de Palatul Buckingham și, implicit, de Regină, iar una dintre acestea este legată de alimentație. Deși Meghan este înnebunită după mâncărurile cu usturoi, de acum va trebui să le evite, cel puțin atunci când este în public: „Nu servim niciodată nimic cu usturoi sau cu prea multă ceapă. Regina nu va avea niciodată usturoi în meniu” – a confirmat bucătarul-șef al Palatului Buckingham, Darren McGrady.
Motivul restricței alimentare este cât se poate de clar: atât usturoiul, cât și ceapa au un miros puternic și nu se cuvine ca un membru al Casei Regale să duhnească astfel în timpul unui toast, discurs sau dialog. Totodată, alte alimente interzise în meniul regal, în special atunci când membrii Familiei Regale se află în deplasări, sunt crustaceele și fructele de mare, iar explicația vine din faptul că astfel se pot evita intoxicațiile alimentare.